Motosikletin masrafları sizi de tiksindirmiyor mu?

mesele masraf değil, jant temizliği, evet.

bugün motoru yıkadım; kafadan yarım saati arka jantı temizlemek için harcadım.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yetkili servis maliyetleri ve kalitesiz işçilikleri, buna mecbur bırakılmak tiksindiriyor.

Aynı zamanda bi s*ke yarıyormuş gibi yolların taranması ve o yola kum atılması(!?) da tiksindiriyor. Düşüpte lime lime olmamız için bütün şartları sağlıyorlar resmen.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Yetkili servis maliyetleri ve kalitesiz işçilikleri, buna mecbur bırakılmak tiksindiriyor.

Aynı zamanda bi s*ke yarıyormuş gibi yolların taranması ve o yola kum atılması(!?) da tiksindiriyor. Düşüpte lime lime olmamız için bütün şartları sağlıyorlar resmen.
O kum atılması yüzünden düşmüşlüğüm var allahtan ufak bir ezikle atlattım.

Hiçbir işe yaramıyor yapıcaksanda yolu kapatarak yap bari sonrasında düzle.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Nick değiştirme vaktin çokdan gelmiş dostum. 😆 😁
yok, parayı bulunca alıcam kendime güzel bir espresso makinası 2500 eurodan başlıyor, BMW GS paralarına kadar çıkabiliyor fiyat olarak. şimdilik buna para ayırmak istemiyorum daha öncelikli masraflar var.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sadece motor ve arabanın bakımlarını kaçırmamak adına ne zaman ne yaptığımı, bakımları ve değişen parçaları yazdığım android telefonda kullandığım Drivvo diye bir uygulama var o kadar.
Bir önceki benzin göstergesi olmayan motorumda benzin aldığım km'yi tutmak için kullanıyordum. Satınca bir daha hiç kullanmadım :D

Motosikleti
Bajaj D400
mesele masraf değil, jant temizliği, evet.

bugün motoru yıkadım; kafadan yarım saati arka jantı temizlemek için harcadım.
Çok çabuk kirlendiği için çantları hemen hemen hiç temizlemiyorum. O emeğiniz küçük bir su birikintisinde gidiyor :d

Dün bu yıl mart ayında aldığım Dominar 400 için 4500-5000 ve birkaç aksesuar taktırmak için servisten fiyat aldım. Pazartesi sabaha randevum var.
5000 bakımı + KNMaster Elcik ısıtma montajı + GP Arka çamur sıyırıcı montajı + Arka Amortisör 2 kademe sertleştirme için
4750 TL+KDV fiyat çıkardılar.
Amortisör ayarı için servise gideni de gördü ya bu gözler...
2 saniyelik iş. Kaçak tamirci açıcam en sonunda.
Sloganım belli :
Piyasadan işçilik fiyatı alın. Aldığınız fiyatın yarısına her işi yapıcam. Üstüne yağ değişimi, filtre değişimi de bedava.

Motosikleti için Paraya üzülenler Bisiklete geçebilir..
Kiraya para vermek istemeyen de çadıra mı geçsin :D :D
Markete gidip istediğini alamayan taş yesin gibi olmuş bu.
LAFIM SANA DEĞİL !!
Maksat para harcamak değil bizim her şeyde yatırılıp öpülmemiz.
Motosiklet seviyoruz diye neden bakımına kıyafetine bu kadar dehşet paralar vermemiz.
Ulaşım aracı zorunluluk bazen de zevk ama aldığımız bütün zevklerden sonra acısı götümüzden çıkıyor.
Gençlere yazık valla alsalar bir dert bakım yaptırsalar ayrı dert.
Ülkede yaşam gladyatör olmak gibi oldu her şey için savaşıyoruz.
Sadece ekmeğine.
Zevk yok.

Düzgün bisikletler kaç para biliyon mu?
hayırlısı ile benim xmax'ı satarsam alıcam bisiklet.
:)))))

Vallaha bilmiyom .. Pahalımıdır onlarda ya.. Kızımın Gitarının telini değiştirirken minnacık tel sabitleme parçalarını kaybetmiştim.. tek satılmıyor , 6 tanesi 1000 kusur te le ( yoksa 5 tanemiydi set olarak.. 6 galiba ya... neyse ... vıyyyyyy didim.. Neyse , tornavida takımının içine koymuşum 1 hafta sonra buldum du.. Millet bisiklet bile alamayacak duruma geldi.. Bu kadar da vergi KOYULMAZ arkadaş.... ayıptır.. günahtır... yazıktır...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kiraya para vermek istemeyen de çadıra mı geçsin :D :D
Markete gidip istediğini alamayan taş yesin gibi olmuş bu.
LAFIM SANA DEĞİL !!
Maksat para harcamak değil bizim her şeyde yatırılıp öpülmemiz.
Motosiklet seviyoruz diye neden bakımına kıyafetine bu kadar dehşet paralar vermemiz.
Ulaşım aracı zorunluluk bazen de zevk ama aldığımız bütün zevklerden sonra acısı götümüzden çıkıyor.
Gençlere yazık valla alsalar bir dert bakım yaptırsalar ayrı dert.
Ülkede yaşam gladyatör olmak gibi oldu her şey için savaşıyoruz.
Sadece ekmeğine.
Zevk yok.
Almanya bizi kıskanmıyor , Adamlar resmen popoları ile sırıtıyor. Benim gencim burada bir tek GS alamıyor... Bizi kıskanan Alamanyada buradaki tek GS parasına tüm serisini alıyorlar !!
Millette akıllı olsun.. Hakkını aramayı bilsin. Yoksa semer vuran çok olur. iki soğan az yemesin , Ben neden 2 soğan az yiyecekmişim.. diye sorgulasın.
Acı gerçek böyle devam ederse Parası olmayana su bile yok.

Dün bu yıl mart ayında aldığım Dominar 400 için 4500-5000 ve birkaç aksesuar taktırmak için servisten fiyat aldım. Pazartesi sabaha randevum var.
5000 bakımı + KNMaster Elcik ısıtma montajı + GP Arka çamur sıyırıcı montajı + Arka Amortisör 2 kademe sertleştirme için
4750 TL+KDV fiyat çıkardılar.
Amortisör ayarını youtube a bakarak kendin kolayca yapabilirsiniz, her seferinde servise gitmemiş olursun hem de. Elcik ısıtmayı bağlarken araya sigorta ve röle takılmamışsa elcik ısıtmanın akü bağlantısını söküp eletrikçiye taktır veya araştırarak kendin tak. Sigorta ve röle olmadan tehlikeli olur o sistem.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Amortisör ayarı için servise gideni de gördü ya bu gözler...
2 saniyelik iş. Kaçak tamirci açıcam en sonunda.
Sloganım belli :
Piyasadan işçilik fiyatı alın. Aldığınız fiyatın yarısına her işi yapıcam. Üstüne yağ değişimi, filtre değişimi de bedava.
Uğraştım yapamadım. Aleti de buldum olmadı. Rezervuar çevirmeye izin vermiyor. Belki eski modelinde oluyordur. Nasıl olsa bakıma gidiyorum yapsınlar işleri ne.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Amortisör ayarını youtube a bakarak kendin kolayca yapabilirsiniz, her seferinde servise gitmemiş olursun hem de. Elcik ısıtmayı bağlarken araya sigorta ve röle takılmamışsa elcik ısıtmanın akü bağlantısını söküp eletrikçiye taktır veya araştırarak kendin tak. Sigorta ve röle olmadan tehlikeli olur o sistem.
Zaten servis bakımı geldi, hepsi bir arada yapılsın.
Bir de elektrik aksamına müdahale edince garantide sıkıntı yapabilirler.

Son düzenleme:
Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
2018’de ilk motosikletimi aldığımda, en ufak çizikte parçayı değiştirir, gece uyanıp motorumu kontrol ederdim. Üzerine toz konsa hemen temizler, bakımını zamanından önce yapar, pırıl pırıl binerdim.

Şimdi ise İstanbul trafiğinin kaosu ve alışkanlığa dönüşen bir sahiplik hissi… Ne binmek istiyorum, ne de bakmak geliyor içimden. 10.000 km oldu, zinciri bile taş çatlasın 2-3 kere yağlamışımdır.

Sanırım benimki masraftan çok, alışkanlıktan gelen bir değişim.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
2019 125 CC SYM JET 14 scooter için 2021 yılında satın aldım o tarihten bu yana ;
*1 sefer akü bitti akü alındı 1100 tl
*Bir çift lastik + ön balata 4000 tl montaj dahil
*Kayış+buji+baga değişti işçilik dahil 2500 tl
*1 kere arıza yaptı 2022 yılında egzantrik gergisisi 200 tl
*Yıllara göre 300+300+600+1000 tl detaylı varyatör bakımı yapıldı. 2 yılda bir hava filtresi totalde 1500 tl civarı
başka aklıma gelmedi önümüzdeki yaz kayış + arka balata +hava emiş borusu değişimi yapılacak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar