Motosiklette Eldiven Takma Zorunluluğu Getirildi

motosiklet-eldiveni-zorunlulugu.jpg

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı ve yeni düzenleme bugün yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe eklenen yeni maddelere göre, bisiklet, motosiklet, traktör, elektrikli bisiklet kullanıcılarına eldiven ve gözlük gibi koruyucu ekipman zorunluluğu geldi. Traktör kullananlar artık gözlük takacak, motosiklette arka tarafta oturan da gözlük ve eldiven takacak.

Trafikte Yeni Düzenleme: Bisiklet, Motosiklet ve Traktör Kullananlara Zorunlu Ekipman

Karayolları Trafik Yönetmeliği’ndeki son değişiklikler Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme özellikle bisiklet, elektrikli bisiklet, motosiklet ve T3 kategorisinde traktör kullananların güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

Kimler Etkilenecek?​

Yeni hükümlere göre aşağıdaki sürücüler ve araç kullanıcıları yeni kurallara tabi olacak:
  • Bisiklet ve elektrikli bisiklet kullanıcıları
  • Motosiklet / motorlu bisiklet sürücüleri
  • 2001 sonrası üretilen T3 kategorisindeki traktör sürücüleri
Bu gruptaki sürücüler koruyucu başlık (kask), koruma gözlüğü takmak zorunda olacak.

Eldiven ve Yolcular İçin Kurallar​

Motosiklet kullanan sürücüler, araç üzerindeki yolcular için de koruyucu eldiven takılması zorunluluğu getirildi. Yani artık yolcular da eldiven takmak durumunda.
Ayrıca kask takma yükümlülüğü de halen geçerli, hem sürücüler hem de yolcular için zorunlu tutuluyor.

Cezai Yaptırımlar ve Teknik Düzenlemeler​

Koruyucu ekipmanları kullanmayanlara yönelik 993 TL ceza uygulanacağı belirtiliyor.
Yeni yönetmelik ayrıca, sürücü belgesi ve tescil bilgilerinin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik sistemlerle paylaşılması ya da temin edilmesine olanak tanıyan teknik/hukuki maddeleri de içeriyor.

eldiven-zorunlugu.png
Komple ful ekipman zorunluluğu gelsin ilk defa maddi amaçlı bir kararı yanlış bulmuyorum

Motosikleti
Hero Dash 125
Benim talebimle veya bilgilendirerek yapılan bir şey değildi.

Genelde böyle başlıklar admin tarafından açılıyor. Ben sabahın köründe haberi okur okumaz paylaşmak istedim normalde konularımı özenerek fotoğraflı vs paylaşmaya çalışıyorum ama bunu biraz düz paylaşmıştım.

Ha beni bilgilendirmeden yapılması doğru mu bence değil ama sonuç olarak daha açıklayıcı ve güzel görünen bir mesaja çevrilmiş.

Sonuca bakmak lazım çok da takmıyorum :ROFLMAO:

Bence takılmak gerekiyor. Bu başlıkta yapılan şey hoşunuza gitse de başka bir başlıkta yapılan şey hoşunuza gitmeyebilir.

Belirttiğiniz gibi, talep ve bilginiz haricinde yapılan bu hareketten bana yapılmamış olsa da rahatsızlık duydum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Bence takılmak gerekiyor. Bu başlıkta yapılan şey hoşunuza gitse de başka bir başlıkta yapılan şey hoşunuza gitmeyebilir.

Belirttiğiniz gibi, talep ve bilginiz haricinde yapılan bu hareketten bana yapılmamış olsa da rahatsızlık duydum.

Söylediğiniz gibi ben de rahatsız oldum.

Kalın olarak alıntıladığım yerdeki gibi başka bir konuda başlıkta kendi fikir ve düşüncelerimi belirttiğim bir mesajım bilgim dahilinde olmadan değiştirilirse çok canımı sıkar ve buna takılırım.

Bu başlık daha çok haber niteliğinde herkese hitap eden bir başlık olduğu için daha açıklayıcı ve net olarak düzenleyip görsel eklemişler.

Tekrar diyorum yine de düzenlenmeden önce moderatör tarafından;

''Dequ senin açtığın başlıktaki haber niteliğindeki bilgiler genelde görseller eklenerek ve daha detaylı şekilde bizim tarafımızdan paylaşılıyor. Senin için bir sakıncası yoksa mesajınızı şu şekilde düzenlemek istiyoruz.''

Deselerdi çok daha memnun kalırdım.

İyi hoş guzel olması gereken lakin bunların hiç biri kazayı önleyici tedbirler degil cezalar caydırıcı degil bugun daha arkamdaki kurye arkadasim öyle bi sıkıştırıyor ki beni trafikte lanet gelsin yol vereyim diye hafif sağa yönelmemle aynı kurye sagimdan bir geçişi var milimle kurtardım ve bu olay polisin gözü önünde oldu durdum polise bakıyorum bana bakıp arkasını döndü bu nedir arkadaş ya

Bence kesinlikle doğru bir şey. Full ekipman'a kadar da bir süre versinler örneğin bu yılbaşına kadar. Herkes maddi durumunu ayarlasın ve öyle binsin. Hayatımda 1 kere eldivensiz kullandım onda da kaza yaptım 3 aydan fazla serçe parmağım hala iyileşmedi.

Ayrıca yazılanlara da katılıyorum. Motorcuda eldiven görmüyorsam kesinlikle yolda uzak duruyorum. Zaten saçma sapan hareketler yapıyorlar. Kaza yapanların bir çoğunda da eldiven yok.

Doğru bir karar olmuş. Zaten kış geliyor eldivensiz nasıl sürüyorlar anlamıyorum. İyi elleri buz kesmiyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Normal gözlük takarken bile can çekişiyorum sığmıyor kaskın içine birde koruyucu gözlük mü takıcam şimdi
kaskın vizörü varsa gerek yok yazmışlar yönetmeliğe.
Vizörsüz açık kasklar için geçerli koruma gözlüğü.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben 50 cc ayakkabı hariç ful ekipman giyinirken burak binliğe biniyor diye dalga geçiyorlardı 😁
dalga geçsinler.
Ben de xmax ile işe giderken gözlemeyi GS'li abiler gibi full ekipman giyiniyorum diye ne gerek var diyenler oluyordu, kaza yapınca ekipmanlarım kurtarmıştı.

dalga geçsinler.
Ben de xmax ile işe giderken gözlemeyi GS'li abiler gibi full ekipman giyiniyorum diye ne gerek var diyenler oluyordu, kaza yapınca ekipmanlarım kurtarmıştı.
Bir keresinde ayakkabıyı giymeye üşenip Bakırköy'e gokturke gitmek icin otobana çıktım ayağıma bir taş çarptı tam 1 hafta ayağımın ustu sis gezdim tövbeler olsun dahada ekipmansiz çıkmam çıkanlardan anlam veremiyorum zaten malum istanbul aşırı kirli bir şehir sag olsun hafriyat kamyonları asla temiz cikmiyor yola polislerde kanunu uygulamıyor normalde pis çıkmaları yasak nasil cesaret ediyorlar hayret ne yazik ki bir çoğuda genç arkadaşlarımız... en iyi motorcu motoruyla yaşlana bilen motorcudur

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660

dalga geçsinler.
Ben de scooter ile kisa mesafe harici 7 parca ekipman giyiyorum mutlaka. Dalga gecen olmadi ama olursa da sallamam.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
koruyucu gözlük şimdi zorunluysa şu nazi kasklarını takanlara neye dayanarak ceza yazdılar zamanında kaskın bi yönetmeliği yoktu

niye sadece eldiven kaskın zorunlu olmasını anlıyorum hadi kafanın yedeği yok niye sadece eldiven? eldiven monttan daha mı önemli veya bot olmasa da olur ama eldiven olmazsa olmaz mı :ROFLMAO: şu salak kararları verenlere tapan insanlarımız kutsal sananlarımız var forumda da ona yanıyorum

F54

madem vatandaşın hayatını düşünüyorlar vergileri sıfıra çeksinler koruyucu ekipmanlarda motosiklet kullananlarda gidip alsın ucuz ucuz

Neden bu işlerin fotoğraflarında hep bayan motosikletçi kullanılıyor.

Motosikleti
Honda Forza 250
Komple motoru yasaklasınlar kurtulalım şehir içinde eldiven takmak nedir yav,

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Yetmez. Teşvik etmek de gerekir. Koruma ekipmanlarında KDV oranı düşük tutulursa ekonomimiz batmaz herhalde.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
şehir içinde kaza olmuyor mu?
Doku kaybı nedir diye bir araştırması lazım bu kardeşimizin.

Yetmez. Teşvik etmek de gerekir. Koruma ekipmanlarında KDV oranı düşük tutulursa ekonomimiz batmaz herhalde.
Devletimiz zayi olan / hasara uğrayan malın KDV'sini "Sen bunu zayi ettin / mal hasara uğradı diye KDV gelirimden olacak halim yok ya?" deyip bir güzel alıyorken zor... (Daha neler neler var bu bir örnek sadece.)

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Doku kaybı nedir diye bir araştırması lazım bu kardeşimizin.

Devletimiz zayi olan / hasara uğrayan malın KDV'sini "Sen bunu zayi ettin / mal hasara uğradı diye KDV gelirimden olacak halim yok ya?" deyip bir güzel alıyorken zor... (Daha neler neler var bu bir örnek sadece.)
10 km hizla bi ellerinin ustune dusmesi lazim ki anlasin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar