Motosikletin masrafları sizi de tiksindirmiyor mu?

Motosikleti
Motoru satıldı...
Çinli Arora bi scooterim vardı 20.000'e almıştım, motora 10.000 tl masraf yaptım anca yürüyeni düzelmişti kozmetik gibi eksikleri çok fazlaydı ancak ona masraf yapmaktan tiksinmiştim.

Şuan ki Raider'a harcadığım para helal olsun.
Kronikleri yaşasam bile bunları yaptırıp cc yükseltene kadar benimle.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sen uzun yol yapmayı seviyorsan o zaman Tracer 9 diyeyim. Hem uzun yolda rahat, hem artçıya rahat, hem sürmesi keyifliymiş tommygun bile beğendi, hem bizim vstromlar gibi orta yaşlı motoru değil.
Abi o da çok büyük motor. Ben bundan sonra alırsam R Nine T alır, ömürlük binerim. Kuru 1200 GS bloğu var. Kolay kolay arıza da açmaz. Bakımları aksatmazsam bana ömürlük olur.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Ben sadece kışın çok soğuk ve donuma kadar ıslandığım şehirler arası seyahatlerde tiksindim iki tekerden ,
Haricinde harcadığım her kuruş feda olsun o keyfe 🙂
Geçen kış kar yağdıgında iş çıkısı akşamüstü eski işyerinin yolu çağlayandan kağıthaneye gidiyordu virajda naylon lastiklerle elimde götürmek zorunda kalmıştım habire kayıyordu ama nedense bu mücadele bana zevk vermişti

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
10 bin liralık stajyer harçlığımla işletebildiğim bir scooterım vardı. Böyle şeyler bütçe meselesi, para yetmiyorsa yanlış motor sürüyor olabilirsiniz.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Motorla ilgili hiç bir şeyden tiksinti gelmiyor. Fakat istediğim ekipmanı alamamak (mali işler müdürü tarafından onaylanmama) ve motora yeterli zamanı ayıramamak beni tiksindiriyor :rolleyes:

Geçen kış kar yağdıgında iş çıkısı akşamüstü eski işyerinin yolu çağlayandan kağıthaneye gidiyordu virajda naylon lastiklerle elimde götürmek zorunda kalmıştım habire kayıyordu ama nedense bu mücadele bana zevk vermişti
Seneler evvel hiç unutmuyorum 24 Kasım öğretmenler günü idi Antalya'da denize girdik hava 25 derecelerdeydi , akşam çıktık İstanbul'a dönüyoruz , gece Afyon'dan sonra -4 dü gördüm , motordaki bütün kıyafetleri kat kat giydik yetmedi elimize ayağımıza market poşeti geçirdik 😁
Lahana gibi kat kat giyinince bu sefer terlemeye başladık , bir yerde durduk 15 dk geçmedi ter soğumaya başladı tabi biz buzdolabına girmiş gibi zangır zangır hipotermi yaşamaya başladık..

Nalet olsun motosiklete dediğim bir andı 😅

Motosikleti
Dominar D250
Bende motora yaptığım bakımları günü gününe kayıt altına alma gibi bir hastalık var. Konu başlığını görünce açayım dedim excel'i, 2 hafta önce patates olup bu hafta satışını verdiğim motoruma 83.933 TL bakım masrafı yapmışım ki bu geçmişten gelen rakamları bugünün kuruna henüz çevirmedim, bir de 5 takım lastik almışım.

Yine 2017-2019 arası 1,5 sene ve 49.000 km kullandığım, 2019 sonunda sattığım Sym Wolf için de o dönem 7.215 TL masraf yapmış, bir de 4 takım lastik almışım.
Abi bende masraflar için excel tutuyorum, masrafı yazarken hemen yanına o günün dolar kurunu ve dolar olarak karşılığını da ekliyorum, lazım olduğunda hemen dolar-tl çeviriyorum:)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi bende masraflar için excel tutuyorum, masrafı yazarken hemen yanına o günün dolar kurunu ve dolar olarak karşılığını da ekliyorum, lazım olduğunda hemen dolar-tl çeviriyorum:)
Ben de bir ara yapsam o çalışmayı güzel olacak

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bu olayı muhasebeci bir arkadaştan duymuştum aldığı her şeyi excele kaydediyormuş mesleki bir takıntı galiba diye düşünmüştüm bunu yapan bir tek o değilmiş 😁

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ben hiç masraf çizelgesi tutmuyorum motor masrafsız gibi oluyor :D
Sadece motor ve arabanın bakımlarını kaçırmamak adına ne zaman ne yaptığımı, bakımları ve değişen parçaları yazdığım android telefonda kullandığım Drivvo diye bir uygulama var o kadar.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Ekipmanı, aşırı sık bakımı, sorunları, kaza riski vs derken küçük küçük ömür çürütüyor bu alet ya. Artık öyle bir seviyeye geldi ki tiksinti geldi yani.
Önemli olan motosikleti almak değil motor her türlü alınır kredi çeker yine alırsın önemli olan onun yürütme masraflarını karşılayabiliyor musun? Yürütme masraflarını karşılayamayacağın bir motoru almak resmen intihar :) Ömür törpüsü olur sonra size.

Bkz: HORNET 750 SIFIR BAYİ PARÇA FİYATLARI

Motosikleti
Motoru satıldı...
Önemli olan motosikleti almak değil motor her türlü alınır kredi çeker yine alırsın önemli olan onun yürütme masraflarını karşılayabiliyor musun? Yürütme masraflarını karşılayamayacağın bir motoru almak resmen intihar :) Ömür törpüsü olur sonra size.

Bkz: HORNET 750 SIFIR BAYİ PARÇA FİYATLARI

Yavaş yavaş hepsi bir anda olmadığı sürece karşılanabilir fiyatlarda birçoğu, ancak hepsi bir anda gelirse kendi adıma konuşayım karşılayamam.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motor benim için bir zorunluluk değil, bir hobi.
Eskiden bilgisayar parçalarına para harcardım, artık eskisi gibi bilgisayar toplama devri bitti, her şey cloud falan oldu gerek kalmadı en dandik bilgisayar işimi görüyor diye bıraktım.
Kahve hobim vardı, kaliteli/nitelikli/specialty sınıfından kahve çekirdekleri tüm dünyada çok pahalandı, espresso makinem de bozulmuştu, benim işimi görecek yani bana keyif verecek tarzda bir espresso makinesi de 100bin lira en az, o parayı verene kadar sıfır xmax alıp motosiklet olayına girişmiştim. şimdi de hafta sonları fırsat oldukça geziyorum, masrafı bana dokunmuyor, Trakya'da yaşıyorum, her hafta sonu meyhaneye gitsem daha büyük masraf çıkacak, altı üstü bir hobim var, olsun o kadar masraf.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Trakya'da yaşıyorum, her hafta sonu meyhaneye gitsem daha büyük masraf çıkacak, altı üstü bir hobim var, olsun o kadar masraf.
Abi sen,ben, Memcoş48 beraber gittiğimiz meyhaneyi ben çok beğendim. Orada yaşasam haftada 1-2 banko giderdim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi sen,ben, Memcoş48 beraber gittiğimiz meyhaneyi ben çok beğendim. Orada yaşasam hafta 1-2 banko giderdim.
Ben de artık daha az çalışıp daha çok eğlenmeye karar verdim, ayda bir iki gidicem.
Eşim de çok seviyor orayı.
Çocuklarla da ailecek gideriz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben 2024 Nisan ayında 9 yaşında japon motoru aldım, daha alırken eski sahibi ile Suzuki yetkili servisinde buluştuk, orada 2 yıl yatmış çok kullanılmamış motor bakım yapılmış olsun diye bakımını yaptırdım 3600 lira vermişim. Sonra bütün yazı gezerek geçirdim başka masraf olmadı, bu sezon başı da lastikleri yeniledim 17bin lira tuttu, 36bin km bakımı ağır bakım, ilave olarak amortisör yağları, soğutma sıvısı, bujiler değişti, senkron ayarı yapıldı, parçalar 13bin lira tuttu, işçilik dahil 22bin lira verdim ustama. Siz farının düğmesi bozulmuştu, yapmışken elektrik tesisatı elden geçsin dedim ona düğme ve modül yeni aldım, ön taraftaki 12V soketi 4 tane usb soketli şarj cihazı ile değiştirmek için parça aldım, sele altına da usb şarj cihazı bağlattım falan hepsi montaj dahil 5bin lira tutmuştur, carplay ekran olsun dedim tripmate elite modelini aldım 12bin lira da o tutmuştur. Masraf yapmışım oldukça ama bundan sonraki bakımca yanlızca yağ ve filtreler değişecek, üzerine ekleyebileceğim bir aksesuar da kalmadı zaten her şeyim var, 3-5 sene bakımlar dışında çok abartı masraf etmeden binerim ben en az 100bin'i görürüm bu motorda, belki 50bin km olunca sübap kontrolu vb. şeyler çıkabilir 50bin km de nerden baksam bana 3 yıl uzaklıkta daha.

Son düzenleme:
Hiçbir şey, "abi hiçbir sıkıntısı yok, bakımları yeni yapıldı; benzinini koy, bin git" diye aldığın motorun çıkarttığı masraf kadar tiksindirmez.

jw9hn8.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar