Motosikleti kışın kaç gün ara ile çalıştırmak lazım?

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Gerçekten soruyorum branda altında kitledim, sokakta. Hava kötü. Ne sıklıkta çalıştırmak lazım. 3 ay hiç dokunmasam sorun olur mu?

Honda Forza mutlu yıllar diler.

Kaçak yoksa, akü sağlamsa sorun olmaz.
Kaçak yoksa, akü lityum ise sorun olmaz.

Yalnız brandaya kitledim diyorsun, sürmeyeceksen çalıştırma. Aküyü yormak dışında bir işine yaramaz, aksine bitmeyecek akünün bitmesine sebep olabilirsin.

Motosikleti
600RR
Forza babafingo hiç bir şey olmaz,ben askere giderken cbf bıraktım 6 ay yattı,gelince de benzini değiştirdim ateş ateş sanki dün çalışmış gibiydi..

amaaaaaaaaaaaaaa felakin ve velakin çinliler için aynı şeyi söyleyemem

2 hafta sonunda yarın sabah sürmeye çıkıcam. 2 haftada bi çalıştırıyorum ama benimki bajaj :)

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Gerçekten soruyorum branda altında kitledim, sokakta. Hava kötü. Ne sıklıkta çalıştırmak lazım. 3 ay hiç dokunmasam sorun olur mu?

3 ay sürmeyecekseniz hiç çalıştırmayın daha iyi. Aküyü eve çıkarın. Bir şarj aleti alın. Bir akü masrafından sizi kurtarsa parasını çıkarabilir.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Sıcak-soğuk döngüsü ile alakalı akü üzerinde olumsuz etkisi olduğunu okumuştum yabancı bir forumda. Kaynağı hatırlayamıyorum şu anda.
Şarj edilmeyecek bile olsa, akü sökülerek hiç yoksa ev gibi genel olarak sıcak sayılabilecek ve sıcaklık değişiminin en az yaşanacağı bir yerde muhafaza edilmesi gayet yeterli olur.

Teker dönmediği sürece akü şarj olmaz bu arada. :)

F54

aküyü eve çıkarın gece yatarken sarılıp uyuyun:D
ya aküyü neden eve götüreceğiz arkadaşlar millet mabadıyla güler size ;) eğer akü yattıktan sonra çalışmıyorsa şarj ettirip yola devam edersiniz söküp eve götürmeye gerek yok

Motosikleti
Ns200 15"
Motosikletler otomobiller gibi rölantide şarj etmezler, hangi arabada marşa basarsanız basın rölantide 14.x voltaj görürsünüz fakat motosikletlerde 12.5-6 civarı voltaj görürsünüz, 4000 devir civarında ise 13.8-14.5 civarı voltaj değerleri alır.

Eğer biri mabadı ile gülüyorsa aldığı akülerin kılavuzlarını okuyarak durumun ne olduğunu öğrenebilirler. :)

Varta Kılavuzu:

BS Lityum akü kılavuzu:

Yuasa'nın teknik kılavuzu

Akü araç üzerinde 0 derece civarında uzun süre beklerse günden güne şarjı düşecektir, soğuk havada şarjsız akü beklerse içinde sülfatlaşma başlayacak ve akünün kapasitesi ölmeye başlayacaktır. Akünün en garanti saklama yöntemi evin serin kısmında ve ara ara şarj edilmesidir. Her ne kadar elektrik tesisatında kaçak olmasa kutup başları takılı olduğu sürece ecu bir miktar akım çekecektir.

En uzun ömür isteniyorsa 15-20 derece arasında saklanmalı, belirli periyotlarla kapasite durumu kontrol edilerek ve gerektiğinde şarj ederek saklanmalı.

15 günde bir çalıştırmak iyidir , yağ tamamen süzülmeden , piston , kol , krank yatakları , subap mekanizması kurumadan marşa basıp yağı devirdaim etmek fayda sağlar..

Yalnız dikkat etmen gereken çok kısa süreli değilde min 10-15 dakika çalıştırmak veya sürmek olmalı..

5 dakikadan az çalıştırmak hem aküyü yorar hemde bloğun içinde yoğuşmaya sebep olur , zamanla yağda su belirtileri görülür hatta yağ kapağında veya varsa yağ çubuğunda sütlaç kıvamında bir balçık oluşur..

F54

millet kendini 15 20 derece aralığında zor tutuyor birde akü'yü mü düşünecek
ben hayatımda akü söküp eve çıkaran bir insan daha görmedim evet eğer görürsem mabadımla gülerim
benim kendi motorum 20 gün 1 ay karlı havada bahçe'de branda altında yatıyordu 1 defa çalışmamazlık yapmadı
afrika twin orj aküsü 6 yıl sonunda bitti yaz kış bahçede branda altında dururdu
antin kuntin şeyler çıkarmakta motorcular üzerine bir hobi sahibi kitle görmedim
kimi koruma demirinin üzerine koruma demiri takar diğeri yağ üretim tarihine bakar başka biri kışın aküyü sökün eve çıkartın der vs vs
kimbilir daha neler göreceğiz/duyacağız

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
15 günde bir çalıştırmak iyidir , yağ tamamen süzülmeden , piston , kol , krank yatakları , subap mekanizması kurumadan marşa basıp yağı devirdaim etmek fayda sağlar..

Yalnız dikkat etmen gereken çok kısa süreli değilde min 10-15 dakika çalıştırmak veya sürmek olmalı..

5 dakikadan az çalıştırmak hem aküyü yorar hemde bloğun içinde yoğuşmaya sebep olur , zamanla yağda su belirtileri görülür hatta yağ kapağında veya varsa yağ çubuğunda sütlaç kıvamında bir balçık oluşur..
abi iyisin hoşsun da, motora diyelim marşı verdik. Olduğu yerde 10-15 dakika çalışır halde bıraksak zarar vermez mi ??
Sürme imkanını yok varsayıyorum.

Bajajiye grubu vardı, Bajaj kullancılarıyla konuştuğumuzda Kışın en fazla 3 dakika Yazın ise 1 dakika çalışır durumda bırakmak yeterli deniliyodu. Fazlası çok zarar veriyomuş.

abi iyisin hoşsun da, motora diyelim marşı verdik. Olduğu yerde 10-15 dakika çalışır halde bıraksak zarar vermez mi ??
Sürme imkanını yok varsayıyorum.

Bajajiye grubu vardı, Bajaj kullancılarıyla konuştuğumuzda Kışın en fazla 3 dakika Yazın ise 1 dakika çalışır durumda bırakmak yeterli deniliyodu. Fazlası çok zarar veriyomuş.
Hava soğutma bile olsa 15 dakikada durduğu yerde hiçbirşey olmaz..

ayrıca hiçbir motor çalıştırılıp bırakılmaz..

çocuk gelir egzoza dokunur , vitese basar motor üstüne devrilir vs...
mekanik bir hasar olur yağ basıncı düşer yatak sarar vs vs

çalışan motorun başından ayrılma ,
götürürler olm motoru herkesi benim gibi hoş zannetme 😂

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hava soğutma bile olsa 15 dakikada durduğu yerde hiçbirşey olmaz..

ayrıca hiçbir motor çalıştırılıp bırakılmaz..

çocuk gelir egzoza dokunur , vitese basar motor üstüne devrilir vs...
mekanik bir hasar olur yağ basıncı düşer yatak sarar vs vs

çalışan motorun başından ayrılma ,
götürürler olm motoru herkesi benim gibi hoş zannetme 😂
yok yok sen yanlış anladın abi :D :D demek istediğim rölantide başında beklemek yani
bizim buralarda 2 dakika boş bırakmaya gelmez 😂
NS200 sıvı soğutmaydı abi, kışın 3 dk rölanti çalıştırıp işe gidiyodum, akşamda tekrar 3 dk çalıştırıp gene gazlıyodum toplam 15 km.

yok yok sen yanlış anladın abi :D :D demek istediğim rölantide başında beklemek yani
bizim buralarda 2 dakika boş bırakmaya gelmez 😂
NS200 sıvı soğutmaydı abi, kışın 3 dk rölanti çalıştırıp işe gidiyodum, akşamda tekrar 3 dk çalıştırıp gene gazlıyodum toplam 15 km.
"bırakmak" yazmışsın 🙄
enjeksiyonlu motorları ısıtmak için 3 dakika beklemene gerek yok fazla o süre..
ben 30 sn falan bekler çıkarım ama ilk 5 dk fazla yüklenmem..

Motosikleti
Tiger Sport 800- Yamaha D'elight 115

en fazla akü oturur aküyü değiştirmek zorunda kalırsın. dostum yanlış anlama lütfen akünün sıfır ne kadar ;? değiştirsen nolur değiştirmesen nolur lürtfen dert etmeyin bu kadar bunları sen motosikletini korumaya al için rahat etsin gerisi halledilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar