Motul C4 zincir yağı hakkında acil !!

Tvs RTR 200 için ilk defa motul C1 ile Zinciri komple temizledim bezlede sildim. Ondan sonrada motul C4 ile bir şerit içten bir şerit üstten yag sıktım. Bembeyaz bir yağ. İlk siktigimda civikti bembeyaz sonra bıraktım 3 saat sonra geldim. Beyaz ve bal gibi yapış yapış olmuş. Elimi sürdüm resimdeki gibi. Öyle cıvık zeytinyağı gibi değil bu. Birde lastik jant falan bembeyaz oldu nasıl bir yapiskansa zor cikicak gibi. Bu normalmi anlamadım hiç cıvık yağ değil yapış yapış bal gibi sert bişey. Nerede yanlış yaptım anlamadım birde sanki zincir sesi dahada belirginleşti anliyamadim yardım lütfen

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
normal yağın olayı o zaten yapışması lazım daha uzun km zincire tutunabiliyor tek sıkıntısı ön dişliğinin olduğu kısımda yağ birikebiliyor her yağ bakımında ön dişli kapağını açıp temizlersen daha sağlıklı olur

Arkadaş doğru söylemiş. Her şey normal. Sadece zincir yağlarken dikkat etmelisin. Tekeri ve etrafı karton koyarak korumalısın. Sonra temizliği dert oluyor.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Motul c2 gayet güzel bir yağ. Şeffaf. C4'ten daha kısa ömürlü ama hem tozu toprağı toplamıyor, hem de ön dişliye dolmuyor. Temizlemesi de kolay. Motul c2 ve türevleri tavsiyemdir.

Fazla sürmüşsün , zincirin sadece iç tarafına hafifçe uygulaman yeterli , zincir döndükçe santrifüj ile dış tarafa gidecek , dışına sürdüğün yağ ise direkt sağa sola tekere , fren diskine gider , temiz beze biraz benzin dök sil , zincir yada balata temizlik spreyide aynı işi görür ama bir kutu harcaman gerekebilir..

Yağı ilk sıktığın zaman anında yapışmaz. İki tur yağladıktan sonra en az yarım saat beklemen lazım yağın zincire iyice yapışması için. Yağı fazla sıkarsan da sıçrar. Zinciri yağlarken tekere sıçramaması için tekeri elinle çevirerek zinciri yağla. Motoru çalıştırıp, vitese takıp zinciri yağlama, sıçrar o zaman. Yıllarca kullandım c4 ü ve tek sıkıntısı fazla yapışkan olmasıydı. Toz, toprak, kıl, tüy ne varsa topluyordu zincire.

Motosikleti
Forza 250
C4 çok pislik tutuyor,ondansa bence putolıne’ın mumlu spreyi daha iyi gibi sanki

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
Ben hepsini biraktim
10W40 yag ile yagliyorum zincir hem yagli hem tertemiz yagdanlikla damlatiyorum fazlasini bez ile aliyorum
Putoline ve C4 cok nalet birsey cikmiyor bulastigi yerden ne janttan ne plastikten
Birde denildigi gibi on dislinin kapaginin icine acayip birikiyor

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür arkadaşlar sorun olmadığına sevindim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar