- Konu Yazar
Arkadaşlar; Kullandığınız motosikletlerin model marka ve yağ değişim aralıklarını bu başlık altında toplayalım. Zira yağın kalitesi, yağ değişimindeki sıklık, yağ seviyesinin devamlı yağ çubugunda görülen en uygun seviyede bulundurulması motorun ömrünü birebir etkiliyor. Ben Mondial 150 HS scooter kullandım 1 sene 20000 km. Bunun yağ değişimi kitapçığında yazan 1000 km de bir di, ama ben hep 600-700 km de bir değiştirdim. Yağın siyahlaşmaya başladığını gördüğüm an değiştiriyordum. Eski motorumdu ve hiç kirli yağ görmedi. ama 20000 km de bi çin işi olduğu halde saat gidiydi. En son yağ değişimimde bile ne kadar yağ koyduysam o kadar yağ almıştım. Yani hiç yağ yakma yoktu, performansı sesi. çekişi ilk günkinden bile daha iyi ve sağlıklıydı. Servis bu motorumun ömrünün 20-25 bin km olduğunu söylediği halde motorun bu performansını yağ değişim aralıklarını kısa tuttuğumdan kaynaklandığını düşünüyorum. 20000 km de satığımda motor halen tıkır tıkırdı.
Şimdi cbf 150 aldım servis te kitapçıkta 2000 km yağ değişim aralığı. İlk 1000 bakımında değişecek. ama 900 km deyim. yağda hafif te olsa bi kararma görüyorum. Dolayısıyla ilerki km lerde yağ değişimi için 1200-1300 km yi geçirmeyi düşünmüyorum. Bide cbf 150 nin 700 km de yağını kontol ettim seviye çok düşüktü, biraz yağ eksiltmiş. 200 ml kadar yağ ilavesi yaptım. Yağ eksiltmeye devam edecekmi bilemiyorum..
Sizler hangi marka ve modelleri kullanıyorsunuz ? Kitapçıkta yazan ve servisinizin uyugun gördüğü yağ değişim aralığı nedir ? Siz kaç km bir değiştirmeyi uygun görüyorsunuz ve değiştiriyorsunuz ? Yağ seviye kontrolünü kaç km de bir yapıyorsunuz =? Kullandığınız motorsiklet yağ eksiltiyormu =? Kullandığınız yağın markası ve numarası nedir ?
Şimdi cbf 150 aldım servis te kitapçıkta 2000 km yağ değişim aralığı. İlk 1000 bakımında değişecek. ama 900 km deyim. yağda hafif te olsa bi kararma görüyorum. Dolayısıyla ilerki km lerde yağ değişimi için 1200-1300 km yi geçirmeyi düşünmüyorum. Bide cbf 150 nin 700 km de yağını kontol ettim seviye çok düşüktü, biraz yağ eksiltmiş. 200 ml kadar yağ ilavesi yaptım. Yağ eksiltmeye devam edecekmi bilemiyorum..
Sizler hangi marka ve modelleri kullanıyorsunuz ? Kitapçıkta yazan ve servisinizin uyugun gördüğü yağ değişim aralığı nedir ? Siz kaç km bir değiştirmeyi uygun görüyorsunuz ve değiştiriyorsunuz ? Yağ seviye kontrolünü kaç km de bir yapıyorsunuz =? Kullandığınız motorsiklet yağ eksiltiyormu =? Kullandığınız yağın markası ve numarası nedir ?
Son düzenleme: