Motosikletten Nasıl Düşülür...Motor Nasıl Yatırılır..

Niçin motosiklet üreten firmalar, koruma için her türlü detayı motosikletlerine uyguluyorlar da, bu takozları takmıyorlar?
motosiklet firmaları koruma için hangi her türlü detayı uyguluyor merak ettim.
yani ben hiç bir motorda koruma demirinin üstünde geldiğini görmedim.
yan düşme bir kaza riskiyse neden pek çok motorda ya orta sehba yada yan demir tek geliyor.acaba bu cümlede anlatılmak istenen şey hiç bir motorda koruma aksesuarı olarak takoz gelmez deniyorsa ,zaten firmalar motorda maliyet artıracak en ufak şeyi müşteriye yıkmış durumdalar.takoz zararlıysa bunun firmalarla alakası yok(yararlı da olsa takmazlar.).

HRC

düşme konusunda bende birşeyler öğrenmeye çalışıyorum ama şunuda biliyorum, trafikte düşeceğinizi, yada çarpacağınızı hissettiğiniz an kadar berbat bir an olamaz bence, evlenme teklif ettiniz kız kabul etmedi, ondanda beter, yani bunda ek olarak fiziksel hasarda oluyo :)

Tek bir kazam oldu şu ana kadar... Yerde kahkahalarla güldüm. :)

Kuzenin scooter ı ile boş bir sokakta sağ tarafa yanaşıp telefonla konuştum.Telefonu kapatıp sinyalimi verip bomboş olan yola çıkmıştım ve hızım en fazla 20km/h falandı ki... Önce önümden bir kedi geçti,ben hafif yavaşladım ve hayvanı ezmedim diye sevinirken meğersem onu kovalayan başka bir kedi de tam karşımda donup kaldı. Hiçbir yere kaçmıyor.

O refleksle ve panikle ön frene asılan bendeniz.Kedi ön tekerleğin altında debelenir vaziyette (kedi ve tekerlek bütünleşmiş,fren de tutmuyor) bi 5 metre kadar yalpalayarak düşmeye direndim. :)

En son gidonu en sağa sert bi şekilde kıvırıp yana yattım ve motorda sağ bacağımın üstüne düştü. Hemde egsoz! Düştüğümde ilk motoru tekmeledim ki burnuma gelen taze et kokusuna bir son vereyim. Sonra kediyi tekmelemek geldi içimden bir an fakat kendi kedimi düşündüm. Baktımki en ufak bi hasar yok onda.

Sonra bi 10 dk güldüm kendime motoru kaldırıp :)

Çıkarılan dersler :

- Kedi görünce ez geç,onlara bişey olmuyor.
- Yolda önünden 1 kedi geçince rotayı ya bozma ki hayvanda şaşırmasın , yada direk dur.
- Panik yapıp sana en yakın alışkanlık olan ön freni ilk olarak kullanma.
- Scooter da olsa , düşük hızda olsa sakatlanma riski yüksek.

Size başka bir öneri daha arkadaşlar. Caddeye bir top fırlarsa arkasından mutlaka sazan bir velet atlar. Klasiktir ;)

Uygulaması yapılmıştır.Umarım başınıza gelmez :)

Arkadaşlar ne kadar doğru olduğu tartışılır,
Kanuni moped'e çarptım üstünde 2 kişi vardı,nedenine falan girmeyeyim isteyene anlatırım,
motordan çabuk ayrılan, tuhaftır sürücüsü, ön cama düştü motor kaputuından yere düştü, araba frenler kızakladığından o düünce tam sağ kırıp bıraktım freni, üstünden geçmedim,
diğer kişi mopedde kalmış ve orta refüje kadar sürüklenmiş,
moped dağılmıştı, tekerler ve şasi birleşikti grenajlar depo falan uçmuş
ön cama düşen yere kıç üstü düştüğünden, sadece asfalt üzerindeki taşlar poposuna batmış, elle yokladım kırığı falan yoktu....
diğerinin her yeri kanıyordu ambulansa bindirdiğimde,kendi ayağa kalkmıştı,
ertesi gün ifae vermeye geldiğinde koltuk değnekleriyle yürüyemiyordu çoğunlukla, 2 kişi kolllarına girerek taşıyorlardı, mumya gibi her tarafı sargıdaydı, 1 hafta falan işe gidememiş...
Umarım kimsenin başına gelmez, ama motoru bırakmak onunla sürüklenmekten iyi gibi....

son derece faydalı olmus ozellikle benim gibi acemiler icin
ben tavsiye verebilecek tecrubeye sahip degilim ama faydası olur dusuncesiyle basıma gelen bir olayı anlatıcam.

2-3 sene once bir arkadasımın peugeot marka scooter ı nı heves edip ben kullanmaya kalktım oda arkamda 59 u gecmeyen bir makına bu.yokus yukarı seyir ediyoruz cehalet dizboyu hicbir koruma yok yaz rampa diklesiyor ve bitmi T seklinde yani sola yada saga donmek durumundayız. 2 kisi ve biride ben oldugum icin sanıırm arkadasım gazı bırakmamamı soyledi -zannedersem motor baymasın diye- rampa bitiminde T ye gelince rampayı dik kesen yol egimsiz duz bir yol (rampadan cıkıp bu yola gelince havalanma olası) ve karsımda park etmis araclar vardı bende onlara carpmamak icin ic gudusel olarak motoru sola yatırdım ikimizde kahkahalarla yerdeydik 10 saniye kadar gulmekten kalkamadık :) sanslıydık hicbirsey yoktu bana ilginc gelen farkında olmadan bir risk degerlendirmesi yapıp arabaya o hızla direk carpmaktansa yatmayı tercih etmis olmamdı sanırım bazen icgudelerde ise yarıyor burdan cıkarılacak ders ivedilikle hondanın egitimine katılmalı ;)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
motosiklet firmaları koruma için hangi her türlü detayı uyguluyor merak ettim.
yani ben hiç bir motorda koruma demirinin üstünde geldiğini görmedim.
yan düşme bir kaza riskiyse neden pek çok motorda ya orta sehba yada yan demir tek geliyor.acaba bu cümlede anlatılmak istenen şey hiç bir motorda koruma aksesuarı olarak takoz gelmez deniyorsa ,zaten firmalar motorda maliyet artıracak en ufak şeyi müşteriye yıkmış durumdalar.takoz zararlıysa bunun firmalarla alakası yok(yararlı da olsa takmazlar.).

Bart mesajını yeni gördüm kusura bakma.

Bu kadar insafsız olmayalım.

Motosiklette koruma deyince aklımıza takoz ya da demirden başka bir şey gelmemesi normal.

Fakat 4 japonun ya da İtalyanların sadece daha sağlam bir şasi için yaptıkları ARGE çalışmasına döktükleri para bile senin sorunu cevaplamaya yeterlidir.:)
Sadece Kawasaki'nin darbelerin emilmesi ve sürücüye en hafif şekilde yansıtılması için yapmakta oldukları geliştirmeler için 6 milyon dolar bütçe ayırdığını geçen sene dergilerden okumuştum.
Gerisini sen hesap et.

Bunların maliyeti tabii ki son kullanıcıdan çıkacak.

İş takoz ya da koruma demirinde bitse, takar adam motora, 100 lira fazla etiket koyar.
Benim motor 10990 euro.
11100 euro olsa almayacakmıydım?
Motosiklete verdiğin paranın yanında takoz'un parası çok komik kalmıyor mu?

Bunun gibi şeyler demek istediğim.

Örneğin Honda geçen yıl yenilediği CBR 600 RR ye direksiyon amortisörü koydu.
O amortisörün parasıyla kaç çift takoz alınır biliyormusunuz? :)

Haliyle satış fiyatına yansıttı bunu.
Satışları mı düştü?
Aksine arttırdı.

Demek ki işe yarayan şeylerin bir motosiklete takılıp satılması fiyatı arttırmakla beraber, ürüne ilgiyi de arttırıyor.

O nedenle motosiklet firmaları motosikleti eksik üretiyor diye bir sonuç çıkarmamız yanlış olur.
Aslında biz,
motosikletleri üretim amacının dışında kullanmakta ısrar ediyoruz.:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
datça yolunda geldi başıma!!datçaya gitmiş olan arkadaşlarımız bilir datçanın yolları çok pistir,yüksektir,dağlıktır,korkutucudur.abi datçaya aşşağı yokarı 40km felan var bir yerinde çok keskin bir viraj vardı süratım 60 km felan yaklaşınca doğal olarak yavaşladım tabi ama!!yerde bir siyahllık bir şey gördüm firene asıldım abii asılır asılmaz motor altımdan bir kaydı tabi bende ayrı bir istikamete doğru kayıyorum meğersem yere yağ dökülmüş!! bu ara ben ağacın dalında buldum kendimi motorda yolun kenarında :mrgreen:bende birşey yok allahtan motordada bir şey yok!!yoksa kalmıştık dağ başında..hiç unutmadığım bir düşüş anıdır..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar