Motosiklette fırlatma koltuğu

O zaman babamız bedevi mi diye düşüncelere dalmalıyız ? :) Yapacak bir şey yok. Hayal gücüm orada tıkandı benim.

Bu işin sonu nereye varcak merak ediyorum :)

şaka bir yana gerçekten bana gittikçe mantıklı gelmeye başladı..çünkü kendimizi en şiddetli çarpmalardan bile koruduktan sonra en korkunç kazalardan bile yara almadan sıyrılabiliriz

Böyle bir madde geliştirilse bencede çok iyi olur. Herkez güvenle sürebilir motoru.
Bide şöyle bakalım olaya;
Ya duvar vb gibi biyerlere çarparsak? Ozaman ne kadar sağlam olursa olsun o vurmanın etkisiyle hiçbir işe yaramaz.

Bu işin sonu nereye varcak merak ediyorum :)

Böyle bir madde geliştirilse bencede çok iyi olur. Herkez güvenle sürebilir motoru.
Bide şöyle bakalım olaya;
Ya duvar vb gibi biyerlere çarparsak? Ozaman ne kadar sağlam olursa olsun o vurmanın etkisiyle hiçbir işe yaramaz.

yav sende işi hep yokuşa sürüyon haa:cherry: sende duvara çarpma yani ne bileyim yap bişiler:p

[Ya duvar vb gibi biyerlere çarparsak? Ozaman ne kadar sağlam olursa olsun o vurmanın etkisiyle hiçbir işe yaramaz.[/QUOTE]

aha dur onu da buldum.içine hava yastıgı koyarlar..

[Ya duvar vb gibi biyerlere çarparsak? Ozaman ne kadar sağlam olursa olsun o vurmanın etkisiyle hiçbir işe yaramaz.

aha dur onu da buldum.içine hava yastıgı koyarlar..[/QUOTE]

İşte şimdi oldu (hava yastığı bağırsaklarımızı dışarı çıkartmazsa) :p
Şaka bi yana yapılabilirde.

eklem yerlerini oynar yaparlar canım artık eşek degıller ya:cherry:
ayrıca test etmek için birinin giymesi şart değil ki tır üstünden geçer ezilmiyo sa tamamdır işte:rendeer:

hocam filmden mi aldınız siz onu, :queen::queen::queen:
bi filmde vardı adam banka soyuyodu tek başına her yeri zrıhlı kurşun geçirmez
giysi adamdan apırdı. sadece eklem yerleri ve topuğu biraz açıktı.
adamı da topuklarından vuruyolardı :cyclopsan:mrgreen::cyclopsan:mrgreen:
bizim topuklarına sıkarım uleeeyn lafı gibi. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

hocam filmden mi aldınız siz onu, :queen::queen::queen:
bi filmde vardı adam banka soyuyodu tek başına her yeri zrıhlı kurşun geçirmez
giysi adamdan apırdı. sadece eklem yerleri ve topuğu biraz açıktı.
adamı da topuklarından vuruyolardı :cyclopsan:mrgreen::cyclopsan:mrgreen:
bizim topuklarına sıkarım uleeeyn lafı gibi. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

o filmi bilmiyorum.bu tamamen kendi fikrimdir.

Tam bi geyik konusu olmuş ya :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

çelik zırh felan :mrgreen:

bizim milletimize vur diyoruz, adam öldürüp öldürüp diriltiyo acımıyo bi daha öldürüyo :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Zirh gibi seyler ise yarayacak olsa, su an kullandiginiz kasklari demirden, çelikten yaparlardi.
Yani uzerine kafa yormayin.
Mesele bedenen yara almak ile ilgili bir mesele degil.
Vucudunuz bir çarpismada, sadece bir yerlerle temas ettigi için yara almaz.
Yani zirh giyip uzerinizden tir geçince bisey olmaz diye bir mevzu yok.
Onun yarattigi basinç sizi pelte haline çeviririr.
Bir de bunu çarparak yaparsa, gerisini siz düsünün.:)

Parasut meselesinin imkansiz olmasinin baslica sebeplerinden bir tanesi yol sartlarinin buna uygun olmamasi.
Fakat daha önemli bir sebep daha var.
Bir kaza aninda ugrasmaniz gereken baska dertleriniz var.
Yani kazanin olacagini hissettiginiz anda verdiginiz tepki nedir o onemli.
Asil olan kazadan kurtulmanin yolunu bulmaya çalismak, bunun için ugras vermek.
Bu son ana kadar surecek bir ugrastir.
Elinizin firlatma koltuguna gitme suresi nedir?
Zaman bulabilecekmisiniz?

Bir diger etken de sudur.
Bu firlatma koltugu tek bir dugme ile çalisirsa, istenmeyen kazalar meydana gelebilir.
Birden fazla islem yapmaniz gereken hallerde ise zaten kazayi yapmis olursunuz.

Motosikleti de sizinle birlikte firlatabilecek ve guvenli bir sekilde yere indirebilecek bir sistemi dusunmek daha mantikli.
Ama o da mevcut yol kosullarinda islevsiz olacaktir.

ilkay abi basınç olayını güzel bi şekilde aktarmış, çelik zırh içinde darbe alıp bağırsaklarımı ağzıma almam istemem .. böööööööö

koltuk fırlatma düğmesinin en pratik ve en güvenli şekilde nereye konulacağını bulacam :D :D :D :D

Zirh gibi seyler ise yarayacak olsa, su an kullandiginiz kasklari demirden, çelikten yaparlardi.
Yani uzerine kafa yormayin.
Mesele bedenen yara almak ile ilgili bir mesele degil.
Vucudunuz bir çarpismada, sadece bir yerlerle temas ettigi için yara almaz.
Yani zirh giyip uzerinizden tir geçince bisey olmaz diye bir mevzu yok.
Onun yarattigi basinç sizi pelte haline çeviririr.
Bir de bunu çarparak yaparsa, gerisini siz düsünün.:)

Parasut meselesinin imkansiz olmasinin baslica sebeplerinden bir tanesi yol sartlarinin buna uygun olmamasi.
Fakat daha önemli bir sebep daha var.
Bir kaza aninda ugrasmaniz gereken baska dertleriniz var.
Yani kazanin olacagini hissettiginiz anda verdiginiz tepki nedir o onemli.
Asil olan kazadan kurtulmanin yolunu bulmaya çalismak, bunun için ugras vermek.
Bu son ana kadar surecek bir ugrastir.
Elinizin firlatma koltuguna gitme suresi nedir?
Zaman bulabilecekmisiniz?

Bir diger etken de sudur.
Bu firlatma koltugu tek bir dugme ile çalisirsa, istenmeyen kazalar meydana gelebilir.
Birden fazla islem yapmaniz gereken hallerde ise zaten kazayi yapmis olursunuz.

Motosikleti de sizinle birlikte firlatabilecek ve guvenli bir sekilde yere indirebilecek bir sistemi dusunmek daha mantikli.
Ama o da mevcut yol kosullarinda islevsiz olacaktir.

anlattıklarınız çok doğru ama bi de şöyle bi durum var...yine tır çarptığını sayarsak(bende taktım tıra haa:)) kumaşla aldığımız darbeyle üzerimizde çelik varken aldığımız darbe bir olmaz herhalde..

Arkadaşalarım abilerim ben yatıyorum 8 de işe gidecem, istemiyorum fırlatma koltuğu :D

Ama bigün bi motosiklette görürsem bunu
yakarım o motosikleti

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:20 ----------

Askerde bize çelik yelek diye üstünde 4 parça alçı olan naylon yelek veriyolardı :D
bi anda aklıma geldi :D
bi alçı kalıbı kırıldığında kendimiz alıp alçıyı yapmıştık.

Arkadaşalarım abilerim ben yatıyorum 8 de işe gidecem, istemiyorum fırlatma koltuğu :D

Ama bigün bi motosiklette görürsem bunu
yakarım o motosikleti

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:20 ----------

Askerde bize çelik yelek diye üstünde 4 parça alçı olan naylon yelek veriyolardı :D
bi anda aklıma geldi :D
bi alçı kalıbı kırıldığında kendimiz alıp alçıyı yapmıştık.

Daha patenti alacaktık :p:p

aslında şöyle zırh şeklinde ama çok daha sağlam bi şey giysek daha güzel olur...mesela üstümüzden tır bile geçse ezilmeyecek bişey..

+1 :cat:

Bencede bizi koruyacak en güzel şey kıyafetlerimizdir, giydiklerimizin bize gelecek zararı en aza indirebilecek bir şeyler olması, mesela bacaklarımızı ya da kollarımızı kopmaktan bertaraf edebilecek bir şeyler olması daha mantıklı olur. Geçenki üzücü kazada aklıma en çok işleyen şey kaza yapan arkadaşın kolunun kopmuş olmasıydı. paraşüt bunu engelleyemezki.
200km hızla giderken havaya fırlatıldığınızı bir düşünsenize, kurşundan beter bir hızla ilerliyor olacaksınız. Tek parça olarak kalacağınızı düşünemiyorum bile. :farao:
Bir de o hızla karşıdan gelen başka bir araca çarptığınızı düşünün, çarpma hızınız daha da artacaktır. Midem kalktı benim, daha çok yazamıyacağım ::uzgunum:

+1 :cat:

Bencede bizi koruyacak en güzel şey kıyafetlerimizdir, giydiklerimizin bize gelecek zararı en aza indirebilecek bir şeyler olması, mesela bacaklarımızı ya da kollarımızı kopmaktan bertaraf edebilecek bir şeyler olması daha mantıklı olur. Geçenki üzücü kazada aklıma en çok işleyen şey kaza yapan arkadaşın kolunun kopmuş olmasıydı. paraşüt bunu engelleyemezki.
200km hızla giderken havaya fırlatıldığınızı bir düşünsenize, kurşundan beter bir hızla ilerliyor olacaksınız. Tek parça olarak kalacağınızı düşünemiyorum bile. :farao:
Bir de o hızla karşıdan gelen başka bir araca çarptığınızı düşünün, çarpma hızınız daha da artacaktır. Midem kalktı benim, daha çok yazamıyacağım ::uzgunum:

eyv. hocam bi destek veren çıktı sonunda:mrgreen:

Aklıma gelmişken yazıyım

Discovery channel da bi madde görmüştüm.
Sanırım şapka içine koymuşlardı.
Normalde plastik bükülebilir bi madde ama üzerine çekiçle vurduğunuzda taş gibi hareket etmiyordu.
Yani düşme sırasında içerisinde böyle maddeler barındıran giyisiler çok işe yarar bence.
(bi yere çarpmadığımız sürece )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar