selam
Arkadaşlar bu konunun aşağı yukarı son 15-20 sayfasını okudum, gördüğüm kadarıyla motorda kronik sorunlar var, vites değiştirme-ses problemi, frene dokununca gelen sesler, bagajın bir şekilde kapalı kalması vs.vs.vs.....
Benim ilk motor tecrübem olacak ve 250gtr düşünüyorum. Dolayısıyla ilk motorun çok sorun çıkarması tecrübesiz iken beni zor durumlarda bırakması gerçekten kötü olacaktır. Şimdi size bu arızalanma açısından sorsam bu motoru ilk motor olarak tavsiye eder misiniz desem; samimi olarak bana "hayır çok arıza yapıyor zor durumlarda bırakır seni" mi dersiniz yoksa "elimden birçok motor geçen biri olarak bu da her motor kadar arıza yapıyor abartılacak bir tarafı yok, kesinlikle ilk motor olarak tavsiye ederim" mi dersiniz???
Saygılar,
merhaba,
bende yine bu forum sayesinde 250 gtr almaya karar verenlerdenim. ve motorsikletimi aldığımda hayatımda hiç vitesli motorsiklet kullanmadığım için motorumu yine site kanalıyla tanıştığım ve artık can dostum olan trasher evime kadar getirmişti.
Sitede motor ile ilgili bahsedilen problemlere gelince; yaklaşık 4000 km yaptım (ehliyetsiz olmama rağmen) bu problemlerin bazılarını bende yaşadım.
Ancak bunlar beni hiç rahatsız etmiyor. Çünkü marka sahipsiz değil. en ufak problemimizde servisler dışında distribütörden bile yetkilileri arabayabiliyoruz. ve yetkililer (Örn; Globalden Özcan bey ) problemimizin çözülebilmesi için her türlü desteği veriyorlar.
Problem olarak bahsettiğin maddelere gelince;
-Eksozun az ses çıkarması aslında problem sayılmaz hepimiz satın alırken sesin diğer motosikletlere oranla daha az çıktığını biliyorduk.
-bağajın kapalı kalması mesela bende olmadı daha önce motosikletle ilgili araştırma yaptığımda o kısma fazla malzeme koyulmaması gerektiğini okumuştum. çünkü fazla malzeme koyulduğunda mekanizmanın takılmasına neden oluyormuş, bu nedenle daha dikkatli davranıyorum.
-Vites problemine gelince yağ değiştirdiğimde sesten eser kalmıyor.
ben son bir hafta içerisinde yaklaşık motorsikletimle 1500 km yaptım. (ist- Samsun ve dönüş) dönüşte yaşadığım ufak bir problem dışında çözülemeyecek hiç bir sorun yaşamadım. Ki motorsiklette çok tecrubeli sayılmam sitede bizlerden çok tecrubeli arkadaşlarımız var daha iyi bilirler ama bence problem yaşamak yolda kalmak normaldir. önemli olan birilerinin yaşadığın problem anında sana sahip çıkması . markanın sahipsiz kalmaması. Yaşadığım problemi Özcan bey'e aktardığımda Beni yönlendirdi. Daha sonra olaya kendisi el koyarak şirkede ait arabayla gelerek maslak servise motorsikletimi bıraktı (arıza ile ilgili detayları daha sonra yazacağım.) Konuyu kendisi takip edeceğini söylereyek,
Bunlar insana moral veren, doğru karar verdğimizi düşündüren şeyler.
Açıkcası ben hayıtımda hiç vitesli motor kullanmadan 250 gtr almaya karar verdim, ve doğru karar verdiğime inanıyorum.