MT-ATÖLYE İşi olmayan giremez!!!!

Benden de bi formül...Motosikletinizin debriyaj balatalarını değiştirirken (eğer bunu kendi yapan varsa) motordan çıkan yağı bi kaba koyup, yeni balataları yağın içine atın..10 dakika kadar beklesin ve yağı biraz emsin...sonra motorun eski balatalarını çıkarıp yerine yenilerini güvenle takabilirsiniz ..Saygılar..

evet yağda dinlendirmek gerekiyormuş takılacak olan balataları ama bizim usta lap diye taktı ogündür bugündür bir ıgıltı sesi geliyor motorumdan.

Ihtiyar walla yuzum guldu artik motorum benden baska tamirci tanimazken bu baslik beni cok mutlu edecek bak gorursun , tessekurler

Ben soyle basliyim

1-Motorunuzu herzaman golgede yikayin ve cilasini golgede yapin.Gunes isigi yiyen su kabarcigi boyada buyutec etkisi yapar ve boyada kalici lekelere sebeb olur.
2-Zincirinizi yagladiniz 2 gun gezdiniz arka jant batmis , hic moralinizi uzmeyin bir parca benzin ile bezi batirin janti guselce silin ustune su sikin sonrada (yoksa benzin boyayi catlatir) Jantiniz tertemiz olur
3-Zamanla asinan somunlar ingiliz anahtari acarken sorun yapabilir.Siyrilan somun anahtarin kacirmasina sebep olur. Eski t-shirt u alin somunun ustune koyun ve anahtari o sekilde dondurun bez ile sikisan anahtar o anlik acilmasina yardimci olur.Ama somunun yenisini takmayi ihmal etmeyin.
4-Plastik tokmak kullanin cekic yerine .Komsulariniz ile pazar gunu cekic sesi yuzunden kavga etmek zorunda kalmazsiniz.:)
5-En cok yasanan olay vidalarin acildiktan sonra kaybolmasi yada bulunamasidir.Eger seleniz bizim motorlar gibi sokuluyor ise selenin tersinin icine koyun.Eger olmuyor ise on tekerin hemen onune bir kapta biriktirin.Tamir esnasinda el ayak durmaz vidalari saga sola atabilir.

Ne ise birazda digerlerini duyalim gece gece aklima bu geldi:mrgreen:

kardeş forumdanda pek anlamıyorum ama bana bi yardımcı olurmusun
bende 2 zamanlı cross var bu crosslar için egsozlar varmış sesiz azda olsa azaltıp kalınlaştırıyormuş azıcıkda performans veriyormuş bi yardımcı olurmusun sesi azaltıcak birazda kalın yapıcak.. azıcık değişme olsa yeter : )

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:10 ----------

kardeş bana bi yardımcı olun benim 2 zamanlı cross motorum var sesi azaltan egsozlar varmış birazda kalınlaştırıyormuş bi yardımcı olurmusunuz uygun fiyatlı bir şey önerebilirmsiniz : )

Arkadaşlar Honda Dylan SES 150 servis manueli,Servis kitabı indirebileceğim bir www adresi var mı?
Aslında derdim akünün bitmiş olması.Akünün nerede olduğunu bilmiyorum ve motorun orasını burasını şuursuzca sökmek istemediğim için bu kitaba ihtiyacım var.Daha sonra aküyü söküp şarja bağlatmayı düşünüyorum.
Bu güne kadar daha büyük motorlar kullandığım için otomatik şanzımanlı bir motorum olmadı ve diğerlerinde yaptığım gibi yokuş aşşağı vurdurularak çalıştırılabilir mi?(pek sanmıyorum ama bilmediğim yolu vardır belki)
Ayrıca biraz aküde enerji var.ama far yandığı için yetmiyor gibi bir durumda var.farın yanmamasını geçici olarak nasıl sağlayabilirim.
Biliyorum çok oldu sorular ama,manueli yok işte ne yapayım :D:D
Saygılarımla

25 senelik tecrübe.

meraba ben yeni katıldım.ama 25 senelik motorcuyum. 10 sene kuryelik yaptım. motorun paslı yerlerini gaz yağı ile silin.tertemiz olur.zinciride 500 km de bir fırçayı gaza batırıb.silin hem yağlar hem temizler.birde zincir spreyi ile yağlayın.hiç yıpranmaz.

cbf 250 debrıyajımı değiştirdim hiçte gözde büyütecek bir iş değilmiş.balata 25 tl. (tayvan malı balata) sıvı conta 5 tl.arka teker tahrik takozları 15 tl. toplam 2 saat bütün işlem tamam. durduğun zaman boşa geçmiyor ve vieslere çok zor geçiyordu hepsi mükemmel oldu

Selam, biraz detay yazabilirmisiniz. Saydığınız parçaların temini ve işlemler gibi.

yağlama sorunu

arkadaşlar aranıza yeni katıldım.planet 5 motorum var.2 zamanlı yağı benzine normal oranda,yani 1 litreye 40 ml kattığım zaman buji yağlanıyor.motor tekliyor.bazen stop ediyor.oranı yarıya düşürüyorum.ozaman sorun olmuyor.acaba az yağ kullanmam hasar yaparmı.neden normal oran bujiyi ıslatıyor.bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum.bide bazan vitesten atıyor.yani boşa düşüyor.acaba debriyaj balatasımı bitti.motorum 7000 km.de.şimdiden teşekkür eder,kazasız sürüşler dilerim.

2T yağ kullanmıyorsanız bu durum normal olabilir. kış aylarında yağ oranının düşmesi pek sorun teşkil etmeyebilir tabi bu oran yarı yarıya da değil...
yarı yarıya azaltılan yağ aşınıma ve sürtünmeye dayalı ısıdan şişmeye kadar gidip piston ve sekman da hasara sebep olur. önerilen oranın dışına çıkmamak en iyisi... ikinci ihtimal ise motor zengin karışımdan boğulup bujiyi karartıyor olabilir...
vitesten atmasınında sebebi yağ da olabilir, hilal de olabilir. hilal derler kama derler yöreye, ustaya göre değişebilir... her neyse sorun ya bu ikisi ya da dediğiniz gibi balata... sorun her ne olursa olsun çözümü basit ve ucuzdur... dişlilerde sorun olacagını düşünmüyorum çünkü bazen diye belirtmişsiniz.

Son düzenleme:
arkadaşlar aranıza yeni katıldım.planet 5 motorum var.2 zamanlı yağı benzine normal oranda,yani 1 litreye 40 ml kattığım zaman buji yağlanıyor.motor tekliyor.bazen stop ediyor.oranı yarıya düşürüyorum.ozaman sorun olmuyor.acaba az yağ kullanmam hasar yaparmı.neden normal oran bujiyi ıslatıyor.bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum.bide bazan vitesten atıyor.yani boşa düşüyor.acaba debriyaj balatasımı bitti.motorum 7000 km.de.şimdiden teşekkür eder,kazasız sürüşler dilerim.

bir rus için 7000 km de vitsten atması olduk şey deyil bence küçük bir ayar gerektırıyor. rus planeta 5 lerın kitapcıgı ver neresı nasıl ayarlanacak diye.
[email protected] bu adresi msn ne ekle sana online oldugunda dosyasını yollayayım. bujiye gelincede kattıgın yağ 2t ( iki zamanlı motor yağı ) değil sanırım ondan yapıyordur. benzıncıler genelde kalın yağ karıştırıyor. olması gereken 2t ama yok ben herseferınde alamam diyorsan normal yağını azalt ama yarıya düşürme 40 ml diyorsun ya onu 30 yap en azından. artı normal yağı motorun tam yakamayacagı için eksozunda yağ birikecektir. tavsiyem her zaman için 2t yağ kullan man

eveeeeet beyler gozunuz gonlunuz sorun gorsun:)

bnde mondıal 250 mct var daha surmek nasıp olmadı motorun akusunu sarj ettrdım aksam calıstı sabah gıttım aku bıtmıstı vurdurmayı denedım vurdurdugum halde yıne calısmadı.

Not:akü var ısıklar yanıo ama zayıf bı sekilde

Aküden çalışmaması; akü ölmüştür şarj ettirirsin bir gün dayanır ancak ve makinayı çalıştırmaz. Eğer böyle ise yeni akü şart.
Vurdurduğun halde niye çalışmadı pek anlam veremedim ama ya ateşlemende sorun var yada karbüratör ayarlarında...
Şuan tam olarak yardımcı olamıyorum. Benzer sorunla karşılaşanlar yazacaklardır.

bu sabah calıstırana kadar öldüm 10 kere falan vurdurdum anca calıstı.20 km yol gıttım servıse ulastım servıste marşa bı kere bastım calıstı:mrgreen:neyse motorum artık servıste ve guvende ılgılerınız ıcın tesekkurler:)

meraba ben yeni katıldım.ama 25 senelik motorcuyum. 10 sene kuryelik yaptım. motorun paslı yerlerini gaz yağı ile silin.tertemiz olur.zinciride 500 km de bir fırçayı gaza batırıb.silin hem yağlar hem temizler.birde zincir spreyi ile yağlayın.hiç yıpranmaz.

gaz yagı yerıne benzın kullansam on dişlide sorun yaratırmı acaba. bıde titresimi azaltabılecegımız formul varmıdır kardes:)

gaz yagı yerıne benzın kullansam on dişlide sorun yaratırmı acaba. bıde titresimi azaltabılecegımız formul varmıdır kardes:)

gaz yagı yerine benzin olmaz kesinlikle ilk başta işe yarar gibi görünsede. plastık ve kavucuk kısımları zamanla aşındırır ve kırılgan hale getirir.
titreşimdede ne kadar para okadar köfte. motorun tek silindirse zaten titreşim göbek adı olur ayrılamaz. az titreşim v silindirlerde boksorlerde ise hiç yok denecek kadar az olur. ben kendi motorun için söyleyım baglantı saplamalarını sonuna kadar güzelce sıkıyorum titreşim oldukca azalıyor bunu arada bir kontrol ediyorum.

evet motorun şaseye baglantısı için gerekli uzun cıvatalar. bunlar gevşediyinde acayip sarsıntı yapar.

selam arkadaşlar lastik sıkıntım var 90-90-17- (prellı dunlop metzeller michlen) lastık arıyorum (irc vs istemiyorum ) 2 sefer sorun yaşadım irc vardı motorumda varmıdır bıldıgınız duydugunuz bir yer tesekkurler

Arkadaslarrr motorumun boyası mat görünüyo diye uzulmeyinnn! ! !GEREKENLER 1.adet bez 1.adet ufak sunger veya bezz.arkadaslar ilk once motorumuzu güzlece yıkıyoruz camur kalmıcak sekilde.kuruluyoruz ustunde hiç su kabarsıkları ws kalmıyo.evde mazotu olan vardir beze yada sungere az bir mazot suruyoruz sonra sıkıyoruzzzz.sıkmassak mazot cok bulasır temizlemesi zor olur.cok ince bi şekilde güzelce suruyorsunuz.(AMAN SİZ SİZ OLUN BULAMAYIN:cherry:)bu mazot kalın oldugundan motorunuzdaki ufak çizgileri kapatır ve plastikleri buyuk bi şekilde parlatırr..suanda surdugunuz mazot moyanızı parlattı.simdi ise kalan mazotu teizlemeye kaldı.boyamızın ustundeki mazotu öteki temiz bezle guzelce temizliyoruz parlatıyoruzzz.sonuc cilaya para vermeye gerek kalmadıı.çizikler kapandı motorunuzun boyası ve plastik aksamları yuksek miktarda parladı.inanmıyosanız motorunuzun az biyerinde uygulayın ve gorunnn:queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar