Motosikleti kışın kaç gün ara ile çalıştırmak lazım?

yok yok sen yanlış anladın abi :D :D demek istediğim rölantide başında beklemek yani
bizim buralarda 2 dakika boş bırakmaya gelmez 😂
NS200 sıvı soğutmaydı abi, kışın 3 dk rölanti çalıştırıp işe gidiyodum, akşamda tekrar 3 dk çalıştırıp gene gazlıyodum toplam 15 km.
Motorun brandasını sökmeye başlarken yakıyorum sigarayı sigara bittiğinde başlıyorum sürüşe. O da ortalama 1-2 dakika çalışır vaziyette oluyor motor. Sürüşe başlar başlamaz yüksek devirli kullanmazsan birşey olmaz. Sürüşe başladıktan sonra 5 dakika kadar düşük tempoda kullan yeter. Ayrıca durduğu yerde çalışan motora hiç birşey olmaz isterse saatlerce çalışsın. Motora yağ basıyor, suyu da devir daim ediyor sonuçta. Ama durduğu yerde aküyü şarj etmez düşük voltajdan dolayı.

Motosikleti
Ns200 15"
Hava soğutma bile olsa 15 dakikada durduğu yerde hiçbirşey olmaz..

ayrıca hiçbir motor çalıştırılıp bırakılmaz..

çocuk gelir egzoza dokunur , vitese basar motor üstüne devrilir vs...
mekanik bir hasar olur yağ basıncı düşer yatak sarar vs vs

çalışan motorun başından ayrılma ,
götürürler olm motoru herkesi benim gibi hoş zannetme 😂
Geçen arabaların afr ayarlarını yaparken Tipo ısınsın diye çalıştırıp arkasında benim araba ile ilgileniyordum, ara ara fan seside duyduğum için bakmadım ve hiçte fanı çalışmamazlık yapmamıştı sonra ona sıra geldi bir baktım hararet 115 dereceye gelmiş hemen araba ile tur attım soğuttum arabayı ve fanın kablosunu oynatınca düzeldi.

Tipo maşallah çok sağlam araba, bir kere v kayışı yolda giderken çıktı eve 130 derece hararet ile gittim sıkıntı yoktu, şimdi gene 115 lere çıktı. Bakalım ne zaman conta yakacak heyecanla bekliyorum. :)

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
aküyü eve çıkarın gece yatarken sarılıp uyuyun:D
ya aküyü neden eve götüreceğiz arkadaşlar millet mabadıyla güler size ;) eğer akü yattıktan sonra çalışmıyorsa şarj ettirip yola devam edersiniz söküp eve götürmeye gerek yok
Haha var ya ya senden ya nikkfurie den gelir diye bekledim şu yorumu, tommy nerde okuyamadım daha haha

• Haha
Tepkiler: F54
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Gerçekten soruyorum branda altında kitledim, sokakta. Hava kötü. Ne sıklıkta çalıştırmak lazım. 3 ay hiç dokunmasam sorun olur mu?

Honda Forza mutlu yıllar diler.
yamaha xmax henüz yeniyken yani 6 yaşına kadar falan kışın en az 6 ay kapalı otoparkta yatardı, sonra tek marşla çalışırdı. içinde hava nemi yoğunlaşmasından su birikmesin diye depoyu full dolu bırakıyordum.

en sonunda yeni motor alınca xmax'ı İstanbul'da kapalı otoparkta bırakıp yaşadığım şehre yeni motorla döndüm. işten güçten bir türlü gidip almaya fırsat olmadı, 14 ay sonra almaya gitme fırsatı çıkınca yeni akü aldım evde bir güzel şarj edip onu yanıma alıp gittim, beklediğim gibi akü komple ölmüştü, yeni aküyü taktım yine tek marşta çalıştı, 14 ay beklemiş bir depo benzini de yaşadığım şehre dönüşte bitirdim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motorun brandasını sökmeye başlarken yakıyorum sigarayı sigara bittiğinde başlıyorum sürüşe. O da ortalama 1-2 dakika çalışır vaziyette oluyor motor. Sürüşe başlar başlamaz yüksek devirli kullanmazsan birşey olmaz. Sürüşe başladıktan sonra 5 dakika kadar düşük tempoda kullan yeter. Ayrıca durduğu yerde çalışan motora hiç birşey olmaz isterse saatlerce çalışsın. Motora yağ basıyor, suyu da devir daim ediyor sonuçta. Ama durduğu yerde aküyü şarj etmez düşük voltajdan dolayı.
doğrudur abi valla bana o şekil söylemişlerdi, tabiri caizse başkasının yalancısıyım misali.
Ama evet, ilk yola çıktığımda düşük devirle en az 1km kullanırdım rahata erdiğini hissedince de normal sürüşüme geçerdim.

Motosikletler otomobiller gibi rölantide şarj etmezler, hangi arabada marşa basarsanız basın rölantide 14.x voltaj görürsünüz fakat motosikletlerde 12.5-6 civarı voltaj görürsünüz, 4000 devir civarında ise 13.8-14.5 civarı voltaj değerleri alır.

Eğer biri mabadı ile gülüyorsa aldığı akülerin kılavuzlarını okuyarak durumun ne olduğunu öğrenebilirler. :)

Varta Kılavuzu:

BS Lityum akü kılavuzu:

Yuasa'nın teknik kılavuzu

Akü araç üzerinde 0 derece civarında uzun süre beklerse günden güne şarjı düşecektir, soğuk havada şarjsız akü beklerse içinde sülfatlaşma başlayacak ve akünün kapasitesi ölmeye başlayacaktır. Akünün en garanti saklama yöntemi evin serin kısmında ve ara ara şarj edilmesidir. Her ne kadar elektrik tesisatında kaçak olmasa kutup başları takılı olduğu sürece ecu bir miktar akım çekecektir.

En uzun ömür isteniyorsa 15-20 derece arasında saklanmalı, belirli periyotlarla kapasite durumu kontrol edilerek ve gerektiğinde şarj ederek saklanmalı.
Pulsar ns 200 2025 model rölantide 14+ volt veriyor. Bir yanlış olmasın?

Pulsar ns 200 2025 model rölantide 14+ volt veriyor. Bir yanlış olmasın?
Bütün motosikletler , otomobiller rölantide bile şarj eder ve 13-15 arası hatta orjinalinde AGM akü olan bazı taşıtlar 16 volt verir yani rölantide şarj etmez söylemi bir çeşit şehir efsanesidir lakin marşa bastın 5 dk sonra kapadın sonra yine marş yine kısa sürede kapadın bu kadar kısa sürelerde marşa harcadığını geri koyamazsın aküye..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bütün motosikletler , otomobiller rölantide bile şarj eder ve 13-15 arası hatta orjinalinde AGM akü olan bazı taşıtlar 16 volt verir yani rölantide şarj etmez söylemi bir çeşit şehir efsanesidir lakin marşa bastın 5 dk sonra kapadın sonra yine marş yine kısa sürede kapadın bu kadar kısa sürelerde marşa harcadığını geri koyamazsın aküye..
insanları yanlış yönlendirme sonra kışın motor sürmüyolar yumuşak oluyorlar akünün şarj olmasını istiyorsanız en az 1.5 saat dolaşmak lazım

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
yamaha xmax henüz yeniyken yani 6 yaşına kadar falan kışın en az 6 ay kapalı otoparkta yatardı, sonra tek marşla çalışırdı. içinde hava nemi yoğunlaşmasından su birikmesin diye depoyu full dolu bırakıyordum.

en sonunda yeni motor alınca xmax'ı İstanbul'da kapalı otoparkta bırakıp yaşadığım şehre yeni motorla döndüm. işten güçten bir türlü gidip almaya fırsat olmadı, 14 ay sonra almaya gitme fırsatı çıkınca yeni akü aldım evde bir güzel şarj edip onu yanıma alıp gittim, beklediğim gibi akü komple ölmüştü, yeni aküyü taktım yine tek marşta çalıştı, 14 ay beklemiş bir depo benzini de yaşadığım şehre dönüşte bitirdim.
Muazzam. Espresso içerken okumalık. Sormasak bilmeyeceğiz şu kışlık hikayeleri :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar