aynen öyle
R6 satış fiyatı 26.500 liste fiyatı 29000 ytl (yanında mono kapak veriyor)
600rr'da genelde 500ytl civarı oynuyor. telefonda 21.500 bıraktılar.(mono kapak vermiyor en az 400ytl + yedek parça ve aksesuar pahalı)
600 RR - R6 fiyat kıyaslaması.
bu iki motor teknoloji/performans olarak birbirine yakın belki de denk motorlar.
şahsi fikrim motor alırken en önemli unsur insanın kendini iyi hissetmesi. Adam Yamaha yı seviyorsa farkı neyse verir aslanlar gibi biner ben de helal olsun derim.
ama böyle bir tercihi olmayan, hangi motorun kendisine uygun olduğunu bilmeyen birisinin bi ton fark verip yamaha almasını anlayamıyorum.
edy nin verilerine dayanarak alış fiyatları
600 RR :21.500
R6 :26.500
5.000 YTL fark var. Bu fiyat farkı avrupada aynı fiyata satılan iki motor için çok büyük.
RR ın yedek parçalarının pahallı olması kaskosu olan beni değil sigorta şirketini ilgilendiriyor. bir de 20 milyarlık motora kasko yaptırmayan kahramanları.
mono kapak SS kullanıcılarının çoğunun kullanmadığı bi ürün. Yamaha da eğer mono kapak almamayı seçebiliyor ve 400 YTL daha ucuza alabiliyorsak fiyat farkı 4.600 YTL ye iniyor (Hala çok büyük). Eğer böyle bişey yoksa, o kapağı almak zorundaysak benim gibi mono kapak kullanmayan adamlar için fiyat farkı hala 5.000 YTL.
özetle bir markaya özel sempati beslemeyen bi alıcı honda tercih etmesi akla ve bütçeye en uygun olan seçenek bence