- Konu Yazar
Bu bölümde, Koh samuinin, doğa güzelliklerini, dini kültürünü ve Koh samuide ki aktiviteleri, 5. bölümden itibaren de, Güney Thailand'a geçiş ve ondan sonraki yol hikayeleri ile gezdiğim ve gördüğüm güzellikleri sizlerle paylaşacağım.
Sabah ,Yldırımla sahile gittiğimizde o köpeğni dolaştırırken bende su sıcaklığı 28 derece olan denize girdim.
Yıldırım(King) ve köpeği Marley.
Big Budha ..
Hiç bozulmadan 150 yıldır saklanan budist rahip. Denildiğine göre öleceğini anlayan rahip yaşamının son zamanlarında yediği özel yiyecekler sayesinde ölümü sonrası hiç bir mumyalamaya tabii tutulmadan bu şekilde kalarak 150 yıldır bozulmamış.
Buradaki gezimi bitirdikten sonra buranın meşhur şelalesine gittim.
Bu bölgede fillerle gezilere de düzenleniyor.
Mama & Papa kayalıkları
Burada en dikkatim çeken şeylerden biri elde, sabundan yapılan çiçekler.
Daha sonra, Ban saket yolunda ağaçlar arasında genelde
Thailandlıların akan suyun çevresinde piknik yaptıkları, başka bir Budist tapınağını ziyaret ettim. Tropikal ağaçlar arasına inşa edilmiş çok güzel bir yere inşa edilmişti.
Budist tapınaklarını ve doğa güzelliklerini gezerken akşamı yaptım. Tekrar kaldığım Lamai Beach'e dönüp akşam arkadaşlarla buluşma yerimiz olan Yıldırımın işlettiği Kingston Jamaika reggi bara gitmek için hazırlıklara başladım.
Bu arada yakın arkadaşım Yıldırımdan da bahsetmek istiyorum. Giden arkadaşların mutlaka tanışması gereken harika bir dost, kardeşi Beyazıtında ondan kalır yeri yok. Harika insanlar. Geçen yıl yıldırım bir yabancı bir film şirkrtinin çektiği korsan filminde de oynadı. Bir gün TV de kendisini aşağıdaki fotoğraflarda ki görüntüsüyle görebilirsiniz. Çünkü bunlar film setinde çekilmiş.
5. Bölümde buluşmak üzere...
Marmaristen sevgiler...