MT İSTANBUL / 29.10.2010 Cuma Şehitlerimizi Anma ve Cumhuriyet Kortej Sürüşü

Super Moderator
işlerim dolayısıyla her an siteye giremediğim için şimdi cevap vereceğim :wiinkk:

bakın alper bey korumalı kıyafet kullanmıyorum evet ama sonucta insanlık yapıp katılmak istiyorum diğer arkadaslar gibi. 2 kişi katılmayı planlıyordum fakat benim b*ktan bi monta 300-400 tl vercek param olsaydı zaten çin malı motora binmezdim. he siz simdi onlarıda kötüliceksiniz . ama sırf korumalı kıyafetim olmadığı gerekcesiyle beni ve kimseyi aşağılarca konusmaya hakkınız yok. :wiinkk:
merhaba arkadaşım
mevzu senin korumalı monta 300-400 tl para verip alman yada almaman değil
bu fiyatlardan daha uyguna mont,kask,eldiven,kask var diyerek sana akıl vermek de istemem
amaaaa
benim amacım seni rencide etmek değil amacım senin ve artçının bazı gerçekleri görmesini sağlamak korumalı mont giymemen maddi nedenlerle olabilir ama allah korusun en ufak bir düşmede oluşacak hasar sana hem maddi hem manevi zarar verecektir bunları iyi düşünmek lazım (testi kırılmadan önce yol göstermek gibi)
bu arada avatarımın altında göreceğin üzere bende çin malı motosiklet kullanıyorum ve kıyafetlerimde en pahalı olanlarından değil :wiinkk:
Abicim zaten biz kaskımızı takıp gelcez ama alper bey in aşağılarca konusmaya hakkı yok . sonucta korumalı mont kullanmıyorum diye bu şekilde davranması hos değil :)
yukarıda verdiğim cevap umarım seni kırmaz:wiinkk:

Valla ne yalan söyliyim gerildim..
Birlik oluncak zaman şurda iki kelam bile edilemiyor..
Arkadaşlar biraz sakin olun..
Herkes... adminlerde üyelerde ne olacaksa iyi olsun derdinde..
Nedir alıp verilemeyen şey..

Ama gözlemlediğim bişi söylemek istiyorum ..
Admin yada görevli arkadaşların böyle eli sopalı tavırları rahatsız edici biraz..

Sürekli bi sorgulama ...
-aranızda apaçileri barındırısanız motorculuğunuzdan şüphe ederim.
-korumasız montunuz yoksada motorculuğunuzdan şüphe ederim..

amaç nedir..?

nedir buna sebep ? yada hangi hak bu sorgulamayı veriyor onu anlamıyorum..
nedir ? bir ağa- maraba düzeni mi söz konusu..?

sizin ortamı sakin tutmanız gerekirken sürekli yukarılarda tutuyorsunuz..
lütfen biraz sakin olalım..
hepimiz aynı şeyi istiyoruz..
ben kimseye korumalı montunuz yoksa motorculuğunuzdan şüphe ederim demedim:farao:
ama apaçiler konusunda sert tavırlarım ve agresif olduğum doğru
hepimiz biliyoruz ki senelerdir üzerimizden atamadığımız bir şey var 'SERSERİ MOTORCULAR' lafı
bu ön yargıyı silmek için çabalayan bir insan olarak aramıza apaçi türü kişileri sokmama taraftarıyım umarım yanlış düşünmüyorumdur
ağa-maraba düzeni diye bir olgu yok bu sitede
amaç tüm motorcu dostlarımızın adam gibi sürüş yapması ve kazasız belasız gidecekleri yerlere ulaşması sonuçta hepimizi evlerimizde ailelerimiz bekliyor onları düşünerek sürüş yapmalı
bizleri ve etrafımızdaki insanları tehlikeye atan kişileri kendimizden ve toplumdan uzak tutmalıyız
bazı arkadaşlardan bir tanesi olarak sormamın sebebi,
bilidğim kadarı ile edirnekapı şehitliğinde toplantı ve basın açıklaması yapmak yasak.

ilgili konuya ait haber linki

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12542354.asp

bu haber geçen seneye ait, atalarımızı ve kardeşlerimizi onore etmek için yapacağımız bir toplu sürüşün böyle bir yasal sebepten dolayı illegal bir eyleme dönüşmesi nahoş olur.

bu geziyi organize eden arkadaşlara bir eleştiri değil, hatırlatmadır. 2008 yılındaki geziye katılmıştım, oldukça güzel ve anlamlı bir gezi olmuştu.

bu arada gidecek arkdaşları şimdiden uyarayım;
muhtemelen hava yağmurlu olacak ona göre donanımlı gelin.
ayrıca orada şehitliğe gezmeye giden bir grubu değil, atalarını ve kardeşlerini hatırladığını belirten Türkiyede motosiklet kültürünün oluşması için çaba sarfeden insanları temsil edeceksiniz. dışarıdan bakıldığında insanlar üzerinde bıraktığınız izlenimler olumlu/olumsuz geri dönecektir.

merhaba arkadaşım
geçen sene toplu giriş felan yasaklandı haberlerini banada çok sık hatırlatan oldu
ama hiç bir sorun olmadan görevli polis arkadaşların gösterdiği istikamete geçerek hem şehitlerimize dualarımızı ettik hemde şehit yakınlarına taziyelerimizi bildirip onların yanında olduğumuzu anlatmaya çalıştık
hiç birimiz terör yanlısı olmadığımız için sonrasında sessizce ordan ayrıldık kırıp dökmeden
bu senede bir problem çıkacağını sanmıyorum

Son düzenleme:
amacının tam aksine hizmet eden bir açıklama gerçekten..

birliğimizi, beraberliğimizi ...motorcu kardeşliğini gösterelim..biz buradayız diyelim..gözünüz arkada kalmasın diyelim diye oraya gitmiyormuyuz...???

birlikteliğimizi böylemi gösteriyoruz..
gelmezsen gelme kardeşim diyerekmi..?
birilerini kazanmak varken kaybetmekmidir bunun çözümü?

burada defans yapıyor gibi görünen arkadaşlarda bu işin doğrusu güzeli Yapılsın diye konuşuyor..
bunu istemenin neresi kötü ?
bu bir dışlanma sebebimidir..?

gelmezsen gelme kardeşim diyecek arkadaşlar olacaktır ama ben kendimi listeden çıkarıyorum müsadenizle..

Niyet önemliyse ..tek motorlada oraya gidilir..gereken yapılır..

Kusuruma bakmayın...
sürç-i lisan ettiysek affola..

Güncel Liste..

1-GKN
2-Osbourne
3-Aparat
4-mkemalyonca
5-nugget
6-Jr Black Key
7-ergün1968
8-Dalyan
9-Siyahatmaca
10-Caparol
11-Sipsivri
12 - MGU
13-ımroz
14-Akileos

Super Moderator
yaw finalcut kardeşim bu ne alınganlık böyle
ben o arkadaşın o amaçla söylemediğini zannediyorum
yoksa bir insanı kaybetmek çok kolay kazanmak daha zordur herkes bilir

Alınganlık değil kaptan..
Özürümü kabul edin..

Son düzenleme:
alper abi ilginzden dolayı teşekür ederim. yanlız hala merak ettiğim birsey var anlamadım özür dilerim ben kaskımı eldivenimi takıp gelsem gruba gire bilirmiyim

şehitlik ziyareti sonrası MT olarak bir kaynaşma toplaşması , sohbet ortamı yaratılacak mı ?

yaw finalcut kardeşim bu ne alınganlık böyle
ben o arkadaşın o amaçla söylemediğini zannediyorum
yoksa bir insanı kaybetmek çok kolay kazanmak daha zordur herkes bilir

Açık söyleyim Alper' i ilk gördüğümde dolmabahçenin önünde toplanmıştık aynı sebepten. Artizin teki demiştim içimden :) (geçmişe yönelik bir özür borcum çıktı şimdi ortaya) daha sonra birebir aynı masada oturup sohbet ettikten bir şeyler atıştırdıktan sonra aslında öyle olmadığını mütevazi ve cana yakın bir adam olduğunu gördüm.

Bence MT' nin organizatörü olarak grupları kontrol altında tutabilmesi için daha otoriter olması bile gerekebilir. En son yuvacıkta öncü benim ama herkes benden önce gitti diye dert yanıyordu :):):):):)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Moderatör tarafında düzenlendi:
Super Moderator
Açık söyleyim Alper' i ilk gördüğümde dolmabahçenin önünde toplanmıştık aynı sebepten. Artizin teki demiştim içimden :) (geçmişe yönelik bir özür borcum çıktı şimdi ortaya) daha sonra birebir aynı masada oturup sohbet ettikten bir şeyler atıştırdıktan sonra aslında öyle olmadığını mütevazi ve cana yakın bir adam olduğunu gördüm.

Bence MT' nin organizatörü olarak grupları kontrol altında tutabilmesi için daha otoriter olması bile gerekebilir. En son yuvacıkta öncü benim ama herkes benden önce gitti diye dert yanıyordu :):):):):)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

niye sinirlendiğimi sen iyi biliyorsun sadık
malum burda ne hikmetse gurup sürüşünü okuduklarını zaten iyi bildiklerini anlatıp dururlar ama gurup sürüşüne çıkıldı mı kimse uymaz o kurala ve tek dertleri ya öndekine yetişmek olur yada öndekini geçmek kime neyin ispatıdır anlamış değilim
bu arada görüşünce alcem özürü:p:mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:58 ----------

MT Site yönetimi uyarı mesajı.
Uyarı Sebebi:  gereksiz yere tartışmalar silinmiştir konunun amacı dışına çıkmaması gerekir
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Ben kimin artcisi olucam simdi? :cherry: Dolmabahce'de bulusup mu karar vericez nasil olacak? Gelip de ortada kalmayalim sonra hahhahz :p Motorum olmadigi icin henuz oyle kaskim vs. yok ama arkadasin kaskini odunc alicam. :bounce:

Güncel Liste..

1-GKN
2-Osbourne
3-Aparat
4-mkemalyonca
5-nugget
6-Jr Black Key
7-ergün1968
8-Dalyan
9-Siyahatmaca
10-Caparol
11-Sipsivri
12 - MGU
13-ımroz
14-Akileos
15-AYBERK+1

Ayrıca;
TURKBİKERS AİLESİ olarakta kendi forum sayfamızda da etkinliğe yer verdik.Kısmetse tam kadro olarak hep beraber sizlerle olacağız...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:00 ----------

Arkadaşlar;
ilk sayfadan itibaren okudum... Tarih resmen tekerrür ediyor sanki!!!
Her kortejde butip diyaloglar oluyor,özelliklede 29 EKİM ve 30 ağustos KORTEJLERİNDE... Bir kortej düzenlemek çok zor bir iş!!! Bakın bu dediğimi iyi anlayın; ''ÇOK ZOR BİR İŞ''
NEDEN?
Çünkü;
izin almak ayrı bir dert...siciliniz ve geçmişteki kortejlerinizde vukat vs olmamalı...
Bir sürü yere dilekçe yazıyorsunuz,imza atıyor ve kortej boyunca çıkabilecek olaylara kefil oluyorsunuz...
Sorumluluk tamamen dilekçeyi imzalayana ait,allah korusun çok kötü bir olayda ''kim düzenledi bu korteji?'' diye bir yetkili sorsa isim zaten belli...
Düşünün birkere;ölümlü bir kaza olsa... hele ki kortejden dolayı zincirleme bir kaza olsa,trafik kilit olsa... olayı daha da abarta bilirim-ki gerek yok aslında bilenler bilir,2008 yılındaki kortejde unkapanı köprüsünde zincirleme kaza olmuş,1 motor perte çıktı,2-3 motor hasar aldı,bende 15-20 mt uçmuştum... Ve bir sürü koşturmaca...

Bu organizasyonu düzenleyenler,tabiki haklı olarak sorunsuz bir şekilde olayı bitirmek istiyorlar. Ama ne varki ogün illaki gazlayan olacak,aragazı veren olacak,teker yakan olacak,makasa girenlerde olacak,birbirini geçen çoooook kişi olacak.... hava istediğiniz kadar soğuk olsun kaskı kolunda gezen dahi olacak...
Olacak arkadaşlar O-LA-CAK!!!!
İstediğimiz kadar yazalım,çizelim maalesef zihniyet değişmedikçe olacak...

Ve bazı olaylar tecrübeyle olgunlaşır-sağlamlaşır... KORTEJ denen olay yılda 2 ila 4 defa yapılıyor,extra durumlar hariç... Ve her defasında başka gruplar tarafından düzenleniyor,bu sebebten dolayı organizasyonda aksaklık olması olağandır... ama bizler MOTOSİKLET.NET AİLESİ olarak,üstümüze düşen görevleri bilinçli olarak yerine getirirsek,örnek olursak,karşımızdakini uyarırsak ve uyarılan kişide kendine garez yapmaz ise.... Önümüzdeki yıllarda çok ama çok daha düzenli,renkli,güvenli,ses getirn KORTEJ ve ORGANİZASYONLARA imza atabiliriz....

Şimdiden emeği geçen herkese çok TEŞEKKÜRLER...:rendeer:

Güncel Liste..

1-GKN
2-Osbourne
3-Aparat
4-mkemalyonca
5-nugget
6-Jr Black Key
7-ergün1968
8-Dalyan
9-Siyahatmaca
10-Caparol
11-Sipsivri
12 - MGU
13-ımroz
14-Akileos
15-AYBERK+1

16 - antilop_skul +1

1-GKN
2-Osbourne
3-Aparat
4-mkemalyonca
5-nugget
6-Jr Black Key
7-ergün1968
8-Dalyan
9-Siyahatmaca
10-Caparol
11-Sipsivri
12 - MGU
13-ımroz
14-Akileos
15-AYBERK+1
16 - antilop_skul +1
17-Casillas +1

Güncel Liste

01-GKN
02-Osbourne
03-Aparat
04-mkemalyonca
05-nugget
06-Jr Black Key
07-ergün1968
08-Dalyan
09-Siyahatmaca
10-Caparol
11-Sipsivri
12-MGU
13-ımroz
14-Akileos
15-AYBERK+1
16-antilop_skul +1
17-Casillas +1
18-HERSEKLI
19-.......................?

Güncel Liste

01-GKN
02-Osbourne
03-Aparat
04-mkemalyonca
05-nugget
06-Jr Black Key
07-ergün1968
08-Dalyan
09-Siyahatmaca
10-Caparol
11-Sipsivri
12-MGU
13-ımroz
14-Akileos
15-AYBERK+1
16-antilop_skul +1
17-Casillas +1
18-HERSEKLI
19-.......................?
20-papaz......

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:29 ----------

ben ve ekibim silivriden yola cıkıp orda olacağız...türkiyenin diğer ucunda da olsak orda olmak için elimizden geleni yaparız...bazı arkadaşlar;yok ben o gün filanca yerdeydim orda olsam gelirdim.yok ben yurt dışına çıkıyorum o yüzden katılamıycam.üzgünüm aynı gün başka bi ilde olacağım tarzında yazılar yazıyorlar.bu şekilde konuşmalara ayar olmak üzereyim...tamam herkesin işi olabilir,veya şehir dışına çıkacak olabilir.ama bunuda sanki koskoca 29 ekimin anlam ve öneminin aslında onun için sıradan birseymiş gibi lanse edilip bu kadar hafife alınmasına üzülüyorum.bu tarz insanlar kibarca (ayranı yok içmeye ...........) diyorum başkada birşey demiyorum...ALLAHA EMANET OLUN..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar