Triupmh güzelmiş. 
Triupmh güzelmiş.![]()
benim derdim esrarcengiz kareler değil sanat değil...benim derdim hayat...![]()
Hangimizin derdi değil ki?
Buda senin için gelsin Metehan abicim...
]
Bu amcaoğlu benim. Sende tam dikkat edilcek yeri görüyorsun be abicim.. hiç dikkat etmemiştim.Aslına bakarsanız fotoğrafın ana düşüncesi o parmakta saklı. motosiklet falan hikaye anayacağınız.
iyi geceler abicim.
![]()
orhan reis (hdr)
![]()
HDR lerle devam...
Kadınlar hamamı
![]()
A R A S
![]()
Tozlandı Hayallerin...
![]()
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:38 ----------
Gülümse ey papatya..
![]()
Tek tek açıklamak gerekirse,
1. kare A modunda yani diyafram öncelikli modta çekildi. Fotoğrafa çerçeve ve imza dışında dijital müdahle yoktur..
2-3-4-5 kareler manuel ve p modunda çekildi. Daha sonra photomatix denilen programla HDR yapıldı. Yani 9 tane farklı poz değerlerinde çekilmiş fotoğraflar birlştirilerek oluşturuldu. google a yazarsanız HdR diye daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Yapması ayarlarını tutturması gerçekten zor bir işlemdir. onlarca deneme yaparak öğrenebildim ayarlamasını sonucundada bu kareler ortaya çıktı.
Son karede manuel modta çekilmiş olurp yine imza ve çerçeve dışında herhangi bir dijital müdahelede bulunulmamıştır.
hepinizin elıne sağlık resımlerın hepsi hoşuma gıtti ama metehanın kocatepe benzetmesi süper olmuş şimdi ben bır şey sormak isterım benım gıbı acemi biri için DSC S930 SONY marka makına bıle yeter dıyorum ama bu makına ile ancak gecen sayfalarda örneklediğim fotolar dışında sanırım başka değişik fotolar yakalanmaz yada bu foğraf cekıldıkten sonra ayrı bır teknık mi uygulanılıyor gıbı acemı sorular boş verın ben böyle cekmeye devam edeyım![]()
fotoğrafı makina çekmez, kullanıcı çeker. yani iyi makina = güzel foto diye bişey yok. iyi makina, anca elinizdeki alet ihtiyaçlarınızı karşılayamadığında alınmalıdır.
mesela bende canon 400d var ama fotokritik.com da birisi vardı 150tl lik sıradan bir makina ile harika fotolar çekiyordu. burdaki fotoları tokatlar yani
ihtiyaç nedir, o belirlenmeli, ona göre makina alınmalı
(mesela motorlu geziler için makinam pek işe yaramıyor, küçük bir alet lazım şu an)