MT Süper Sport Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Hmm peki nedeni nedir?
Şahsen ben başka bi şekilde kullanıyorum.
Bide öyle arkadakinin beli ağrımaz mı
çünkü bi el uzakta bi el yakında olucak
o zaman yan durmak zorunda kalır
zaten avuç içi kadar yerde oturuyor artçı.

Yolcu rahat etsin istiyorsan, uygun bir motosiklet alman gerekiyor.:)
Yaris motosikletleri konforlu surus için uretilmis aletler degiller.

Görkem'in yazdigi frenleme için dogru ama stabilite için pek oyle degil.
Tabi kuçuk hacimli motosikletler için uygulanabilir.
Fakat agresif motosikletleri, hele bir de agresif kullaniyorsaniz, yolcunuzun size sabit olmasi gerekiyor.
Iki elin depoda olmasi sabitlemez demiyorum ama dengesizlik yaratabilir.
Ozellikle virajlarda, arkadakinin sizinle birlikte yatmasi gerek biliyorsunuz.
Tecrubeli biriyle pozisyonun onemi pek olmayabilir ama bu riski almakda anlamsiz.
Aslinda mumkunse en guvenli surus, arkadakinin size sikica baglandigi bir surus.:)
Depoya elin uzatilmasini istemimizin sebebi, arkadakini sizinle butunlesmek zorunda birakmak.

Fakat iki elle birden tutunabilecek bir aparatta depoya iki elin birden uzatilmasinin bir sakincasi yok.
Bu da simdi aklima geldi.:)

Artçı erkeksede bu sabitleme kuralı aynı mı?

Bide abi senin dediğin gibi olunca her frende üstümde ağırlık.

Ben binmeden önce artçıya derim virajda bana sarıl bacağına vurduğumda bana sarıl onun haricinde ellerin depoda olsun.

Koordine olunca sıkıntı olmuyor pek ama normal sürüşte bana sarılırsa biri 5 dakika sonra kollar bitiyor benim.

Küçük hacimli motosikletlerde daha çok touring tarzı oturuş olduğundan dolayı arka demirden tutmak kafi gelebiliyor... Depoya uzanmak pek de mümkün değil.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Olabilir.
Onemli olan arka ve ön koordinasyonunun saglanmasi.
Motosiklete yolcu bindirdiginiz andan itibaren artik tek pilot siz degilsiniz.
Ama bazi kurallari yerlestirmekte fayda var.
Her zaman ayni kisi biniyorsa zaten bir koordinasyon saglanmis oluyor.
Yani o durumdaki kisiye bu yanlis soyle yapin desem o da yanlis olur.:)

Ulem juba.
Deminden beri arkadaki erkekse lafina guluyorum.
Allah mustehakini vermesin emi.:mrgreen:

Her zaman ayni kisi biniyorsa zaten bir koordinasyon saglanmis oluyor.

İçgüdüsel olarak alışıyo insan bencede.:mrgreen:

Ani gazlamada dize vururum artçının
bu ''bak basıyorum düşersen bakmam bile''
anlamına gelir bende artçı ilk seferde ciddiye genelde almaz
bi dahaki seferde de genelde 2 gün böbrek ağrısı çekerim
sonra zamanla alışıyorlar.

tabi artçımız sürekli aynı kişi ise bir alışkanklık ve koordinasyon sağlanıyor ,
jubaa gibi erkek artçı sevmediğimden zarif olan eşimi taşımayı tercih ediyorum ,
öyle ince belli filanda olmadığımdan depoya ulaşmakta zorlanıyor , frenajda yetişsede ani süratlenmelerde her zaman bir risk var

ben mümkün olduğunca , sol eli ile sağ el bileğini tutmasını sağ avuç içinin ise depoya yapışık olmasını istiyorum , böylece frenajda sağ avuç içi depoya baskı uyguluyor , gaz açtığımda ise kendi bileğini sıkıca tuttuğunda geriye gitmiyor , ama dediğim gibi ince belli değilim ,

ben ince belliyimde noluyo :D zavallı kızcagız 12yi ilk test sürüşünde depoyu cırmıklıyodu tutunmak için .. arka kuyruktan topluyodum.. daha sonralarda alıştı her sürücünün bi karakteri bi gaz açışı vardır alışmak zaman alır ...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ben ss kulanmaya başladıktan sonra artcı almamaya özen gösteriyorum en kolay çözüm bu :queen::queen:

tabi artçımız sürekli aynı kişi ise bir alışkanklık ve koordinasyon sağlanıyor ,
jubaa gibi erkek artçı sevmediğimden zarif olan eşimi taşımayı tercih ediyorum ,
öyle ince belli filanda olmadığımdan depoya ulaşmakta zorlanıyor , frenajda yetişsede ani süratlenmelerde her zaman bir risk var

ben mümkün olduğunca , sol eli ile sağ el bileğini tutmasını sağ avuç içinin ise depoya yapışık olmasını istiyorum , böylece frenajda sağ avuç içi depoya baskı uyguluyor , gaz açtığımda ise kendi bileğini sıkıca tuttuğunda geriye gitmiyor , ama dediğim gibi ince belli değilim ,

Ben erkek almaya bayılırım arkama hatta motor park halindeyken bile canım sıkılınca arkama birini alır üstünde otururum motorun abi.:cherry::cherry:
Kız arkadaşım Türkiye de yaşıyor o yüzden bana kız almak haram 600RR arkasına.

Abi sen gaz açtığında yenge bile tek elle tutunabiliyosa işler vahim demektir.:silent:

Herkes kız örnek üstünden konuşuyor racingciler zampara sonra baksana tabi adı çıkar sonra racingin.:cherry:

Abi sen gaz açtığında yenge bile tek elle tutunabiliyosa işler vahim demektir.:silent:

Herkes kız örnek üstünden konuşuyor racingciler zampara sonra baksana tabi adı çıkar sonra racingin.:cherry:

beni hep kötü yola düşürende o , ''ne zaman gazlıyoruz ? '' diye ayartıyor beni...:cherry:

Türkiye'de erkekler kızlardan bahseder , Avrupa'yı bilmem orasını da sen anlat:p

beni hep kötü yola düşürende o , ''ne zaman gazlıyoruz ? '' diye ayartıyor beni...:cherry:

Türkiye'de erkekler kızlardan bahseder , Avrupa'yı bilmem orasını da sen anlat:p

Güzel tuzak ama kız arkadaşımda yazılanları gördüğü için ben bu soruyu es geçiyorum.:)Amerika da biz erkek erkeğe oturuyoruz ve evden dışarı çıkmıyoruz genelde.:mrgreen:

Abi yaşlanmışın sen bırak racing i artık baksana yenge diyomuş sana gazlıyalım diye.
Kız arkadaşım bana gazlayalım dediği gün motor kullanmayı bırakırım gider kendime bi tane aile arabası alırım tay tay gezerim.:queen:

Güzel tuzak ama kız arkadaşımda yazılanları gördüğü için ben bu soruyu es geçiyorum.:)Amerika da biz erkek erkeğe oturuyoruz ve evden dışarı çıkmıyoruz genelde.:mrgreen:

Abi yaşlanmışın sen bırak racing i artık baksana yenge diyomuş sana gazlıyalım diye.
Kız arkadaşım bana gazlayalım dediği gün motor kullanmayı bırakırım gider kendime bi tane aile arabası alırım tay tay gezerim.:queen:

Yersen ve Dadaşlar diyorsun yani ; ok adamım :)

yahu ne motoru bırakması , iki gün binmeyip garaja bırakıyorum inip motoru çalıştırıyor , yanlız kaldı gidip seveyim sesini dinleyeyim diyor , bırakıyorum artık binmeyi desem alır anahtarı çıkar tepesine mazaallah :mrgreen:

Arkama şu zamana kadar motosiklet kullanmayan kimseyi almadım.Aldığımda bir elin parmağını geçmez zaten...Onlara da tek kelime bişe söylemedim.Kız arkadasımı da hiç bir zaman RR'ımın arkasına oturtmadım...İlla motosiklet ile gezmek istediğim zaman uygun bir motor alıyorum o günlük...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkama şu zamana kadar motosiklet kullanmayan kimseyi almadım.Aldığımda bir elin parmağını geçmez zaten...Onlara da tek kelime bişe söylemedim.Kız arkadasımı da hiç bir zaman RR'ımın arkasına oturtmadım...İlla motosiklet ile gezmek istediğim zaman uygun bir motor alıyorum o günlük...

Gelince arabayi veririm sana, istedigin kadar kiz gezdirebilirsin.:)
Motoru elinden alacam çünkü.
Bana en yakin talihli sensin.:cherry:

Yersen ve Dadaşlar diyorsun yani ; ok adamım :)

yahu ne motoru bırakması , iki gün binmeyip garaja bırakıyorum inip motoru çalıştırıyor , yanlız kaldı gidip seveyim sesini dinleyeyim diyor , bırakıyorum artık binmeyi desem alır anahtarı çıkar tepesine mazaallah :mrgreen:

Öğretme abi olsun bitsin.:cherry:

Benimki bi kere elimden anahtarı aldı atladı üstüne motorun
boşta motor çalıştırdı gaz veriyo vitesi 1 e alıp debriyajı bi saldım
motor hopladı tabi bu üstündeyken zar zor ayakta tuttu.
Bi dahada anahtara bile dokunmadı.:cherry::cherry:

Öğretme abi olsun bitsin.:cherry:

Benimki bi kere elimden anahtarı aldı atladı üstüne motorun
boşta motor çalıştırdı gaz veriyo vitesi 1 e alıp debriyajı bi saldım
motor hopladı tabi bu üstündeyken zar zor ayakta tuttu.
Bi dahada anahtara bile dokunmadı.:cherry::cherry:

yok abi ben hala seviyorum henüz sıkılmadım senin dediğini kurtulmak istediğimde yapacağım :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar