Tiryakinin biri sigara almış,bakmış üzerinde "Sigara icmek cinsel yönden erkekliğinize zarar verir"yazıyor.Hemen paketi geri uzatmış satıcıya ve "Sen bunun öldüreninden ver" demiş
En yoğun motosiklet kullanan grup kuryeler olduğu için bu konuda kurye arkadaşlardan düşüncelerini bekliyoruz.
Bu meslek grubunda bahsedilen kanser türleri yaygın mı?
Konuyu yanlış anlamışsınız.Konu olan motorlar scooter'lar.Her motor kastedilmiyor.
Ya aslında doğru anladım da, eksik sordum.
Konuyu dün biraz araştırdım. Yabancı sitelerde de (pek ciddiye alınmamakla beraber) bu muhabbet dönmüş.
Doktor'un biri "kesin ölürsünüz haa" şeklinde korkunç bir site hazırlayıp bir de üstüne manyetik dalga önleyici sele satmaya başlamış! Olay buradan çıkmış.
Yani uluslararası düzeyde ele alırsak, bu durum sadece Çin motorlarına endeksli değil, bütün motorlarda bu tehlikenin olduğu iddia ediliyor (ya da tüm motorlar pazarlama kapsamına alınmak isteniyor).
Ama dediğim gibi, bu olayı pek ciddiye alan da olmamış görünüşe göre!..
Benim fikrim şu: "bu durum bu kadar büyük bir risk oluştursaydı, motosikletten başka bir şey kullanmayan uzakdoğu ülkelerinde bahsedilen kanser türlerinde patlama yaşanırdı." Ama bu durum oralarda yaşanıyor ve fark edilmiyor da olabilir; tamamen yadsımamak lazım.
Kolon kanserinin (veya kolorektal kanser - kalın bağırsak kanseri) en yaygın olduğu yerler batı ülkeleri, özellikle de ABD. Asya ve Afrika'da daha seyrek görülüyor. Bunun nedeni de temel olarak motosiklet değil, beslenme alışakanlıkları (yağlı yiyecekler, et ürünleri, koruyucu madde içeren hazır yemekler, lifsiz gıdalar vs.). Bahsedilen diğer kanserler hakkında olgu sıklıklarının incelenmesi gerekli.
Yine de motosikletin (ya da manyetik dalgaların) kesinlikle böyle bir etkisi yoktur diyemeyiz.
Motosikletten kolay kolay vazgeçemem ama "Çin'li motor almamak için bir neden daha", diyorum ben. Benim çıkardığım sonuç budur.
Çin'lilerle ticaret yapmış biri olarak söyleyeyim: Bu arkadaşlarla çalışmak çok riskli. Maliyeti düşürmek için aklınıza gelmeyecek şeyler yapıyorlar. Adamların oyuncaklarında bile zehir çıkıyor. Yine de karar sizin.
motosikleti bilmem lakin eğer araç ile istanbul trafiğine giriyorsanız kanser olacağınızı garanti ederim.
ayrıca el kadar küçük cep telefonu deyü teknoloji nimeti olarak soframıza konulan cihazların kanserojen etkisinin motosikletten fazla olacağını anlamak için prof olmaya gerek yok.
motosikletin kanser yapacağını bilsem dahi binmekten vazgeçmem.
milletimizin erken ölüm konusuna coq değinmiş ama tabi avrupada yaşayan cahil insanişte hep maddi göz ile bakıyor duruma. üstad Allah sevdiği kulunu erken alırmış yanına
yersen ...
ayrıca bilimsel platformda bilimsel olarak yapılmış bir gözlem ya da deneyin kesinliği tartışılır. bkz. domuz gribi
Bence Çin Motorlarına Yapılmış Bir İftira...
Ota,Çimene Kanser Yapıyor Diyorlar....
Hadi Kullanım Açısından Romatizma Olursun,Belin Ağırır V.s. Deseler Tamam Eyvallah Ama Kanser Pek İnandırıcı Gelmedi...
Arkadaşlar,Çin malı motosikletlerin ucuz olmasının birinci sebebi ucuz iş gücü.İkinci sebebi ise,hurda metallerden dönüştürülmüş metallerin kullanılmasıdır.Bu hurdaların içinde hatırı sayılır bir miktar savaş artığı metaller vardır.Savaş artığı hurdalar ise yüksek miktarda radyoaktivite içerir.Zırh delici mühimmatların çarptıkları yüzeyi delmeleri için 7000-8000 santigrat derecelik bir sıcaklık gerekir.Bu sıcaklık ancak mühimmat başlığına komulan uranyum ile sağlanır.Hocamızın tespiti doğrudur.
çok komik buldum hocam motosiklette binmenizi tavsiye ederim (atın ölümü arpadan olsun:queen![]()