[MT Ankara] Güvenli Sürüş Teorik Dersleri

Hafta sonu yapılan gezimizde (25 Kasım Kurtboğazı) görüldü ki bir şeyler kuralıyla yapıldığında çok daha basitleşiyor. Motosiklet sürüşü kuralıyla yapıldığında ise çok daha güvenli hale geliyor.

Kış gelmek üzere ve birçoğumuz motosikletler için garaj bulmaya çalışmakta, varsa garajına koymakta, hatta bazıları çoktan koydu bile. Koskoca kışı yatarak geçirmeyi düşünmüyoruz sanırım (kış uykusuna yatmak isteyenler hariç :p ).

Motoru olsun olmasın, tüm motor sevdalılarının bilmesi gereken bazı temel kurallar vardır. Grup sürüş kuralları, grup sürüşünde el işaretleri, karda sürüş teknikleri, artçılı sürüş teknikleri vs. Bu kuralları kış boyunca teorik olarak, baharda ise pratiğe dökerek pekiştirmek istiyoruz.

MT Ankara'nın daha güvenli ve hatasız motosiklet sürüşü yapabilmesi için topatapan (Serdar) ve ben (Onur) birtakım ön hazırlıklar içindeyiz. Ancak böyle bir şeye ne kadar katılım gösterebileceğinizi bilmemiz lazım. Böyle bir eğitime ihtiyacınız olup olmadığını ve uygulanması durumunda katılıp katılamayacağınızı belirtirseniz seviriniz.

Diğer yandan tasarı aşamasında olan başka bir konu da; baharla birlikte motosiklet kullanmayı bilmeyen arkadaşlarımıza ehliyet almalarına yetecek kadar motosiklet sürmeyi öğretecek, yazın da halihazırda motosiklet kullanan arkadaşlarımıza güvenli sürüş eğitimi vereceğiz.

İlginize şimdiden teşekkür ederiz.

Süper Moderatör (BBRR)
Aynı şeyi marmairste yapma niyetindeyim ..çok güzel bir uygulama bence istanbul ve izmirdede yapılmalı ..hatta İzmirde tenten35 nikli arkadaşımızında bu gibi bir çalışması var ..ne güzel bi uygulama benden tam destek ...

pro abicim valla ne diyim helal size.ben hertürlü etkinlige varım.yaz sonu zaten ehliyet için işlemlere başlıycam ehliyetten önce vitesli sürmeyide ögrenirsem süper olur:rendeer:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ben de katılırım...Öğrenmek isteyenlere katkım olursa ne mutlu...

ben bu güvenli sürüş tekniklerini merak ediyorum ve eğitim almak istiyorum. faydasını göreceğime eminim..

Motosiklet sürmeyi bilmek gerçekten yetmiyor... Bu tür güvenli sürüş eğitimlerine katılmak çok faydalı...
Motor sürerken yaptğınız hataları görmenize çok faydası olacak bir eğitim. Ankarada yakın zaman içinde bir eğitim düzenlemesi söz konusumu acaba Promethecan ?

just_lifecan, katılım tespitinden sonra gerekli hazırlıkları yapıp başlayacağız.

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar tebrik ediyorum, güzel çalışmalar çıkaracağınıza da şüphe yok, eminim çok faydalı olacak herkes için

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok guzel bir fikir dostum. :cat:

Yaz beni de listeye...

Gününe karar verirseniz ve hafta sonu olursa katılmayı çok isterim.

Yaz geliyorum demeden bende geliyorum... :D

Motosiklet üzerinde doğru bildiğimiz bütün yanlışları görmemizin cok faydası olacak..

@Arkoman

Katılıma göre bir sonuca varılıp ona göre bir hafta sonu secilecek henüz tarih atılmadı...

Çok güzel ve yerinde bir proje. Ben de yoğunluğum elverdiğince katılmak isterim. Lütfen siteden ya da mail yolu ile beni de haberdar edin. Şimdiden elinize gönlünüze sağlık ...

Biz çalışmalara başladık bile, öncelikle programı belirliyoruz. Haftalık olarak hangi konuların işleneceği konusunda bir program yayınlayacağız daha sonra.

Biz çalışmalara başladık bile, öncelikle programı belirliyoruz. Haftalık olarak hangi konuların işleneceği konusunda bir program yayınlayacağız daha sonra.

cok güzel calısmalar yapıyorsunuz.tebrik ederim :rendeer: .Prometheus krtbogazı gezimizde grup sürüşü hakkında ögrendigimiz bilgiler icin ayrıca tesekkürler ederim..(önceki gezilerde grupta en önde ben gittigim zaamnlar grup sürüşü hakkında bilgim olmadıgı icin cok zorlanmıştım.:) :cyclopsan )
bu güzel projede hakkıma düşen görevi elimden geldigi kadar yapmak isterim.:rendeer: :cat:

ben de 2 hafta içinde motor almak niyetinde olan birisi olarak çok faydalı olacağım bu olaya dahil olmak isterim

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Katılmak isteyenlere bakıyorum da cbr ve cbf si olanlar..Konuyu açan şahısta da cbr vardı o zamanlar...Tabi ne demek sizlere ders veririz...:p

Demek ki noluyomuş bunlar acemi motoruymuş...İlk evre atlatma motoru....Duyuyomusun yavru panda....Laflarım sana....:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar