??? Bakla atınca neden iki tane zincir kilidi takılıyormuş? (Bu arada arka dişliyi büyütünce bakla eklenir genelde, çıkartılmaz. Dolayısıyla, o durumda - havadan bakla katamayacağın için - zinciri değiştirirsin. Bu arada zincir çok çok yeni değilse zaten dişli değiştirildiğinde her türlü yeni zincir alınması gerekir zaten...)
Bakla atma durumunda nasıl yapılacağını anlatayım; kullandığın zincir için (dandik dundik markasız bir şey değil ise) ayrıca master link satılır, gider ondan alırsın, zincirini kısaltırsın, yeni master link ile bağlarsın, yine tek masterlink'in olur. Bu arada zincirleri genellikle o-ringsiz olan cross motosiklet kullanmıyorsan master link olarak her zaman perçinli / rivet type master link kullanılır klipsli olanlar değil.
Her yazdığın cevapta öyle yada böyle bir hata olduğu için asıl ben düzeltmek zorunda kalıyorum, yani amme hizmeti yapan sen değilsin benim. Cevap yazmazsan düzeltecek bir şey olmayacağı için konu kapanacak...
Kim arka dişliyi büyüt dedi? Ya sen gerçekten haklı çıkacağım die kendinden geçiyorsun. Tork mu istiyoruz burada? Son hız arttıracağız. Demekki ön dişli büyüteceğiz.
Demekki her yazdığıma sen hata buluyorsun. Bak söylemlerimi sertleştirmeye başlayacağım çok alakasız konuşuyorsun. Kaç tane zincir değiştirdin bugüne kadar? Bu motosikleti kullananlardan kaç tanesi senin gibi full ekipmanlara verecek de alacak? Bu saydığın saçma sapan şeyleri yapmak yerine ne die ön dişliyi değiştirmiyor?
Doğru ya seninle olan sorunumuz neydi? Ön dişliyi mi değiştirmek gerekli yoksa arkayı mı idi. Lafı sağa sola çekmeye çalışıp kendini haklı mı çıkaracaksın? Senin saydığın saçmalıklar kadar masraf edene kadar ön dişli değiştirilip bu konu kapatılır. Saçma sapan hem post kasıyorsun hem de boşuna masraf çıkartıp duruyorsun.
Amme hizmeti yapıyormuş
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------
Benim anlattıklarımla alakalı, pratikte sorunu olan adamla her şekilde bir garaja girer, elimi kirletip, yaptıklarımızı karşılaştırırız. Uzun yolsa uzun yol, virajsa viraj, tamir bakımsa tamir bakım vs...
O karaköy'deki dinamik zincir de komple zincir bloğundan tek blok şeklinde kesip vermiyorsa, zincir kilidi ile 2 kilit atıyorsa onlardan da zincir falan alıp, kendinizi ve sevdiklerinizi tehlikeye atmayın.