evet abi (büyük ihtimalle benden büyüksünüzdür hocam demek istemedim)doğru anlamışsınız daha 11. sınıf öğrencisiyim bütçem aslında sınırlı değil sadece ilk ekipmanlarımı kendim almak istediğim için ailemide reddettim.
Konfor olarakta önem verdiğim tek şey ses çünkü hem trafiğe ilk defa yalnız başıma çıkacağim için korna sesleri siren sesleri açısından sıkıntı yaratabilir gibi bir endişem var yoksa güneş vizörü falan filan benim için çok önemli değil zaten en uzun sürüşüm 10 20 dk sürecektir
Zaten mont ve dizlik alacağım sonuçta sağlık herşeyden önce gelir tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim
O kadar az sureceksen ruzgar sesini ne kadar aldigi senin icin onemli degil. Motosiklet surmeyi begenir ve ileride uzun yollara cikmaya baslarsan kendin anlarsin ne zaman degistirmeye ihtiyac duyacagini. Kulak tikaci ile de sehir icinde rahat her sey duyuluyor merak etme.
Dizlik alma, motosiklet pantolonu al. O dizlikler kaza aninda yerinden cikip dizini de korumuyor, bacaginin diger kisimlarinin da surtunmeden dolayi soyulmasini engellemiyor.
Bak ailen sana destek olacaksa kendi paranla begendigin kaski ve montu al. O kaskin ve montun sertifikalari ve koruma ekipmanlari tam olsun. Ama ailenden de bot (cizme daha iyi), pantolon ve eldiven kesinlikle iste. Hepsinin onemi farkli. Ben zaten yavas gidecegim deme, kaza yaparsan nereni vurursun nereni cizersin hic belli olmaz. Genc yasta eklemlerine vs. kalici bir hasar birakmayi onle.
Ben kapali alan hakimiyet egitimi alirken senin gibi 16 yasindaki bir cocuk da 125 CC racing bir motorla geldi. Kendine hic guveni yoktu baslarda biraz da kotu suruyordu. Cikista daha iyiydi. Babasi da onu izledi butun gun. Eger ailevi durumun daha da iyiyse bunu da dusun. Hem keyfini hem de ozguvenini arttirir. Ailenin de akli sendeyse onlari da rahatlatir.
Ozetle: Tam ekipman + egitim > tam ekipman > hic surme (bisiklet falan sur surmediysen, trafigi okumayi ogrenirsin). Diger secenekleri onermem. Benim nacizane onerim budur.