Motosiklette cc, beygir değil 0-100 hızlanma süresi önemlidir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
200 cc motor 1. viteste 90 la yokuşu çıkar mı yazdın yanlış anlamadıysam :) o motorun 20.000 civarı devir çevirmesi gerekmez mi , 1. viteste 200 cc bir motor 40-50 km/h de devir kesiciye girer , ufak cc vitesli bir motor pek kullanmadım tahmini yazıyorum ama merak ettim mesela R25 1. viteste max kaç yapabilir ?

Sende mi brütüs? O mesaj içinde sana her şey normal geldi de, bi' 1. vites 2 iki yokuş +90 hıza takıldın hemi?

Allah aşkına şu konuya yorum yapıp, yapıp gündeme getirmeyin. Biri görecek rezil olacağız. :)

Sende mi brütüs? O mesaj içinde sana her şey normal geldi de, bi' 1. vites 2 iki yokuş +90 hıza takıldın hemi?

Allah aşkına şu konuya yorum yapıp, yapıp gündeme getirmeyin. Biri görecek rezil olacağız. :)

Vallahi beynim yandı okurken , silmiştim sen alıntılayınca geri geldi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Vallahi beynim yandı okurken , silmiştim sen alıntılayınca geri geldi.

Hihihihih...

Özür dilerim. Sileceğin hiç aklıma gelmemişti. Keşke R25 değil de RC 250 CBR 250 falan diye sorsaydın. R25' in kafası ap ayrı. 1. viteste 127 gören de var, 6. viteste 299' da redline girip, 307 308 devam edende.

R25 dedin mi akan sular durur. Ne gittiği ne yaptığı, kullanıcısı ile Allah arasında. Kul yorumu kabul etmiyor. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
motorcu bile skor peşinde koşuyorsa
abiii bu kaç basıyo diyen gerzeklere an itibari kızmayı bıraktım.

kaç basıyorun onemı yok zaten hız sınırı var, onun harıı yokus yukarı var asagı var dıslı oranı var fln onu soran zaten bilgisizin onde gelenıdır

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------

Boyle kac basıyo dıye soran magandalardan forumda bolca var herkesı alıntılayıp herkese cevap yazıyorlar zaten onlara da alıstık her konuya gir adam on tane mesaj yazmıs sacma sacma buda ulkenın bır gercegı

Önemli olan 100-0'dır arkadaşlar. Siz durma gücüyle ilgilenin, şehirde sürüyoruz aman haaa :)

https://www.youtube.com/watch?v=fq5Uhz-JAOQ

3:14 saniye gibi oldum ,
Artık şifreleri okuyabiliyorum hepimizi aydınlattın

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:44 ----------

Hihihihih...

Özür dilerim. Sileceğin hiç aklıma gelmemişti. Keşke R25 değil de RC 250 CBR 250 falan diye sorsaydın. R25' in kafası ap ayrı. 1. viteste 127 gören de var, 6. viteste 299' da redline girip, 307 308 devam edende.

R25 dedin mi akan sular durur. Ne gittiği ne yaptığı, kullanıcısı ile Allah arasında. Kul yorumu kabul etmiyor. :)

NE diyor türüt abim ,
Ben okudum o uçtu (r25 gaza bastımı uçar)
Yukarda ne etti use getti aşagı düştü, (bazan bozuluyor)
Aklınız ermiyor ise fazla karıştırmayın diyor..(R25 çilere aklın ermez fazla karıştırma) :queen:

https://www.youtube.com/watch?v=z-AKL2aa9g0

Şarkıyı dinle :queen: :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
R25' tam Oflu motoru ya, direk Allah'a bağlı. R25' ciler, ditdiriditti diddiddit Şerif Taytıs. :)

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Motosiklet tamircisi olsam, 2 zamanlı şöyle bir şey yapmak isterdim. 0-100 mü?, 0-200 mü? Seleye oturduğunda haşak kebabı mı? Öbür tarafa hızlı kargo mu? Hepsi var bunda :queen:

Yalnız deli gider bu motor. Bineni hız sarhoşu yapar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
elektrikli motordan once fabrıka cıkıs motora turbo takan firma piyasayı sıler gecer ama hacım kucuk sanırım gucu torku kaldıramazlar dıye fabrıka cıkıs yok sanmıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
elektrikli motordan once fabrıka cıkıs motora turbo takan firma piyasayı sıler gecer ama hacım kucuk sanırım gucu torku kaldıramazlar dıye fabrıka cıkıs yok sanmıyorum
Eskiden denenmiş bunlar. Japonların fabrika çıkışı turbo modelleri var. Güç ve verim kazancı, kompleksite ve masrafa değmediği için terkedilmiş.

Eskiden denenmiş bunlar. Japonların fabrika çıkışı turbo modelleri var. Güç ve verim kazancı, kompleksite ve masrafa değmediği için terkedilmiş.

Hatta dizel motorlu motosiklet de denenmiş fakat dediğiniz gibi iş verim ve dayanıklılığa gelince vazgeçilmiş.
En yakın seçenek elektrikli motor şimdlik.

bunu daha önce paylaşmıştı birisi, en son insanlar bunun beygir tork ile alakası yok, vites ile alakası var demişti

Sayın bu cümleyi kuranlar! Vites tork ile alakalı. En azından ben öyle biliyorum. Açıklayayım;

Viteste dişli oranlarını değiştiriyoruz. Düşük vites büyük dişli, yüksek vites küçük dişli... Dişli değişirse kuvvet kolu değişir, kuvvet kolu değişirse de tork değişir. Uzun kol oldu mu tork artar, kısa kol oldu mu da tork azalır.

T = R x F

T= Tork
R= Kuvvet kolu
F= Kuvvet

Düşük viteste dişli büyük, bu yüzden kuvvet kolu büyük, bu yüzden de tork büyük ve kalkış yaptığımız vites düşük! Yüksek viteste araç kalkamaz veya yavaş kalkar çünkü küçük dişli düşük tork... Yani, 1 vitesli aynı iki motosiklet ile kalkış yapsak, birinin dişlisi daha büyük olsa, dişlisi büyük olan hızlı kalkacak.

Bildiklerime göre vites kısmını doğru, tork kısmını yanlış söylemişler . Çünkü vites tork ile alakalı. Bundan dolayı da tork sebep kalkış sonuç :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Gereksiz gereksiz konuları açmaktan vazgeç artık!

yenı trol maganda senmısın sana mı soracaz konu acarken forumda

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:16 ----------

Önemli olan 100-0'dır arkadaşlar. Siz durma gücüyle ilgilenin, şehirde sürüyoruz aman haaa :)

Fren mesafesi daha önemli tabiki ama konuyu açma amacım yok CC yükseltelim yok 10 beygir fazla onubalayimmi vs sürekli aynı konular hergun açılınca biraz bilgi vermek istedim onun dışında aslında ABS olmayan motosiklerin satışına bile karşıyım hatta günümüz teknolojisinde otomobillerde bile radarlar konuluyor yani o da klima nasıl standartta otomatik çarpışma önleme sistemlerinin bile standart olmasını isterim yani ESP bile standart oldu artık örneğin bunlar önemli şeyler LED fara takıldı gitti biizm gibi geri kalmis toplumlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar