Motosikletle Hangi Viteste Yokuş Çıkılır?

Geçen vurdum gidiyorum 90 derecelik bir yokuştan, tam tepeye varacağım baktım karşıdan ışid ile 360 derece farkları olduğunu söyleyen bir adam geliyor. Kaçtım hemen bulaşmasın bana diye :)

benim şu anki motorum honda titan 125 ben ikinci vitesle yokuş çıkarım inerken ikinci viteste inerimki motor rahat etsin fazla zorlamam çünkü 125 lik motor gücü belli.

70 derece derken şu diklikte mi yani?:

pro_r70_42047_sm.gif

O bayırı yaya bile çıkamazsın arkadaşım, motorla zorlama hiç :p

Geometri önemli :)

Son düzenleme:
İnerken kaç ile iniyor isen çıkarken o vitesle çıkın mesela örnek..
Git gide dikleşen bir yokuştan aşağı indiğini farzedelim en tepede iken 1. Viteste indin eğim azalınca muhtemelen 2 yada 3 e atmışsındır.. Çıkarkende 2 yada 3. Viteste iken eğim arttıkça dikleştikçe vites düşersin Problem ortadan kalkar..

70 derece mi? :/

Yeni Zelanda’da ki Baldwin Sokağı en dik sokak olma ünvanına sahip. Yeni Zelanda’nın çoğu şehri, dağların üstünde ya da yanında veya dağlık bölgelerde kurulmuştur. Bunun gibi birçok yol ülkeye hiç gelmemiş İngiliz şehir plancıları tarafından tasarlanmıştır. Sadece harita üzerinden yapılan tasarımlar bir çok imkansız ve saçma sokağın yapılmasıyla sonuçlanmıştır. Baldwin’deki sokağın dikliği 35 derecedir. Bu yol o kadar diktir ki yol sıcaklarda aşağı akmasın diye asfalt yerine betondan inşa edilmiştir.

http://i.imgur.com/AyNTh44.jpg

Ne fark eder kafadan 70 dedim bana 70lik gözüktü nasıl ölçeyim yokuşun derecesini ha 70 ha 60 derece önemli değil soruyu oku. Konuyu saptırmaya ne kadar meraklı bir milletsiniz arkadaş. Birde gidip araştırmışsın üşenmeden..

Super Moderator
Ne fark eder kafadan 70 dedim bana 70lik gözüktü nasıl ölçeyim yokuşun derecesini ha 70 ha 60 derece önemli değil soruyu oku. Konuyu saptırmaya ne kadar meraklı bir milletsiniz arkadaş. Birde gidip araştırmışsın üşenmeden..

Sen malzemeyi bol tutarsan olacaklara katlanmakla yükümlüsün :) Zaten millet günlük stress içinde patlıyor, burada da deşarj oluyor buna yapabilecek bir şey yok... Ama biraz da komik sonuç olarak :) sen 20 derecelik yokuşu babalayıp 70 demişsin :)

Ankara Mamak'a gelin bi dik yokuş görün, motor çekmesine çeker de motor geri devrilecek diye yokuşu çıkmaktan vazgeçtim, gördüğüm ilk evin bahçesine daldım geri döndüm aşağı. Yeni Zelanda'daki sokağın fotoğrafına baktım ondan dik. 70 derece dedikleri yolun 100 metre mesafede 70 metre yükselmesi, normal açı hesabı 70 değil.

numangokce nin dediği gibi motorun sesinden ve çekişinden anlarsın eğer hala çekmiyorsa 1 e at yavaş çık başka türlü çıkamazsın

Sen malzemeyi bol tutarsan olacaklara katlanmakla yükümlüsün :) Zaten millet günlük stress içinde patlıyor, burada da deşarj oluyor buna yapabilecek bir şey yok... Ama biraz da komik sonuç olarak :) sen 20 derecelik yokuşu babalayıp 70 demişsin :)

20 dereceye sen yokuş diyorsan komik duruma düşen sen olursun zaten.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaş şaka yapıyor olsa gerek. yokuşta vitesin değil devrin önemli olduğunu herkescikler bilir. bayıldımı ufaltacaan. yedimi yükseltecen güzel kardeşim. sen bu soruyu sormamış ol bizi de meşgul etme. iyi geceler hadi yat artık..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar