motosikletle bir günde kaç km yapılabilir

bu yaz 900 km bir gunde yaptım. her 200 km bir mola verip benzin aldım ama burnumdan geldi. sele insanın poposuna monte oluyor. 450 km den fazlası eziyet bencede

İstanbul'da motorumu ilk aldığım hafta günde şehiriçi 300 km ortalamam vardı. Ve bu bir crosstu. :)

Kısırlık tehlikesi geçirdim titreşimden :mrgreen:

Son düzenleme:
1,5 ay önce istanbul-ereğli arası 780 km yolu artçılı cbf150 ile tam 12 saatte alarak kendime şaştım :D

Gün içinde en fazla 605 km yol yaptım (gidiş-dönüş). Ama sanırım gaz kesmeden gidilen en uzun mesafe soruluyor. Bu knuda kendimi sınamadım veya zorlamadım, ama 100-120 km de bir mola verme ihtiyacı duyuyorum şu anki motorumla. Yorgunluk hissetmeye başladım mı hemen biraz dinleniyorum. Yolculuğu kendime eziyet hline getirmek istemiyorum ve sonuçta hedefe neredeyse hiç yorulmadan varıyorum.

Ben izmitte oturuyorum motorum ybr 125. En fazla 250 km yapmışımdır günde. Arkadaşım aynı motorla trabzona gitti yaklaşık 950km 14 saatte. Bidahaki yaz bende gitmeyi düşünüyom ama gitmeden önce nx4 falcon almayı düşünüyorum. Eğer alabilirsem düşünmeden gidicem..

20 saat te 2100 km yaptım .Yeterlimidir.Yakında siteye yazıyı koymayı planlıyorum

Ankara Çamkoru git gel 200 km :) şimdilik...fırsat olsa....hedef Ankara-Suriye...

125 cııbır ile bir günde 450 km yaptım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:18 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:17 AM ----------

aslında bir gün bile değildi yarım gün :bounce:

Bi japon'la dayanabildiğin kadar km yaparsın, motora değil bedenine kalmış

allah nasib ederse bi motorum oluunca bende yapıcam ama ilk iş en kısa zamanda bi motor almak gerisi kolay olur sanırım:cat:

7 saat gidiş 15 dk evrak teslimi 8 saat dönüş

toplam 15 saat 15 dakika.
yıl: 2006
güzergah: istanbul-ankara
mesafe toplamı: 1250 km.
motosiklet: yamaha ybr 125

kendimi geliştirdim 620 km yaptım..edirneye ve civar yerlerini geziş..gidip gelmek toplamda.. :)

Mersin İl Temsilcisi
7 saat gidiş 15 dk evrak teslimi 8 saat dönüş

toplam 15 saat 15 dakika.
yıl: 2006
güzergah: istanbul-ankara
mesafe toplamı: 1250 km.
motosiklet: yamaha ybr 125

saygı duydum. ben de 3 saat gidiş, aydıncık varış, bir çikolata ve benzin alış ( 15 dak. yolda bir ağacın dibinde ihtiyacımı görmüştüm. ) 4 saat dönüş, 300 fotoğraf.
topalmda 7 saat sürdü.

niaşnlıyken de sık sık mersinden maraşa gidip kahvaltı yapar hemen dönerdim.
640km toplamda

evet başlıktaki gibi demir at la bir günde kaç km yapılabilir bu konuda hangi motorla nası rekorlar kırılmıştır. sizlerim rekoru nedir? benimki 190 km:)

demir popo lar diye elemanlar 1600 km civarında yapıyorlar ihtiyac ve ışıklar haricinde durmak yok :queen:

Vallahi benim için müthiş bir hort başlığı bu :mrgreen:

Mondia 150 ZAT
ahah benim 12 km ..
yav sırf hastalıktan aldım motoru resmen nasılda belli :mrgreen:

dabi henüz ehliyetimin olmaması da bir etken :mrgreen:

mesele insani kriterler zaten BBRR..

bende mondi ile 320 km yapmıştım..akşam eve geldiğimde ise yatağa nasıl girdiğimi hatırlamıyorum :)

Mondial 250 MCT
kendimi geliştirdim 620 km yaptım..edirneye ve civar yerlerini geziş..gidip gelmek toplamda.. :)

Motorculuğa yeni başlayacak olanlar, bu başlığa yazdıklarımı ibret alınız :p

Benim (standart bir motorcunun) motosiklet tecrübesini özetlemekte.. :mrgreen:

Ben tekrardan okuyunca çok keyif aldım inanın..
Bu yaz (hatta 1-2 hafta sonra)gene böyle bir tecrübe etmeyi planlıyorum..(Ama şimdi Kymco venox 250 ile :) )

Umarım buraya yazacağım yeni rekorlarım olacak :)

Kendimi okurken acayip keyiflendim vallahi :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
daha uzun mesafeler katetmek adına bireysel sınırları zorlamaya çalışmakla , en uzağa işemeye çalışmak arasında fark yoktur.
Çünkü;
Motosiklet ciddi fiziksel kondusyon gerektirir.Kondüsyonumuz ne kadar iyi olursa olsun limitleri zorladığımızda kendimizi ve diğer sürücüleri tehlikeye atarız.
Teorik olarak 125 cc motorla bir günde 100-1200 km filan gitmek mümkündür.Ama motoru kullanan turşu gibi olur,ilk 600-700 km den sonra her km de faciaya davetiye çıkarır,.Çünkü dikkati dağılmış,enerjisi tükenmiştir.bel kemiği ve omurgası zorlanmaya başlar,kask başına küçük gelmeye başlar:)1000 km ye yaklaştığında motorunun plakasını,hatta kendi adını bile unutacaktır,
Motosiklet kullanmayı eziyet haline getirdiğimizde katettiğimiz mesafenin de hiç bir anlamı kalmaz.
Daha büyük cc li motorlarda daha rahat bir kullanım olsa da çoğu uzun yol motorcusu günde 500-700 km yi kolay kolay geçmek istemez,Çünkü ertesi gün yaşayacağı ciddi yorgunlukla sağlıklı motosiklet kullanamayacağını bilir.
İdeal uzun yol yolculuklarında her 100 km de ya da 1 saatlik kullanımda en az 20 dk mola verilir.Böylece hem sürücü hem de motor dinlenmiş olur,ve kontroller yapılıır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar