- Konu Yazar
Cevaplar için teşekkür ederim, evet süper sport bir motosiklet yüksek süratler için hem daha keyifli hem daha güvenli buna kesinlikle katılıyorum. Fakat mt 03ün karakteristik özelliklerini sevdiğim için aldım sevdiğim çok fazla özelliği var. Viteslerin kısa olması ve halen daha gidebileceğini hissettirirken elektronik olarak devri kesmesi benim dişlilerle oynamayı düşünmeme sebep oldu. Bir diğer büyük etken motorun zincir dişlisinin şuan bitik olması. Yani değişmesi gerekiyor ya orjinal ölçülerde ya da orjinalin dışına çıkarak değişim yapacağım. Dişli değişimi olduğu zaman rot miline fazla yük binmesi, zincirin ölçülerinin değişmesi vs uğraştırıcı gibi geldi bana. Özellikle tekrardan zincir ölçüsünü hesaplamak vs. Bu motoru daha önce kullanan varsa veya cbr500 kullanan arkadaşlar onlarda anlar. Araç son hızına çok hızlı çıkıyor ve o son hızdan sonra daha fazla ivmelenebilecek gücü olduğunu hissediyorsunuz. Eskiden cbr 250 kullanıyordum ve asla orijinalinin dışına çıkmamıştım. Ama kararım değişir yaparsam da burada adımları neler yaptığımı vs paylaşacağım. Çünkü kendim araştırırken fark ettim bence bu konularda bir bilgi eksikliği var, biri motoruna bir modifiye yapmak istediğinde sürekli madem öyle istiyorsun motoru değiş deniliyor. Kayda değer bilgi veren pek kimse yok maalesefki.