@onuray
Eğitimle ilgili şunu sorucam.Kimi arkadaşlar: Honda eğitimi iyidir, kimileri şu iyidir, kimileride özel eğitim al diyorlar.Siz bildiğim kadarıyla daha profesyönel birisiniz.Sizin bu konuda ki yaklaşımınız nedir acaba?
Honda'nın eğitimleri motosiklete yeni başlayan biri için ideal eğitimler. Benim de eşim gitti, memnun kalmıştı. Ben de onun yanında bütün gün eğitimi izledim, bol bol resim ve video çektim. Özel eğitim veren insanlara yanaşma.
@SuPeR BiKe
yaw mehmet bişey sorucaktım. Dünden beri eski sayfalara bir göz atıyorum ve 2007 de piste çıktığın zamanda grenajlarını kendin yapmışsın. hatta görkemede yardımcı olmuşsun. Soruya gelince; tarihler açıklanırsa(!) superbike okuluna katılmak istiyorum bu sene içinde aynı zamanda 2005 olan motorumu da yenileyeceğim ve olurda eğitime katılırsam ve düşersem falan yeni motora bişey olması evlat acısı gibi içime oturur. Okulda grenaj için illa orjinali olacak gibi bişey dememişler sende gördüğüm kadarıyla yarış grenajıyla girmişsin. Kendinmi yaptın? Eğer kendin yaptınsa banada yapabilir miyiz? Orjinal grenejından ucuza gelir mi? dediğim gibi tarihlerin açıklanması gerekiyor katılma durumumun netleşmesi için eğer geç açıklanırsa yetişirmi yani yapımı ne kadar sürer?
Grenaj yapımı konusunda oldukça fazla bilgi ve resim koydum foruma. O yüzden aynı şeyleri tekrarlamamak adına kısaca özet geçecem.. 2007 sezonu yarışı için 2006 model 1000RR için epoxyden komple grenaj döktüm. Ancak o zaman grenajcının da elinde 2006 modelin kalıpları olmadığından ben kalıpları da kendim yapmak zorunda kaldım ve gecem gündüzüm birbirine girdi, evin ortasına atölye kurdum ve çok eziyet çektim. Sana tavsiyem kesinlikle bu işe girmemen. Maslak Sanayi Sitesi'nde Grenajcı Yusuf var (Tel : 0536-2605057), adımı ver o sana yardımcı olur, istersen senin adına arayabilirim de.. Ancak o epoxy kullanmıyor, polyester kullanıyor. Komple grenaj 400-500 TL civarı tutar ve bir günde döküyor.. Epoxyden döksen daha kaliteli, hafif ve dayanıklı olur ama kalıplarını bulman lazım, kalıpları da ben yapayım dersen çok daha pahalıya gelir, bir de deneyimin olmadığından kötü olur, sorun yaşarsın ve çok zamanını alır. Yani benim gibi işi bilen birinin yardım etmesi lazım.
California Superbike School eğitimlerine istediğin şekilde katılabilirsin, zaten benim motor gibi piste uyarlanmış bir motor idealdir bu eğitimler için çünkü standart motorun aynalarını, sinyallerini falan sökmen gerekiyor, fara da bant falan çekiyorsun. Hatta eğitime girmeden birkaç modifikasyon yapsan çok daha güzel olur. İmkan bulup da tanışırsak, detaylı konuşuruz.
@coq
Hocam çok teşekkür ederim.
Çok naziksiniz...
Hocam hayırlı olsun, 1 ay önce de benim ikiz kızım oldu
@ArChLeO
Bu grenajcılar kimlerdir? nerde bulunurlar? isim, firma vs. gibi detay verebilirsen sevinirim. Bende superbike gibi California'nın eğitimlerine katılacağım ve bu tarz bir grenaja benim de ihtiyacım olacak.
Abicim sen bu konuları bana bırak, hele bir görüşelim sana bütün öğrenmek istediğin bilgiyi vereceğim..