Motosikletim tekliyor

100 cc motorum var cup model düz yolda,yokuş yukarı,yokuş aşağı düşük devirde ara sıra tekleme yapsada yüksek devire zaten cıkamıyor teklemekten buji bozuk dediler değiştirdim değistirdigim gün sorunum düzeldi ve eski çekşine döndü aradan 1 gün geçti gene aynı sorun buji yağlamamış çözümü bilen varmıı kalbüratör temizlettim onunla bi alakası yokmuş sıcak soguk fark etmiyor tekliyor titriyor ateşleme bobini arızalı olabilirmi baya eskiydi ama farlar falan yanıyor

buji kabloları ateşlemeyi çok iyi iletebilmek için yalıtkanlığı çok iyi kablodur.(bunu bi yerde okumuştum.tabiki bu kadar kısa değil.oldukça geniş açıklamalı ama aklımda kaldığı kadarını yazıyorum) zamanla yıpranmalar dış etkenler vs. yalıtkanlığı azalmaktadır.bunun neticesinde de ateşleme eksiklik yaşanmakta ve motor teklemekte öksürmekte, rolantide stop etmeler gibi problemler çıkarmaktadır. sizin bahsettiğiniz sorunuz bu olabilir.

ateşleme bobini ateşliyor yani metale tuttugumda kıvılcım atıyor ama yetersiz gelme gibi bişey olabilirmi acaba

gerizekalı soru soruyom sana senin verdigin cevaba bak kendini iyi tanıman güzel

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar