MT-ATÖLYE İşi olmayan giremez!!!!

benimde bir katkım olsun o zaman,arka fren kampana olan motosikletlerde arka fren hassas değilse kitleme yapıyorsa, servis balatalar sertleşmiş bir daha bakımda değişiriz derse, öncelikle fren kam milini kontrol edin balataları frene bastığında harekete geçiren kam mili yağsız kaldığında sertleşmiş hissi veriyor, kam mili arka fren temizliği yapılırken gres yağı ile yağlarsanız yumuşaçık frenlere sahip olursunuz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaslar deponun ıcındekı pası nasıl temızlerız.....ben gecenlerde aku asidiyle temızledım baya bı pas cıkardım......ıyı sökmus pası yanıı.....sonrada musluktakı suzgecı erıtmıs...ıcınde kalan pasıda komple karburatöre sokmus......nörecık sımıd depodakı pası komple atmak ıcın.........

motor bağlantı kulaklarındaki lastik takozları değiştirimesi yoksa lastik takoz konulması gerekir diye biliyorum

bide sorum olacak bende jawa 350 var karbüratörün hava filtresine arabalara takılan sport filtre taktım ve motor son gazı yemiyor söküyom hiç bişey takmıyom yiyiyor neden olblir.

hava filtresinin yapıldığı malzeme motosiklet için uygun degildir. son gaz da motosiklet yeterli havayı alamıyordur. daha açık gözenekli bir filtre ile problem çözülecektir...

kolay gelsin

ozman elime bi tornavida alıp delecem hava filtresinin sağını solunu
bilgi için tşk abi.

Bence delmesen daha iyi yaparsın. Çünkü deliklerden toz alıp motoruna zara verir. Piston içine kaçan tozlar gömlekte ve pistonda çiziklere yol açabilir buda zamanla kompresyon kaybına ve motosikletin yağ yakamya başlamasına yol açar.

benim motorun plastik çamurluğunda eksik olan parça yerine nalburda derz için fiber file satılıyor, fiber file, epoksi reçine ve çelik macun ile eksik bölgeyi kapamayı düşünüyorum. sorun ise şu yapmış olduğum yer için gerekli olan boyama işlemini nasıl yaparım. gri renkli sprey boyanın üzerinde sentetik esaslı olan boyalar üzerinde sorun olur diyor. komple zımpara ve ince bir çelik macun ile astarlayıp mı boyasam daha iyi olur. bu şekilde tamir yenisini almaktan daha ucuza çıkacak gibi çamurluk için bi kaç yere sordum 40 - 60 YTL arası fiyat verdiler. çelik macun ve fiber file ile başka çatlayan yerler için onarım yapmak için fazlasıyla malzeme kalıyor. ne yapsak daha iyi olabilir?

motorunuzdaki ufak tefek çizikleri büyük marketlerde veya nalburlarda satılan sprey boyalarla eski haline getirebilirsiniz renk çeşidi çok fazla çizikleri hiç kafanıza takmayın yani basit bi bilgi ama :cherry: paylaşmak büyüklüktür :wiinkk:

Bence delmesen daha iyi yaparsın. Çünkü deliklerden toz alıp motoruna zara verir. Piston içine kaçan tozlar gömlekte ve pistonda çiziklere yol açabilir buda zamanla kompresyon kaybına ve motosikletin yağ yakamya başlamasına yol açar.

ewet abi dediğin doğru ama şu anda filtre sökük sökük sürüyorum biz pek aldırış etmiyoz öyle şeylere ama gerçekten zararı çok olabilir.

benim motorun plastik çamurluğunda eksik olan parça yerine nalburda derz için fiber file satılıyor, fiber file, epoksi reçine ve çelik macun ile eksik bölgeyi kapamayı düşünüyorum. sorun ise şu yapmış olduğum yer için gerekli olan boyama işlemini nasıl yaparım. gri renkli sprey boyanın üzerinde sentetik esaslı olan boyalar üzerinde sorun olur diyor. komple zımpara ve ince bir çelik macun ile astarlayıp mı boyasam daha iyi olur. bu şekilde tamir yenisini almaktan daha ucuza çıkacak gibi çamurluk için bi kaç yere sordum 40 - 60 YTL arası fiyat verdiler. çelik macun ve fiber file ile başka çatlayan yerler için onarım yapmak için fazlasıyla malzeme kalıyor. ne yapsak daha iyi olabilir?

ben kırılan çamurluğumda polyester yapmıştım onun yanında da elyaf gibi birşey var eksik parça şeklinde kesip polyester karışımını hazırlayıp sürmek gerekir. bna çamurluk için 120 ytl demişlerdi ben deneme amaçlı yaptığımda boya dahil 20 lira falan tutmuştu. daha kaliteli yapmış olsaydım en fazla 25-30 ytl falan tutardı. fiberini macununu çek hazırla çamurluğunu ver boyaya çok bir para tutacağını sanmıyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaslar deponun ıcındekı pası nasıl temızlerız.....ben gecenlerde aku asidiyle temızledım baya bı pas cıkardım......ıyı sökmus pası yanıı.....sonrada musluktakı suzgecı erıtmıs...ıcınde kalan pasıda komple karburatöre sokmus......nörecık sımıd depodakı pası komple atmak ıcın.........

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:silent: :silent: :silent: :silent: :silent:

Moderatör
Depo bosken icine pas sokucu sIk, biraz bekle, sirke ile doldur yine biraz bekle. Sonra bo$alt.. iyice kurusun benzin koy, bilirsin keskin sirke küpüne zarar :)

depodaki pas için içine ince kum konulup bir süre kuru olarak çalkalamanın yararından söz eden yazı vardı. pası kumlama ile sökmek mantıklı geldi

Depoyu temizlemenin en iyi yolu içine biraz benzin 30 cm kadarda zincir atıyosun iyice çalkalıyosun benzini değiştirerek birkaçkez tekrarlarsan temizlenecektir. Bu arada benzin musluğunu sökmeyi unutma süzgeçleride yenilersen rahat edersin.Kolay gelsin.

http://www.dansmc.com/spark_plugs/spark_plugs_catalog.html
bu adreste bujilerin kirlenmesi ile olan bozulmaların nedenlerini bir katalog halinde bulunabilir. sürekli buji değişimi gerektiren arızalarınız için inceleyiniz:cat:
http://www.dansmc.com/MC_repaircourse.htm bu lik ise diğer bilgilerin bulunduğu sayfanın bulunduğu adres
[ek] bir kaç link daha ekleyeyim
http://www.4strokes.com/tech/seat_paint/ (eskiyen koltuklarınız için boyama tarifi)
http://www.4strokes.com/tech/ (çeşitli püf noktalarının anlatıldığı ana sayfa)
http://www.4strokes.com/tech/gearing_calc.xls (dişliler için hesaplama excel sayfası (ingilizce tercüme edecek kadar ingilizcem yok))
http://www.crustyquinns.com/tech/gears.html (vites kutusu ile ilgili resimli açıklamaların bulunduğu sayfa (ingilizce))
http://www.crustyquinns.com/tech/stator.html (yanmış startor sarılması ile ilgili sayfa (ingilizce))
[/ek]

Son düzenleme:
benim bujiler 3.resimdeki gibi yanık benzinle kapkara kalıyor.ateşlemedemi sorun var ki.
duyduğuma göre platin tam ayarlı olduğunda buji beyaz oluyomuş.
benim platin ayarsız mı yani??

yarım yamalak ingilizcem o şekilde bozulmanın nedeni
1) buji yüksek ısıda çalışan bir buji fakat düşük sıcaklıkta çalıştırılıyor.
2) zengin karışım
3) ateşleme sistemi sorunu
4) egzost sisteminde soğutma sorunu
olarak açıklanmış

aboow hiç sormamış oluyum aklıma bi takılırsa hepsini söküp dağıtırım.
ama bilgiler için çok teşekkür ederim tuğrul abi.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar