Motosikletlerde kullanılan motor çeşitleri

Güzel bir çalışma olmuş; paylaşım için teşekkürler... :cat:

cok sey ogrendim. peki bakımları nasıl oluyor? bakımlarının masraflarından da soz edilmis. ben kendi motorumun bakımını kendim yapacaksam, bilmeliyim.

kısın nasıl bakacam, yazın nasıl bakacam? motoru nereye kadar sökup temizlicem, neyle temiizlicem? sıkıntısını nasıl anlicam? uzun yolda naapıyosunuz? yanınızda ne gibi araclar tasıyosunuz yardımcı? sıcak motora soguk su tutulsa catlar patlar mı?

ya, cok tesekkur ederim, Ayse Şule Bilgic de ballandira ballandira yazmis,ellerine saglık:)
dısını temizlersin, cilasını da yaparsın, zincir temizlemek de zor is diil. ben motoru diyorum, yag deposunu diyorum..
ya da gak guk dedi durdu meret.. benzin var/yeter ise ilk neye bakmalı? ellerimizi yuzumuze kapayip aglamicas heralde:D:D bu durumlarda mudehale edebilmek icin ne tasicas yanımızda? vs vs

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ya, cok tesekkur ederim, Ayse Şule Bilgic de ballandira ballandira yazmis,ellerine saglık:)
dısını temizlersin, cilasını da yaparsın, zincir temizlemek de zor is diil. ben motoru diyorum, yag deposunu diyorum..
ya da gak guk dedi durdu meret.. benzin var/yeter ise ilk neye bakmalı? ellerimizi yuzumuze kapayip aglamicas heralde:D:D bu durumlarda mudehale edebilmek icin ne tasicas yanımızda? vs vs

Sen kredi kartını veya para taşı yanında....Şimdiki motorlara zaten müdahale şansı pek yok....Olanı yaparsın ama genelde yapılamayacak şeyler geliyor insanın başına...

Parasız çıkma yola....:cat: :cat:

Hadi ya... Babam arabadan cok iyi anlardi. Araba öksürse bulurdu derdini sıkıntısını. Ben de o nedenle bu isin tamir kısmının ogenilecek birsey oldugunu dusundum. Degil miymis? Sasirdim.
Yalniz, "Ben motorumun her turlu bakımını kendim yapiyorum" dememis miydin Alper sen?

Enjeksiyonlu ve elektronik beyinli motorlara kendiniz bakamazsınız pek. Yağını, suyunu ve bujisini değiştirmek dışında :p

wankel mı?:cyclopsan ben bunların cok masraflı ve hantal oldugunu bılıyordum +nasılkı ozellıklerı bunun abı neyse bu bılgıler ılerıde ısıme yarar bılmekte fayda var saolun:)
wankel motorlar hantal degil.hala mazda rx7 ve rx8 modelinde harikalar yaratiyolar.masrafli olduklari dogru ve turkiyede cogu mazda servisi bu motorlardan anlamiyo.

birde boxer motorlarin su ozelligi dezavantaj.piston her zaman silindirin alt tarafini yer ve zamanla motor asiri bir yag yakmaya yonelir.

125 lik kanuni scooter larda hangi tür motor kullanılıyor acaba
teşekkür ederim.

Azerı

Merhaba Turk Kardeslerım Ben Azeıbaycandan Yazıyorum Ben Motosıkle Hevaskarıyam Amma Sovet Motoskıletı Olan ıj Yupıter Markalı Motosıkletnen Hızlı Qıtdım Ve Sep Qırıldı Teker Durdu 150 Qıderken Yıkıldım Ve Sonuc 3 Yerden Bacaqım Kırıldı Sıze Tavsıyem Motosıklet Kullanırken Sepı Kontrol Edın

way beee gerçekten faydalı bir konu hep merak ederdim teşekkürler ...

Motorsiklet motor çeşitleri arasında aslında buharlı motor da var.

1867 model Sylvester Roper marka bir "Buhar kazanlı" motorsiklet. . daha doğrusu motorlu bisiklet.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Harika bir buharlı bisiklet ,paylaşıma teşekkürler abi:cat:

peki bu buharlı motosiklet neyle çalışıyor odunlamı:silent::silent::silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar