[MT Adana] 11.01.2009 Akdeğirmen (Kızıltahta Köyü) - Karataş Gezisi

Merhaba

Bu Pazar günümüzü ne zamandır gitmeyi planladığım Kızıltahta köyü'ndeki eski Akdeğirmen denilen eski bir değirmene bakmaya gittik. Bu sayede memleketimin hiç görmediğim yerlerini de görmüş ve ayak basmış olduk. Fotoğraflarla gezi raporumuza buyurun.

Sabah Veyis hocam ve Fatih ağabey ile buluşup yola koyulduk.

Karataş yolunda yol alıyoruz.

Köy yoluna girdik. Tarlalar arasında temiz hava ve Çukurova manzaralarıyla yol alıyoruz. Yol boyu çok çeşitli kuş türlerine de rastladık.

Kızıltahta köyüne giriyoruz.

Köyde çoban köpekleri meraklı bakışlarla bizi izliyor.

Sonunda Akdeğirmen göründü. Motorları park ettikten sonra gezmeye gittik.

Sezen bizi fotoğraf çekerken çekmiş.

Veyis hocamla Akdeğirmen'i incelerken.

İşte kaderine terk edilmiş bakımsız durumdaki Akdeğirmen. Akdeğirmen yaklaşık 1700 yıllık bir değirmen. Daha önce köprü olduğu yönünde söylentiler var. Bina Roma İmparatorluk Dönemi'ne ait. Tarihi ve kültürel değeri yüksek olan ve 1960 yılına kadar çalıştığı bilinen yapı, Ceyhan Nehri üzerinde yer alıyor. 2 katlı ve 5 gözlü değirmene ulaşım bir köprü ile sağlanıyor. Yalnız köprünün ilk kısmı ne yazık ki bakımsızlıktan çöktüğü için biraz tırmanmamız gerekti.

İşte Ceyhan nehri. Ceyhan'daki dostlarımıza selamlar.

Veyis hocam değirmene çıkmış bile.

Sezen ve Bende hemen çıkıp binayı yakından inceliyoruz.

Değirmen mekanizmasından geriye kalanlar.

Değirmenin diğer bir açıdan görünüşü.

Motorları park ettiğimiz evin yavru köpeği. Çok sevimli.

Köylülerle biraz sohbet edip. Suyumuzu içtikten sonra yemek yemek için Karataş'a doğru yola koyulduk.

Her köyde rastlayabileceğiniz gübre, çamur karışımı balçık. Şansımıza biraz kurumuştu rahat geçtik.

Her köyde bulunan çoban ve bekçi köpeklerinden bir tanesi bizimle yol almak için büyük bir coşkuyla koşmaya başladı.

Yollardayız.

Sonunda Karataş'a vardık. Sahilde çok güzel bir konuma sahip bir restoranda durup yemeklerimizi söyledik.

Lezzetli yemeklerimizi afiyetle yedik. Uzun ve keyifli bir sohbetten sonra yola çıkmak için hazırlığımızı yaptık ve yola koyulduk.

Bol rüzgarlı ve kalabalık bir sürüşten sonra Adana girişindeki bir petrolde durduk. Burada vedalaşıp evlerimize ayrıldık.

Başka bir gezi raporumuzda görüşmek üzere. Yolunuz açık olsun.

Makine

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hasanım güzel bir yere gitmişsiniz buram buram tarih kokuyor,geçmişimizede ne kadar sahip çıktığımız resimlerden belli tekerinize emeğinize sağlık

Forumdan Uzaklaştırıldı
coban kopeklerine bittim :)

Adana İl Temsilcisi
yine hasan'dan tarih kokan,harika bir gezi.emeği geçen herkese sevgilerimle.:rendeer:

degirmen guzelmişte o kuçu arkadaşl pek samimi geldi bana ellerinize saglık

Hasancığım senin ve Sezen hanımın ellerine sağlık. Sizin yanınızda koşan köpeğin ayakları yere değimiyor ve resim çok net. Tebrikler.

Günümüz rüzgar dışında çok güzel geçti, gezimiz de gayet güzel oldu. Eski günlerdeki gibi. Darısı yeni yerlere. Selamlar.

Valla siz gidip gezmeseniz oraları göreceğimiz yok teşekkürler.:rendeer:
Şu roma kalıntısı ve değirmene resmen acıdım yazık günah ne biçim bir toplumuz biz.:farao:

Hasancığım gerçekten çok güzel bir gezi olmuş. resimlerde bir harika. tarih dolu resimler çekmişsiniz ellerinize sağlık. :rendeer:

Yazık Tarıh Yok Oluyo Ya Bızım Sıtemızı Yonetenler Bole Tarıhı Yerlerı ılgılı Yerlere Bıldıremıyomu ? :(

Teşekkürler arkadaşlar. Daha çok görülecek gezilecek yer var.

Çok gzüel gezmişsiniz elinize sağlık. Akdeğirmeni bende duymuş, burayı gezmiş, ve değirmenin bu halini görünce üzülmüştüm...
Teşekkürler..

Teşekkürler Osman. Ne zamandır gitmeyi planlıyordum sonunda gidebildim.

Murat'ım gözlerimiz senide çok aradı. Alalım bir motor sana da gel artık.

Mersin İl Temsilcisi
güzel gezilere devam. akdeniz ikliminin sayesinde mevsim farkı gözetmeksizin yollarda olam güzel...

nice paylaşımlara... adanalı dostlara selamlar :)

Hasan, yine çok güzel tarihi yerler gezmişsiniz, emeği geçen herkese teşekkürler :cat:

gerçekten güzel bi gezi olmuş yurdumuzun tarih kokan ve değeri malesef bilinmeyen bi güzelliği bize yansıttığınız için teşekkürler:cat:

gezi güzel olmuş da o köpecikler ne biliyim yani abi bunların ısırma tehlikesi var ya. tırsıyo insan. ama gezi çok bilgilendirici. sağol

@haluka28 Dostum insanlar günümüzde birçok canlıdan daha tehlikeli olmuş ne yazık ki. Köyün köpekleri bize hiç sorun çıkartmadı onlara göre oyun oynama gibi bir şeydi. Fotoğraflara yansımayan çok daha iri ve sert görünümlü olanları da vardı. Benim gibi hayvan severler için güzel anlardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar