Yedek parça fiyatlarının sitede yer alması güzel olmuş amaaaaa:
perşembe akşamı motorumu sola yatırdım. Debriyaj maneti'nin ucunu kırdım, ayrıca sol ön sinyal camının iç kısımdaki kulakçığı kırıldığı için cam düştü ama hala tek parça idi. İçime sinmeyeceğini ve bu şekilde kullanmanın uygun olmadığını düşündüğüm için bir bayi+servis'i aradım ve ;
1.GT 250 Sol Debriyaj Maneti (Siyah) (57620HN9100) 13,00 $ (Liste fiyatı)
Cuma günü bir bayi'den 17$+KDV karşılığı 27.5 Ytl'ye aldım.
2.GT 250 Sol Ön Sinyal (35602HM8151) 21,00 $ (Liste fiyatı). 30$+Kdv fiyat verildiği için almaktan vazgeçtim, kırık olduğu halde eski sinyal camımı taktım.
Her ne kadar Global'in sitesinde "Tavsiye edilen perakende satış fiyatlarımızdır." dense bile -ki, bu her şey için geçerli olan bir yaklaşımdır- bayiler bu fiyatları üst sınır olarak alırlar ve genelde bu fiyatlardan iskonto yaparak müşteriye satış yaparlar. 4 ya da 9 dolarlık bir fark az olabilir ama liste ile bayi fiyatları arasındaki bu fark açıkcası beni çok rahatsız etti. Bu durum sizin de başınıza geldi mi? Açıkcası bu yazının aynısını Global'e de göndereceğim. Umarım bayi'lerin keyfi uygulamalarına bir çözüm bulabilirler.
Not:
1.Bayi ismi ben de saklıdır. Yanlış anlaşılma olmaması için yazıda belirtilmemiştir.
2. Ön sinyallerinizin kırılması ya da bozulması durumunda, orjinal sinyal yerine tansei 2.5 Ytl'ye alınmış YBR sinyallerini de kullanabilirsiniz. Tek farkları birisinin camında Hyosung yazıyor diğerinde yazmıyor.