MT-ATÖLYE İşi olmayan giremez!!!!

böyle olmaz ama 2 resim atarsın artık:)

sararken dikkat et metal kısımda izolasyon bozukluğu varsa bantla sar yoksa tekrar yanma olasığı yüksek

ewet haklısın kopan çizilen bobin tellerinede dikkat et onca emek boşa gitmesin kendimden biliyorum çok sinir bozucu bi şey.kopan bobintellerinide üzerindeki verniği kazıyıp eklemen gerek yine leyim yaparkende kazınması gerekiyor tabi

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hadiyin bakalım yaratıcı fikirler çıkmaya başladı :D

motorla şasi arasındaki civatalra conta.pul koyuyorlar diye duymuşdum ama daha iyi bilenlerde vardır yanlış olabilir

motor bağlantı kulaklarındaki lastik takozları değiştirimesi yoksa lastik takoz konulması gerekir diye biliyorum

bide sorum olacak bende jawa 350 var karbüratörün hava filtresine arabalara takılan sport filtre taktım ve motor son gazı yemiyor söküyom hiç bişey takmıyom yiyiyor neden olblir.

Son düzenleme:
Benden de basit bir görünürlük uygulaması:cat: : Her zaman kullanılır.
4-5 cm eninde reflelktör bandı kendi ölçünüze göre (benim için 150 cm oldu) kesiliyor. Daha dayanaklı olması için arkasına nisbeten kalın bir kumaş dikiliyor. Bantın her iki ucuna da 10 cm boyunda cırt cırt dikiliyor. Omuzunuzdan çapraz geçirip cırt cırtları birleştiriliyor. İki tane yaptırılırsa o da diğer omuzunuzdan geçiriliyor. Geceleyin hem sırtınızda hem göğsünüzde kocaman bir X işareti pırıl pırıl parlıyor. İstediğiniz giyside yaz kışkullanabiliyor. Toplam maliyeti 7.5 YTL.

arkadaslar ihtiyara açmış olduğu topifc için teşekkür ettikten sonra konuya gelelim arkadaşlar ben tornacıyım motorunuzun kırılan parçalarını yenisiyle değiştirmek oldukça pahalıı oluyor ama eliniz biraz yatkınsa size yardımcı olabilirim mesela (benim başıma geldi )eminim çogunuzun başına gelmiştir çocuklar motoru devirdi fren veya debriyaj levyesi kırıldı benim motorun levyesi 75 ytl ben ne yaptım kaynatıp güzel bir tesviye ile orjinalinden hiç ayırt edilmeyecek hale getirdim tavsiye ederim

Forumdan Uzaklaştırıldı
pekii benim aletin silindir üst kapakta subap kapağının yanında ufak bir kırık var yağ kaçırıyor onu nasıl hallederiz ????

Benimde faydam olsun :)

1- Moror soguk iken rölantide calırtırıp ısınmasını beklemeyin, rölantide oldugunda az patlama yapar ve yağın ısınması uzun sürer, calistirdıktan sonra binin ve yola cıkın, fakat ilk on dk 3000 deviri gecmeyin
2- hava ve yag filitrelerini ne zaman deyistyirdiğinizi yazin (km veya tarih olarak) onlara iyi bakin ve periyodik olarak deyistirin
3- kağıtan hava flitreleri basıncli hava ile temizlemeyin, gözenekleri deler, flitre özeligi kaybolur. 5,10,15 liralik parcalardir, yenisini alin!
4- kıs uykusuna yatıracaksanız motorunuzu, tekerlerde agırlık olmasın, depo ya full yada bombos olsun, akü baglı olmasın, hava flitresi kuru bir yerde olsun.

daha ne vardı yaw :silent:

elint Disk fren takman icin janttinda yer olmasi lazim ornegin bizim GS500 lerde ikinci bir on fren icin jant delikler hazir. eger buna sahip degilsen jantin degismesi sart. Ayrica sistem cok ucuz degil fren yagi tubu papuclar disk der iken 500 ytl masraftir.Bunu bir ustanin elinden cikmasi tavsiye olunur Fren can isidir hata yaparsan en lazim oldugu anda frensiz kalabilirsin

JinlunPekmez ye diyecem ama sanirm gec kaldik:mrgreen: dostum Suspansiyonlari biraz kesersin ama ne kadar faysadi olur bilmem cok alcak olursa orta sehba alta surter dikkatli ol.

zonex2 Aku yerini degistirip buyuk aku sart yoksa akun asla o gucu tasimaz 12 A sart.

kardeş sağol önerin için ama pekmez bulamadım sonunda motoru sattım kurtuldum:queen: :queen: :queen: şimdi yamaha virago 250cc alıyorum tavsiye edermisiniz
:)

selam yaa bi arkadaşa bakıp çıkıcaktım ustalar müsade varmı :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:

pekii benim aletin silindir üst kapakta subap kapağının yanında ufak bir kırık var yağ kaçırıyor onu nasıl hallederiz ????
kapağın bir resmini gönderirsen fikrimi belirtebilirim ama motorun çalışmasına engel teşkil etmiyorsa tamir olur düşüncesindeyim ama sen bi resmini yolla

Forumdan Uzaklaştırıldı
kapağın bir resmini gönderirsen fikrimi belirtebilirim ama motorun çalışmasına engel teşkil etmiyorsa tamir olur düşüncesindeyim ama sen bi resmini yolla

akşam üzeri veya yarın çekip koyarım resmini gözükür bişey değil ama subap kapağının oringinin geldiği yere denk geliyor ve oring hiçbir işe yaramıyo ben sıvı conta ile doldurdum orasını ama yinede yağ atıyor kullanıyorum şu anda motoru.

Forumdan Uzaklaştırıldı
japon yapıştırıcısı ve karbonat karışımı kullan faydasını görürsün.

peki subap ayarı yapılacağı zaman onu çıkartabilirmiyiz ben yarın fotolarını çekip koycam o zman daha iyi olur sanırım.

pict0080hx8.jpg
[/IMG]
arkadaşlar bu egzostaki lekeleri nasıl yok ederim..çözüm yoksa yeniden niklajamı vermem gerekli?eğer öyleyse bildiğiniz nikelajcı varmı ist.avrupa yakasında?? bu üç sorunun cewabını istiyorum :)))..

Egzozdaki yanik lekesinu krom temizliyicisi ile biraz azaltabilirsin. eger krom ozeligini kaybetmis iseve icten yanma yapmis ise yenileme harici hic bir sey fayda etmez. Krom cilasi kucuk tuplerde yaklasik 8 ytl ye satilmaktadir.

evet arkadaslar biraz ders vermek lazim gorselik olunca isin zevki cikar hepimize zevk yapar:queen:

Gostergelerdeki isiklandirmalari LED ile nasil degistirecegiz sorunusa iste gorsel bir ders

face_sm.jpg

Gostergelerin on kismi bu sekilde yapisiktir tornavida veya bicak ile ayirin ve acin
opensm_sm.jpg

open_sm.jpg

Cok hasas olun dagilabilir. Cami ve gostergeleri hafifce silin temizleyin

wholeassembly_sm.jpg

top_sm.jpg

Simdi basit bir devre yada elektrikciden kucuk bir rica ile iki adet 2v (istege gore degisen renkli ) ledleri 680 ohm resistor ile baglayabilirsiniz yada piyasadan hazir alacaginiz bir led ile direk kablo ile baglarsiniz
ledrep_sm.jpg

LED_sm.jpg

Ve iste sonuc

dsc00939largewh8.jpg

yada kirmizi

ledtach_sm.jpg

iste aradaki fark boyle

compare_sm.jpg

Ben bu resimlerden ogrenerek yaptim mavi olan benim kendi panelim kirmizi ise bu isi ogrendigim kisinin. Tavsiye ederim:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar