Bugün nihayet motorumu Honda servisine götürme şansını yakaladım.İnanın aradaki farkı size nasıl anlatsam bilemiyorum.Mondial servisinde gördüğüm muamele ile bugün gördüğüm muamele arasında dağlar kadar fark var.El elden üstünmüş gerçekten,uzatmadan hemen anlatayım.
İçeri girdim,başladım anlatmaya "vites değiştirirken sorun yaşıyorum bir de arkadan ses geliyor,sanırım yağında sorun varmış bir bakıverseniz" dedim. Adam işini yarıda bırakıp,motorumu şöyle bir inceledi baştan aşağıya,çalıştırdı,bir iki yerine baktı,sonra da bir kaç uyarıda bulundu bana,buna dikkat et şuna dikkat et bunu böyle yapma gibi.Ardından rölanti ayarının çok yüksek olduğunu söyledi.3.000 devirden 1500 devire indirdi. :sunny: Viteste sorun olup olmadığına baktı,bir tur atıp geldi viteste bir sorun görmediğini söyledi,debriyajı kontrol etti,yetmedi zinciri kontrol etti. :sunny: "Artçı alıyor musun?" dedi,bazen aldığımı söyledim,artçı alımında zincir gevşeyebiliyormuş ses bundan kaynaklanıyor dedi onu da düzeltti Allah razı olsunn :flower: Sonra içeri gitti elinde zincir yağıyla geldi zinciri,sehpayı yağladı bir güzel.- Oldukça sıkıntı yaşıyordum bu konuda sertliğinden dolayı. Tam her şey bitti derken sinyal vermeyen bir öküzün çarpıp yamulttugu arka artçı pedalımı gördü ve onu da düzeltti.:sunny:
Yağına baktı,yağının yeterli olduğunu söyledi.motoru dışarı çıkarttı ve beni arkasına alıp vites değişimi hakkında çok faydalı bir ders verdi ışıklara yaklaşırken şöyle yap böyle yap,durucaksan böyle değiştir gibi.. Benden 1000 tl isteyen kurs bile bu kadar ilgi göstermedi !

r: Her şey düzelmiş mutlu bir şekilde ayrıldım üstelik benden hiç bir ücrette almadı. Çok memnun kaldım,Allah bir değil bin kere razı olsun. :cat:
Siz siz olun motorunuzu emin ellere teslim edin,para tuzağı iş yerlerine,işe yaramaz elleri cebinde yaparız ederiz diyenlerden uzak durun ::angry2::