slm bu motoru almaya karar verdim fakat 2 sorunum var 1-makinada hararet göstergesi yok ve sıcak zamanlarda ve uzun süreli kullanımlarda motor yanmadan hararetin arttıgını nasıl anlicaz 2-yağ sogutmalı bir motor uzun yolda kontak kapatmadan ne kadar yol gider ve nekadar salıklı olur motoru olan yada yetkili kişiler yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler
Selam.. Yag sogutmalı oldugundan hararet gostergesi yok, ama sonradan takanları biliyorum (yag radyatorunun ustunde bi tapa varmış oraya bir VW muşiri takmışlar, hatta bir T ile hem basıncı hem sıcaklık muşiri takmışlar).
Çok da şart diil aslında. Dün 130 KM yol yaptım benim motorla, hava da "acınacak" kadar sıcaktı. Hem de nemli idi, motora acıdım ama sorun yaşamadım.
Bence belirli bir limiti yok ne kadar gidebileceğinin - yani bu sürekli daha cok ısınan bir nesne degil. Mesela yokuş yukarı ısınıyor, inerken soğuyor. Yani bence doğru cevap "istedigin kadar git" olacaktır. Ama tabi motoru çok zorlarsan fazla ısınabilir ve sıkışabilir sanırım - bana olmadı ama rodajda zorlayanlara (tam gaz gitmişler) olduğunu duydum.
Hayırlı olsun!
-turgut
grenaj + gidonun seviyesi
gt 250 r da gidon daha aşağıda ...yanılmıyosam arada 10-12 cm bi fark var..motor aynı motor ...
Bir de önde 1 yerine 2 disk fren olduğunu duydum. -turgut
Ön freni sıktığında ses geliyorsa, hidrolik piston yağ kaçırıyor olabilir. Normalde oradan herhangi bir ses gelmemesi lazım. -t
Bende onu kastediyorum . Mz motosikletlerin bazılarında diskteki bu delikler yok ve frene basınca hiçbir ses gelmiyor. Aynı motorun delikli fren diskine sahip olanları ise "cırrr" sesini veriyor.
O delikler çok iyi birşey - o sayede disklerimiz daha kolay soğuyor.
Ayrıca onlar ses yapmaz, yegane yapabilecek şey, diskin eğri olup sürtmesi bir tarafa. -t
Son düzenleme: