- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
toyota demisken aklima geldi. 2003 yilinda 1996 model efsane kasa toyotamiz vardi enjeksiyonlu 1.6 motor. ehliyetimi yeni almistim. O arabadan aldigim keyifi birdaha hicbir arabadan almadim.
Şekli, motor sesi, gidisi herseyiyle cok guzeldi.
Birgun babam geldi dediki "arabayi degistirdim". Beynimden vurulmusa dondum. uzulme daha iyisini aldim dedi. Ama benim icin daha iyi bir araba yoktu. Verdi anahtari naktim opel. Opelin opel oldugu zamanlar.
Gram heyecan yapmadim. indim asagi baktim Opel Astra 2001 c.d. Oda efsane kasa opel. Belli etmedim sevinmeye calistim ama yok. Opele hic alisamadim.
O opel astrada zamaninin guzel arabasiydi ama yarim saniye gec gelen gaz tepkimesi, kemikli vitesi ve horuldayan motor sesine hic alisamadim..
Toyota deyince icimde hep o efsane kasanin icindeki anilarim, arkadaslarla gece gezmelerim gelir. Arabanin icinde sigara icmezdim, kimseye de icirtmezdim. Babam icince tartisirdik.
Hey gidi hey duygulandim be
Bizde geçen kasım ayına kadar 2006 yaris vardı. 2009da almıştık, 1.0 motorla dik yokuşu bırak normal yokuşlarda bile zorlanıyordu, otobanda gitmiyordu 120'ye çıkınca 4bin devri geçen motor sesi falan sanki uçacak dağılacak gibi geliyordu ama şehir içinde bize yetiyordu, zaten çok az yakıyordu. Ama çocuklar doğunca yetmeyey başladı, bagajı yok gibi, tatile giderken falan 2 saat neyi nereye sıkıştırsak diye tetris oynar gibi bagaj yerleştiriyorduk. bizde kaldığı 12 yıl ve 180bin km boyunca büyk arıza çıkarmadı, noral rutin bakımlar, arada baskı balata değişimi falan. Far ampulu bozulması bile nadir yaşadık.
Geçen kasım ayında artık bu eskiyen, bagajı olmayan arabayı değiştirelim dedik, galeride clio'nun SW modelini bulduk, dev gibi bagajı bütün kamp malzemelerini rahat rahat taşır, motoru da güçlü 90HP yaris'den sonra bize F1 aracı gibi geldi, yaris'i verip üzerine ekledik aldık. Ama kaç ay geçti hala kendi arabammış hissim yok, içinde güya yaris toyotanın en dandik modeliydi ondan daha dandik görüntüsü var, ama gidiyor, bizim bu yokuşlarda hiç zorlanmıyor hızlanıyor bile, torku yüksek, kocaman bagajla çocuklarla kampa gidince de rahat. ama işte habire ufak tefek bir şeyleri çıkıyor, yok klima gazı eksilmiş oluyor hadi sanayiye, yok triger seti denen bir şey varmış o değişiyormuş hadi sanayiye, stop lambası ampulu bozulur yaptırırsın başka ampul bozulur falan toyota'da alışık olmadığı bir ton küçük, aslında çok rahatsız etmeyen ama gıcık arızalar.