Selamlar arkadaşlar...Bende Seyhan 150c var. Motor zinciri belli bir süre kullandıktan sonra (1-2 ay) kendi kendine sarkıyor...Yani yeterince gergin durmuyor.Kendi kendine zincir neden gevşer...? Varmı bunun mantıksal bir açıklaması...?Ne yapmam gerekiyor...
Selam @turkmath
Ön ve arka dişlilerin durumu nasıl?
Dişlilerde aşınma varsa yeni zincir taksan dahi kısa sürede zincirini bollaştırır ve ömrünü yer.
Cevap için teşekkürler...Kardeşim askere gitti de motoru bana kaldımotoru şimdilik kısa mesafelerde kullanıyorum, yoğun trafiğe çıkmıyorum ehliyet olmadığı için...Eğer dişlilerde aşınma varsa bunu nasıl anlayabilirim?
Aşağıya bir resim ekliyorum CBF150 kullanım kılavuzundaki bilgiler bunlar, fakat tüm motosikletlerde durum bununla aynıdır :
![]()
slm arkadaşlar ben bu siteye yeni uye oldum. ben cross motor kullanıyorum skyteam st 200 yalnız bir sorunum var motor maxsi mum güce cıkmaya yakın kesme yapıyor tekliyor kabürotörü değiştirdim ateşleme bobinide değişti yine aynı sorun devam etmektedir ve ayrıca buji nin ucu cok siyah siyah duman cıkıyor eksozdan bu nedir yağ yakmış olsa siyah atmaz tam tersi beyaz olur ve aynı zamanda hava ayarınada baktık başka ne kalıyor geriye bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirmi.iyi gunler dilerim
slm arkadaşlar ben bu siteye yeni uye oldum. ben cross motor kullanıyorum skyteam st 200 yalnız bir sorunum var motor maxsi mum güce cıkmaya yakın kesme yapıyor tekliyor kabürotörü değiştirdim ateşleme bobinide değişti yine aynı sorun devam etmektedir ve ayrıca buji nin ucu cok siyah siyah duman cıkıyor eksozdan bu nedir yağ yakmış olsa siyah atmaz tam tersi beyaz olur ve aynı zamanda hava ayarınada baktık başka ne kalıyor geriye bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirmi.iyi gunler dilerim