MT THUNDER 4 SV

Mt helmets thunder 4 sv almayı düşünüyorum ama thunder serisi önceki modellerinde 60km/saat üstünde çok fazla ses çıkardığını söylüyordu ama thunder 4 sv hakkında birşey göremedim kullanan varsa yardımcı olabilir mi (başka kaskda önerebilirsiniz bu fiyatlarda)

Motosikleti
CB750A
önceki kaskım axxis pantherden az ses alıyor ama gene de oldukça hissedilir.
İyi geniş olduğu için özellikle alttan hava/ses alıyor ama gözlükle takmak için de çok iyi b yüzdne.
kış da geldi çene tarafını kalın buffla kapıyorum o zaman nispeten kurtarıyor

önceki kaskım axxis pantherden az ses alıyor ama gene de oldukça hissedilir.
İyi geniş olduğu için özellikle alttan hava/ses alıyor ama gözlükle takmak için de çok iyi b yüzdne.
kış da geldi çene tarafını kalın buffla kapıyorum o zaman nispeten kurtarıyor
hocam zaten boynum normal insanlara göre daha kalın olduğu için çok sorun olacağını sanmam birde 16 yaşında ehliyeti yeni almış bir kardeşiniz olarak şöyle sorayım aldığınıza pişmanmısınız pişmansanız onun yerine ne alırdınız

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
en premium kask alsanız bile bir şekilde ses yapıyor, alpine motosafe race ya da benzer model kulak tıkacı tek çare, hatta gerekli, bu genç yaşta anlamazsınız ama ileride kulak çınlaması ve işitme kaybı yaşamak istemiyorsanız kulak tıkacı edinin.

Son düzenleme:
Motosikleti
CB750A
aldığıma pişman değilim zaten gözlükle rahat takabilmek, havadarlık, hoparlör boşluğu ile temel ihtiyaçları tam karşılıyor.
Hiç 30-40binlik kaskım olmadı gerçekten premium kasklar nasıl bilemiyorum.

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
vizör açıkken ıslık sesi çıkarıyor bir önceki serisinde de aynı sorun vardı yenisinde de var
Çok rahatsız ediyor bilgin olsun

Birde güneş vizörü sistemi tek taraftan açılıp kapatıldığı için esneme yapıyor sistem çalışmıyor ben camı elimle indirip kaldırıyorum

Bir önceki seriye göre arasındaki tek farkı vizör daha basit sökülüp takılıyor onun dışında eski serisinde hangi sorun varsa aynen devam ediyor
İkisinide kullanmış biri olarak tavsiye etmiyorum

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Mt helmets thunder 4 sv almayı düşünüyorum ama thunder serisi önceki modellerinde 60km/saat üstünde çok fazla ses çıkardığını söylüyordu ama thunder 4 sv hakkında birşey göremedim kullanan varsa yardımcı olabilir mi (başka kaskda önerebilirsiniz bu fiyatlarda)

Çok ses alıyor, havalandırmaları kapatsanız bile 90 km hızla soğuk havalarda üst havalandırmadan kafanızın tepesi buz tutuyor.
bu nedenle havalandırmaya bant çekiyorum kışın =)

Kronik güneş vizörü problemi var, bozuluyor. Bir noktadan sonra düğmeden değil vizörü ite kaka ac kapa yapıyorsunuz.

Hjc kasklar nispeten daha az ses alıyorlar diğerlerine göre. F70 hariç. Bütçene uyan hjc marka kaskların incelemelerine bak, özellikle yabancı alışveriş siteleri ve forumlara bak. Kafana yatan modeli mağazada denedikten sonra sipariş ver. Mt kasklar çekilecek eziyet değil, çevremde kim aldıysa lanet ediyor. Ayrıca kaskın rüzgar sesi alıyorsa kesinlikle kulak tıkacını ihmal etme. Az ses alsa da tıkaç kullan yoksa benim gibi çın çın gezersin.

en premium kask alsanız bile bir şekilde ses yapıyor, alpine motosafe race ya da benzer model kulak tıkacı tek çare, hatta gerekli, bu genç yaşta anlamazsınız ama ileride kulak çınlaması ve işitme kaybı yaşamak istemiyorsanız kulak tıkacı edinin.
sizin başka konulardaki bu öneriniz üzerine kesin almaya karar verdim sağolun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

vizör açıkken ıslık sesi çıkarıyor bir önceki serisinde de aynı sorun vardı yenisinde de var
Çok rahatsız ediyor bilgin olsun

Birde güneş vizörü sistemi tek taraftan açılıp kapatıldığı için esneme yapıyor sistem çalışmıyor ben camı elimle indirip kaldırıyorum

Bir önceki seriye göre arasındaki tek farkı vizör daha basit sökülüp takılıyor onun dışında eski serisinde hangi sorun varsa aynen devam ediyor
İkisinide kullanmış biri olarak tavsiye etmiyorum
önerdiğiniz bir kask varmı hocam peki

Çok ses alıyor, havalandırmaları kapatsanız bile 90 km hızla soğuk havalarda üst havalandırmadan kafanızın tepesi buz tutuyor.
bu nedenle havalandırmaya bant çekiyorum kışın =)

Kronik güneş vizörü problemi var, bozuluyor. Bir noktadan sonra düğmeden değil vizörü ite kaka ac kapa yapıyorsunuz.
hocam zaten mersinde yaşıyorum son 4 yıldır mont giydiğimi hatırlamıyorum sıcaktan dolayı
peki önereceğiniz kask var mı hocam

Hjc kasklar nispeten daha az ses alıyorlar diğerlerine göre. F70 hariç. Bütçene uyan hjc marka kaskların incelemelerine bak, özellikle yabancı alışveriş siteleri ve forumlara bak. Kafana yatan modeli mağazada denedikten sonra sipariş ver. Mt kasklar çekilecek eziyet değil, çevremde kim aldıysa lanet ediyor. Ayrıca kaskın rüzgar sesi alıyorsa kesinlikle kulak tıkacını ihmal etme. Az ses alsa da tıkaç kullan yoksa benim gibi çın çın gezersin.
teşekkürler hocam bakayım onlarada

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Ilk kaskim, 9 ay falan kullandim.

Ustunde 1.6 kg yaziyordu sanirim fakat 1.5 kg olan yeni kaskimdan elde tutunca bi yarim kilo daha agir gibi hissettiriyor. Padleri kalitesiz. Ses kiyamet kopar gibi degildi fakat izolasyon basarisiz. Dahili gunes gozlugunun mekanizmasi bozulmustu. Bir kere asagi indirince bir daha yukari cikmiyordu, surekli dusuyordu. Elle gozlugu yukari kaldirip oraya sikistirdim, bir daha da kullanmadim. Aerodinamisi kotu oldugundan yuksek hizlarda boynu cok yoruyordu.

Bu dediklerim 20k'lik kasklara kiyasla boyle. Ayni paraya satilan LS2'lerle falan farkini bilemem. Muhtemelen o paralara iyi bir kask bu. Para varsa daha iyi bir sey almayi oneririm yine de. Kisacasi para buysa idare eder.

Ilk kaskim, 9 ay falan kullandim.

Ustunde 1.6 kg yaziyordu sanirim fakat 1.5 kg olan yeni kaskimdan elde tutunca bi yarim kilo daha agir gibi hissettiriyor. Padleri kalitesiz. Ses kiyamet kopar gibi degildi fakat izolasyon basarisiz. Dahili gunes gozlugunun mekanizmasi bozulmustu. Bir kere asagi indirince bir daha yukari cikmiyordu, surekli dusuyordu. Elle gozlugu yukari kaldirip oraya sikistirdim, bir daha da kullanmadim. Aerodinamisi kotu oldugundan yuksek hizlarda boynu cok yoruyordu.

Bu dediklerim 20k'lik kasklara kiyasla boyle. Ayni paraya satilan LS2'lerle falan farkini bilemem. Muhtemelen o paralara iyi bir kask bu. Para varsa daha iyi bir sey almayi oneririm yine de. Kisacasi para buysa idare eder.
bütçe olarak daha üstüne çıkabilirim ama nedense ilk ekipmanlarımı kendim almak istiyorum bide yüksek hızlar olmaz çünkü 125 lik bir motor kullanacağım oda şehir içinde okul kurs arkadaş ortamı git gel için
önereceğiniz kask varmıdır bunun yerine

Motosikleti
bütçe olarak daha üstüne çıkabilirim ama nedense ilk ekipmanlarımı kendim almak istiyorum bide yüksek hızlar olmaz çünkü 125 lik bir motor kullanacağım oda şehir içinde okul kurs arkadaş ortamı git gel için
önereceğiniz kask varmıdır bunun yerine
Hiz olarak 50-60'i gecince kasklarda ses belirgin olarak artmaya basliyor o yuzden yuksek hiz falan diye dusunme. O paralara ne vardir onu da hic bilmiyorum acikcasi. Ama bunlar senin icin onemli degil.

Sen daha okula gidiyorsan (kurs diyorsan universiteye daha gecmedin diye anladim?) boyle konfor ogelerine cok kafa yorma. Sertifikasi var bu kaskin, sana olur. Eger bot, pantolon, eldiven veya ceketten birini alamayacaksan daha ucuz ama ECE 22.06 sertifikasi olan bir sey de alabilirsin. Ne kadar cok yerini korursan o kadar iyi. Bizim burada sunun konforu daha iyi dememize takilma senin icin en iyisi kisitli butcede olabildigince korumaya sahip olmak.

Gordugum kadari ile bu kask 8-9k TL. LS2 Stream 2 ise 5k bandinda satiliyor. Ikisi de ECE 22.06 sertifikali sanirim. Kalite farki nedir bilmem ama eger o ucuzu alirsan yanina bir de ceket alirim bot alirim diyorsan ucuzu almani oneririm.

Hiz olarak 50-60'i gecince kasklarda ses belirgin olarak artmaya basliyor o yuzden yuksek hiz falan diye dusunme. O paralara ne vardir onu da hic bilmiyorum acikcasi. Ama bunlar senin icin onemli degil.

Sen daha okula gidiyorsan (kurs diyorsan universiteye daha gecmedin diye anladim?) boyle konfor ogelerine cok kafa yorma. Sertifikasi var bu kaskin, sana olur. Eger bot, pantolon, eldiven veya ceketten birini alamayacaksan daha ucuz ama ECE 22.06 sertifikasi olan bir sey de alabilirsin. Ne kadar cok yerini korursan o kadar iyi. Bizim burada sunun konforu daha iyi dememize takilma senin icin en iyisi kisitli butcede olabildigince korumaya sahip olmak.

Gordugum kadari ile bu kask 8-9k TL. LS2 Stream 2 ise 5k bandinda satiliyor. Ikisi de ECE 22.06 sertifikali sanirim. Kalite farki nedir bilmem ama eger o ucuzu alirsan yanina bir de ceket alirim bot alirim diyorsan ucuzu almani oneririm.
evet abi (büyük ihtimalle benden büyüksünüzdür hocam demek istemedim)doğru anlamışsınız daha 11. sınıf öğrencisiyim bütçem aslında sınırlı değil sadece ilk ekipmanlarımı kendim almak istediğim için ailemide reddettim.

Konfor olarakta önem verdiğim tek şey ses çünkü hem trafiğe ilk defa yalnız başıma çıkacağim için korna sesleri siren sesleri açısından sıkıntı yaratabilir gibi bir endişem var yoksa güneş vizörü falan filan benim için çok önemli değil zaten en uzun sürüşüm 10 20 dk sürecektir

Zaten mont ve dizlik alacağım sonuçta sağlık herşeyden önce gelir tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim

Motosikleti
evet abi (büyük ihtimalle benden büyüksünüzdür hocam demek istemedim)doğru anlamışsınız daha 11. sınıf öğrencisiyim bütçem aslında sınırlı değil sadece ilk ekipmanlarımı kendim almak istediğim için ailemide reddettim.

Konfor olarakta önem verdiğim tek şey ses çünkü hem trafiğe ilk defa yalnız başıma çıkacağim için korna sesleri siren sesleri açısından sıkıntı yaratabilir gibi bir endişem var yoksa güneş vizörü falan filan benim için çok önemli değil zaten en uzun sürüşüm 10 20 dk sürecektir

Zaten mont ve dizlik alacağım sonuçta sağlık herşeyden önce gelir tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim
O kadar az sureceksen ruzgar sesini ne kadar aldigi senin icin onemli degil. Motosiklet surmeyi begenir ve ileride uzun yollara cikmaya baslarsan kendin anlarsin ne zaman degistirmeye ihtiyac duyacagini. Kulak tikaci ile de sehir icinde rahat her sey duyuluyor merak etme.

Dizlik alma, motosiklet pantolonu al. O dizlikler kaza aninda yerinden cikip dizini de korumuyor, bacaginin diger kisimlarinin da surtunmeden dolayi soyulmasini engellemiyor.

Bak ailen sana destek olacaksa kendi paranla begendigin kaski ve montu al. O kaskin ve montun sertifikalari ve koruma ekipmanlari tam olsun. Ama ailenden de bot (cizme daha iyi), pantolon ve eldiven kesinlikle iste. Hepsinin onemi farkli. Ben zaten yavas gidecegim deme, kaza yaparsan nereni vurursun nereni cizersin hic belli olmaz. Genc yasta eklemlerine vs. kalici bir hasar birakmayi onle.

Ben kapali alan hakimiyet egitimi alirken senin gibi 16 yasindaki bir cocuk da 125 CC racing bir motorla geldi. Kendine hic guveni yoktu baslarda biraz da kotu suruyordu. Cikista daha iyiydi. Babasi da onu izledi butun gun. Eger ailevi durumun daha da iyiyse bunu da dusun. Hem keyfini hem de ozguvenini arttirir. Ailenin de akli sendeyse onlari da rahatlatir.

Ozetle: Tam ekipman + egitim > tam ekipman > hic surme (bisiklet falan sur surmediysen, trafigi okumayi ogrenirsin). Diger secenekleri onermem. Benim nacizane onerim budur.

Motosikleti
Dominar 250
Benzer kalite mi bilmem ancak önceki kaskım Ls2 rapid idi ve bu kask kafamda kıyamet kopartıyordu, öyle bir gürültü vardı kaskta. Benzer kalitelerse, bu fiyat segmentinde farklılık olacağını sanmıyorum ben.

Üst kalite kasklar fark ediyor. Sadece artık 90 üstü hızlarda, rüzgar durumuna göre rahatsız edebiliyor ama ben misal çok rahatsız etmiyorsa hele yazın bayılıyorum kulaklıksız sürmeye ama tıkaç bence de gerekli sürekli ve uzun süreli kullanım olacaksa.

Kask, insanın kendisine yapabileceği en iyi yatırım. Hatta tüm ekipmanlar öyle, motordan bile önemli. Hintli motora bin ama ekipmanın tam olsun çıplak Japona bineceğine.

Motosikleti
D400
@Wixtryw hocam mersinde iseniz zaten havalandırma kapatmak ve vizör arızası başlı başına dert olacaktır. size daha serin birşeyler lazım.

kafa yapınıza göre düşük bütçe su an en f/p kasklar Hjc ve scorpion marka kasklar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar