Motosikleti trafikten çekip noter satışı olmadan sattım

Merhaba,
Motosikletimi bir motosiklet ustasına sattım. Parayı aldım. Ancak aracı çekme belgeli olarak almak istediğini söyledi. Ben de plakayı söktüm. Anahtarı da aldım. Haftaiçi trafik tescil e gidip aracı trafikten çekeceğim. 10 gün sonra noter devrini alacağını söyledi.
Sanırım başkasına satmaya çalışacak.
Benim açımdan ortada bir risk var mı ? Pazartesi günü aracı trafikten çekeceğim. Plakası, ruhsatı, anahtarları falan hepsi bende.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşa bi yardımcı olalım

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Trafikten Çekme : Aracın sahipleri tarafından geçici veya sürekli olarak trafikten çekilmesidir. Sahibinin müracaatı üzerine aracın vergi borcu, rehin veya haciz kaydı yoksa Trafik Belgesi iptal edilerek araç plakaları geri alınır ve Araç Tescil Belgesine "TRAFİKTEN ÇEKİLMİŞTİR" kaşesi vurularak sahibine iade edilir. Bu işlemde aracın plakası iptal edilmez. Araç yine aynı plakaya tescillidir. Araç Tekrar trafiğe çıkarılmak istendiğinde muayenesi ve sigortası yaptırılarak tescil kuruluşuna müracaat edilir. Araç için yeni Tescil ve Trafik belgeleri düzenlenir ve eski plakasıyla trafiğe çıkarılır.
Trafikten çekilerek satış yapılmasında hiç bir mahsur yoktur. Rahat olun. Noterde satışı yapıldığı andan itibaren bütün sorumluluk satın alan kişiye geçer ve eski sahibi ile ilişkisi kalmaz. Alan kişi kendi adına sigorta ve muayene yaptırmadan trafiğe çıkaramaz. Satıştan sonra anahtar ve belgeleri vermenizde bir sorun olmaz. Hatta vermek zorundasınız.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim.
Aklima takilan tek nokta su; eger adam nasil olsa motor bende parayi da verdim diyip noter satisina yanasmazsa benim acimdan bir sakincasi var mi ?

Cevaplariniz icin tesekkur ederim.
Aklima takilan tek nokta su; eger adam nasil olsa motor bende parayi da verdim diyip noter satisina yanasmazsa benim acimdan bir sakincasi var mi ?

Sizden motoru çekme belgeli alsa bile, sizin satış vekaletiniz olmadan kendi kendine satış yapamaz. Alıcı alım-satım yapacaksa sizden noter satışı ile almalı. Sonrasında tekrar sigorta yaptırmadan noterden satış yapabilir. Bence kendisi de noterden satış yapmayı isteyecektir. İstemese bile motoru bu şekilde vermeyin çünkü almadığı takdirde sorumluluğu (adli ve mali) sizin üzerinizde devam eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar