- Konu Yazar
Sen her hangi bir arac kullaniyormusun yoksa bizimle billur mu geciyorsun?
Kullanmasam niye uğraşayım böyle sorularla sadece yeniyim acemiyim.
Sen her hangi bir arac kullaniyormusun yoksa bizimle billur mu geciyorsun?
1) Birinci vitesle çıkılmasını söylüyorlar ama uzun yokuşların 70° ve üstü gittikçe dikleşen yokuşları 1. Vitesle çıkana kadar motor resmen ağlıyor, çığlık atıyor ama yavaşta olsa çıkıyor.
2) yokuşta vites değiştirilir mi?
3) 2. Vitesle normal yokusu cikarken motorum en dik yerinde istop etti ve yokusun tepesinde kaldim. Bunun olmaması için ne yapmalıydım? Yokuşta vites düşürmeli miydim?
Kullanmasam niye uğraşayım böyle sorularla sadece yeniyim acemiyim.
Çok dik bir yokuşsa, çıkacağı vitesin bir düşüğü ile sabit gazda çıkmak motoru rahatlatır, artı dik yokuşta vites değiştirmek motor+debriyaj balatası+şanzıman+dişli ve zincirlere gereksiz yük bindirir.
İkincisi sorunun cevabı şartlara göre değişir.Motorun cc'si nedir?Küçük cc ise yokuşa başlamadan birinci vitese alıp çıkman en doğrusu, ancak motora yüklenmeden bağırtmadan sabit gazda çık.Yüksek cc ise ikinci viteslede çıkarsın dediğim şekilde.
Mesela cbr 1000 rr gibi bi motorda 1. Viteste cikarsin. 2 ye takamazsin. Ama cbr 250 de 2. Viteste cikabilirsin. Motora gore degisir![]()
... 70 derecelik yokuş nerde var ayrıca düz duvar mı o?
Aynen kimse de garipsememiş.Demi? Bende cross falan kullaniyordur deyip ses etmedim.