arkadaşlar hyusongların eksozunu değiştirince subap ayarı bozuluyomuş.. doğrumudur... acaba deneyen arkadaşlar varmıdır...???
Hiç sanmam, ikisi alakasız şey - ama garantiden çıkar bence!
PS: 650KM'deyim, hala herşey harika gidiyor.
arkadaşlar gtr 250 nin lastik havalarının basıncı kaç olmalı ön ve arka bndeki garanti kitapçığı artçının oturdugu selenin altında kitli kaldıgı için bakamıyorum bu arada bi soru daha daha 10 kere açmadık bu kilidin telimi ne kopmuş bu garanti kapsamındadır değil mi
Trasher: Tek kişi kullanıyorsan ön 29, arka 32 olmalı.
Kopan tel tabi ki garanti kapsamındadır, bence normal aşınmaya girmez bu.
-t
SERVİS KONUSU
Arkadaşlar,
Motoru dün Urla/İzmir'deki Hyosung yetkili servisine götürdüm.
Sabri Usta ve Oğulları servisin ismi. Tel: 232-754-4314.
Girince temiz bir atölye, arka planda bol alet-edevat görüyorsunuz. Sizi Sabri ustanın oğulları karşılıyor.
Sabri usta'nın 1991 racing bir Hondası var "evlatlıgım" diyor, asla satmıyor.
Yani babaları motora çok meraklı, oğullarına da bulaşmış bu merak tabi.
Mehmet Usta motoru lifte çıkardı, ve benim motorla ilgilendi, ve çok ilgilendi! Yani standart yağ ve filtre haricinde dünya kadar iş yaptı (örneğin gidonun somununu ayarladı, bütün vidaları sıktı, vites pedalının yüksekliğini ayarladı, vs vs). Çok ilgilendi, çok temiz işçilik çıkardı.
Ben önce başka bir servise götürecektim, ama sonra Datça'da oturan kuzenimin motorunu bu servise götürdüğünü duyunca "aha" dedim, iyi ki de getirmişim. Sizlere de tavsiye ederim.
Selamlar sevgiler,
-turgut
bu vites problemi için toplu bi çözüm bulsak hepimizde aynı sorun var gözüküyor??
Çok ilginc yaf, bende hic boşa atma sorunu olmadı.
Zaman zaman 1'e geçmeme oluyor, ama bu dişlilerin karşı karşıya gelmesi olduğunu düşünüyorum, zaten biraz debriyajı salıp tutunca bu sefer geçiyor..
-t
Urla'daki usta bana 10/50 sentetik yağ tavsiye etti, malum sıcak memleketteyiz. Hemen motorun sesi yumuşadı, daha bir rahat gider oldu.
Vites problemi yaşayan arkadaşlar: Acaba sorun fazla ısınmadan olabilir mi?
Şehir içinde dur-kalklardan sonra mı oluyor bu? Ben şehir dışında kullanıyorum, motor devrini de 7500'un altında tutuyorum. Yaz sıcağından çekiniyorum hele evelsi gün korkunçtu, ne de olsa motorumuz hava soğutmalı.
Aman dikkat: Motorda insan su kaybettiğini anlamıyor. Başınız dönerse, kramplar girerse, hemen durup birşeyler için. Sürekli rüzgar yüzünden terimiz hemen kuruyor, fark etmiyoruz su kaybettiğimizi.
-t
Not: arka fren balatası neredeyse hiç kullanmadığım halde bitti, sanırım bu motorların arka frenlerinde kronik bir problem var.
Artık tüm motorların balatalarının çabuk bittiğini duydum. Asbestin zararları yüzünden kaldırılınca daha farklı malzemeler kullanılıyor, ve bunlar da daha yumuşakmış. -t