Motosiklette Eldiven Takma Zorunluluğu Getirildi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2-2,5 Sene önce kaza yapıp sağ el bileğimi zedelediğimde 10-15 gün sağ elimi kullanamadım. İnsana uzaktan "Len n'oolcak?" gibi gelebilir ama sağ elini kullanan bir insan için çok kötü bir deneyimdi. Sağ el çalışmıyor ama bağırsaklar çalışıyor, gittin tuvalete mıçtın, sol elle temizlik kadar zor bir şey yoktu. Hadi duşa girdin, bir elinle duş başlığını tuttuğunu diğer elinle temizlik için uğraştığını düşün, berbat bir deneyimdi.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
forumdaki kadınlar ya hemen kaçıyor ya da fake.
Hepimiz erkek oldugumuz için mantıklı kadın koymaları :D
Kadın deyince aklıma geldi, arkadaşlarım bir uygulamadan bahsetmişti bana, "Tinder" isminde bir uygulama, bir kaç gün önce merak ettim ve gece 00:48 sularında telefonuma kurdum, forum profilindeki fotomu koydum profil resmi olarak ve ertesi gün öğleye kadar 14 kişi beğeni atmış.. bir tanesi erkek olduğu için onu eledim direkt.. 13 tane 21-35 yaş arası hatun beğeni atmış :)

motoru mu beğendiler benimi beğendiler bilemedim şimdi :D

şaka yapıyorum ama şöyle bir gerçek var ki biz forum olarak beyin takımındayız bence, kadın milleti beyin yormayı pek sevmiyor, onlar daha çok his peşinde, heyecan peşinde... kafalarını yoran şeylerden çabuk sıkıldıklarını fark ettim ben...,

biz burada tartışmalar yapıyoruz, konuları istişare ediyoruz ve beyin fırtınası yapıyoruz yada bilgi birikimlerimizi döküyoruz buraya... peki kadınlar gelip ne yapacak? hani şimdi kadınlar görse kızar ama genel olarak onlar çoğu zaman beyinlerini kullanmak yerine hislerinin peşinden koşmayı seçtikleri için böyle forumlarda pek görülmezler... burası kafa yorma ve bilgi paylaşma yeri... onların heyecanını doyuracak fazla şey yok burada.

Halk otobüsü ve belediye otobüslerinde ve hatta dolmuşlarda da aynı kurallar olmalı. Özellikle otobüslerde insanlar üstüste biniyor.
Traktörle tarla süren birisine kask gözlük- eldiven... yaz sıcağında?
Arkana yolcu almışsın. Kask var. Yok yetmez, gözlük takacaksın.
Dediğim gibi otobüslere binenler ve hatta yayalar da kaskla gezmeli çünkü kaza olursa korumasız kalıyorlar. Ülkede kaç yaya yolda ölüyor? Geçenlerde yine bir sanatçı, kaskı olmadığı için, karşıdan karşıya geçerken bir motorcu tarafından çarpılarak öldü. Kask ve eldiveni olsaydı belki şu anda hayattaydı.
Bence kanun kapsamı genişletilmeli. Trafik yolunu kullanacak her insan kask, gözlük, eldiven ve koruyucu ekipman kullanmalı ve ayrıca gece dışarı çıkacaklar da fosforlu kıyafetler giymeli.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Korkarım ki yakında çiftleşme vergisi adı altında vatandaşı daha çok nasıl soyma sebebi icat ta edecekler böyle giderse...
Ama sayacı erkeğe mi kadına mı takacaklarını bilemiyorum..
Arabada 5 se , ev de 15 gibi tarifeler olabilir...

Motosikleti
D400
Kadın deyince aklıma geldi, arkadaşlarım bir uygulamadan bahsetmişti bana, "Tinder" isminde bir uygulama, bir kaç gün önce merak ettim ve gece 00:48 sularında telefonuma kurdum, forum profilindeki fotomu koydum profil resmi olarak ve ertesi gün öğleye kadar 14 kişi beğeni atmış.. bir tanesi erkek olduğu için onu eledim direkt.. 13 tane 21-35 yaş arası hatun beğeni atmış :)

şaka yapıyorum ama şöyle bir gerçek var ki biz forum olarak beyin takımındayız bence, kadın milleti beyin yormayı pek sevmiyor, onlar daha çok his peşinde, heyecan peşinde... kafalarını yoran şeylerden çabuk sıkıldıklarını fark ettim ben...,

biz burada tartışmalar yapıyoruz, konuları istişare ediyoruz ve beyin fırtınası yapıyoruz yada bilgi birikimlerimizi döküyoruz buraya... peki kadınlar gelip ne yapacak? hani şimdi kadınlar görse kızar ama genel olarak onlar çoğu zaman beyinlerini kullanmak yerine hislerinin peşinden koşmayı seçtikleri için böyle forumlarda pek görülmezler... burası kafa yorma ve bilgi paylaşma yeri... onların heyecanını doyuracak fazla şey yok burada.

sadece uzaktan bu tip kücük boyutlu bir foto koyduysan motora begeni almıştır seni göremedikleri için :D

foruma gelen kadınlar bizi kullanıp gidiyor :D

Motosikleti
(yok)
Mesela koruma ekipmanlarından alınan vergi düşürülse, ekipmanlara teşvik olsa(sosyal medya hesaplarıyla editler, ünlüler aracılığıyla) vb maddeler yerine getirilse zaten millet takmak ister. Kim canını korunmadan tehlikeye atmak ister ki zaten ?

abi yanlış anlama da 13 tane eskort beğenmiş seni. eğer aksini iddia edersen yalan söylüyorsun demektir. :D

İnstagram'da maganda kuryeler başlamış ağlamaya hemen. Ben neden medeni insan gibi davranmıyorum demiyorlar da neden ceza yazılıyor diye ağlıyorlar. Adam olup giy ekipmanını, cezadan da korkma sonra. Buna ceza yazılıyor da ona ( alakasız bir şey) neden yazılmıyor diyenlere de bayılıyorum. Onlara kalsa hayvandan farksız yaşıyor olurduk.

Motosikleti
Ns200 15"
İnstagram'da maganda kuryeler başlamış ağlamaya hemen. Ben neden medeni insan gibi davranmıyorum demiyorlar da neden ceza yazılıyor diye ağlıyorlar. Adam olup giy ekipmanını, cezadan da korkma sonra. Buna ceza yazılıyor da ona ( alakasız bir şey) neden yazılmıyor diyenlere de bayılıyorum. Onlara kalsa hayvandan farksız yaşıyor olurduk.
Dün depoda paket bekliyorum çevirmelerden kaçmaya çalışıyorlar. Konuştuklarında birinin sigortası yok, birinin çantası işli değil. Başka zamanlarda ehliyeti olmayana bile rastladım, P1* belgesi olmayanlarda var. Ben trafik polisi olsaydım nerede esnaf kurye var hepisini çevirmeye çekerdim, kuryelerin %98 i motosikletten bir haberler.

Bir arada, gece reflektör veya reflektörlü kıyafet zorunluluğu vardı, ne oldu o iş?
İlk başlarda çok kişide görüyordum, şimdi pek tınlayan yok gibi, hatta ceza yazılan bile duymadım yakın zamanda.

Motosikleti
Honda CRF250L
Aktif bir şekilde hem bisiklet hem motosiklet kullanıyorum

Bu eldiven işi çok önemli. Benim düşüncem kasktan bile önemli.
Yere İlk temas eden nokta her zaman oluyor.

bir keresinde şehir içinde yakın bir yere Bisiklet ile gidiyordum , öncesinde yağmur yağmıştı, asfalt Islak tabi. Artistlik için ,sokağa dönüş yaparken bisikleti yatırdım, sıçtığımın lastiği kaydı, bisiklet altımdan kayıp gitti, ben yere düşmedim ama denge için sağ elim asfalta sadece dikine bastı. Bak yerde sürüklenme falan yok...!

avucumun içi 2 yerden soyuldu, bir noktada derim kanayacak kadar soyuldu.

Motosiklete sürtünme koruması olmayan bir eldivenle yada komple eldivensiz binmek cahillik hatta aptallık cesaret falan değil yanii.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
E bu baslikta da sikayet edenler var ya, yayalar bile full ekipman giysin diyen var.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bana ekipmanın cezaya tabi olması saçma geliyor. Ölümden korkmayan aptalları parayla korkutmaya çalışıyorlar. Doğal seleksiyon işlemiyor. Aptal olan ölür. Ölmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Bırak kardeşim bunu algılayamayacak kadar aptal olan ölsün.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bana ekipmanın cezaya tabi olması saçma geliyor. Ölümden korkmayan aptalları parayla korkutmaya çalışıyorlar. Doğal seleksiyon işlemiyor. Aptal olan ölür. Ölmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Bırak kardeşim bunu algılayamayacak kadar aptal olan ölsün.
Ölmüyorlar ki. Ölseler sayilari hala bu kadar fazla olmazdi

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Mesela koruma ekipmanlarından alınan vergi düşürülse, ekipmanlara teşvik olsa(sosyal medya hesaplarıyla editler, ünlüler aracılığıyla) vb maddeler yerine getirilse zaten millet takmak ister. Kim canını korunmadan tehlikeye atmak ister ki zaten ?
Vergi veya teşvik olacağına doğru dürüst yerli üretim yapılmalı. Zaten çoğu Pakistan vs ülkelerden geliyor. O çikimdirik italyan kalıplarına göre 4 drop falan üretilse süper olur. Çokta afilli olmasına gerek yok gereklilikleri sağlasın yeter.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
İyi hoş guzel olması gereken lakin bunların hiç biri kazayı önleyici tedbirler degil cezalar caydırıcı degil
Kaza önlemeyi düşünen kim? Yandaş ağbilerimizden biri eldiven ve gözlük işine girmiştir. Cezalar da akmasalar bile damlıyor, caydırmasa da olur.
madem vatandaşın hayatını düşünüyorlar vergileri sıfıra çeksinler koruyucu ekipmanlarda motosiklet kullananlarda gidip alsın ucuz ucuz
Vergiyi sıfıra çekince hökümat daş mı yesin? O bina ısınır mı İrfan?
ak-saray.jpg

Komple motoru yasaklasınlar kurtulalım şehir içinde eldiven takmak nedir yav,
Yetmez ama Nayır, N'olamaz!.. Kondom takmak da mejburi olmalı, uygulamalarda yetkililere gösterilmelidir. 🤔

Motosikleti
SYM ADX 125
Cunku bizim milletimizin canini al parasini alma hahaha. Bu toplumu egitmenin baska yolu yok basacaksin agir para cezasini. Genel olarak da katiliyorum dogal seleksiyon konusuna ama bir kazaya karistiklarinda karsidakinde de vicdani hasar birakma ihtimali var kasksiz gezen adamin. Biraz duzgun insanin da basini belaya sokmamalari icin bu ekipman zorlamasini destekliyorum.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
motosiklet kullanırken her daim kaskım ve eldivenim takılı olur. en sıcak havada bile kaskım, korumalı eldivenim takılıdır. şahsen benim açımdan değişen bir şey olmayacak.
ancak eldiven, kask gibi hayat koruyucu bir ekipman değil
bu sebeple zorunlu tutulması mantıksız
hele ki motosikletlerin bağlandığı haberleri geliyor, işte bu tamamen saçma bir şey

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar