Motor 3 ay hareket ettirilmezse lastiğin düzleşmesi olayı olur mu acaba?Aküyü evde saklayıp şarj ettiğiniz sürece motosikleti hareket ettirmenize gerek yok.
6-7 Psi fazla hava basın, durumun önüne geçecektir. Her zaman yaşanmıyor bu durumda, 1 seneye yakın yatan araba vardı ve böyle bir durum yaşamadık.Motor 3 ay hareket ettirilmezse lastiğin düzleşmesi olayı olur mu acaba?
3 ay sürmeyecekseniz hiç çalıştırmayın daha iyi. Aküyü eve çıkarın. Bir şarj aleti alın. Bir akü masrafından sizi kurtarsa parasını çıkarabilir.Gerçekten soruyorum branda altında kitledim, sokakta. Hava kötü. Ne sıklıkta çalıştırmak lazım. 3 ay hiç dokunmasam sorun olur mu?
Honda Forza mutlu yıllar diler.

abi iyisin hoşsun da, motora diyelim marşı verdik. Olduğu yerde 10-15 dakika çalışır halde bıraksak zarar vermez mi ??15 günde bir çalıştırmak iyidir , yağ tamamen süzülmeden , piston , kol , krank yatakları , subap mekanizması kurumadan marşa basıp yağı devirdaim etmek fayda sağlar..
Yalnız dikkat etmen gereken çok kısa süreli değilde min 10-15 dakika çalıştırmak veya sürmek olmalı..
5 dakikadan az çalıştırmak hem aküyü yorar hemde bloğun içinde yoğuşmaya sebep olur , zamanla yağda su belirtileri görülür hatta yağ kapağında veya varsa yağ çubuğunda sütlaç kıvamında bir balçık oluşur..
Hava soğutma bile olsa 15 dakikada durduğu yerde hiçbirşey olmaz..abi iyisin hoşsun da, motora diyelim marşı verdik. Olduğu yerde 10-15 dakika çalışır halde bıraksak zarar vermez mi ??
Sürme imkanını yok varsayıyorum.
Bajajiye grubu vardı, Bajaj kullancılarıyla konuştuğumuzda Kışın en fazla 3 dakika Yazın ise 1 dakika çalışır durumda bırakmak yeterli deniliyodu. Fazlası çok zarar veriyomuş.
yok yok sen yanlış anladın abiHava soğutma bile olsa 15 dakikada durduğu yerde hiçbirşey olmaz..
ayrıca hiçbir motor çalıştırılıp bırakılmaz..
çocuk gelir egzoza dokunur , vitese basar motor üstüne devrilir vs...
mekanik bir hasar olur yağ basıncı düşer yatak sarar vs vs
çalışan motorun başından ayrılma ,
götürürler olm motoru herkesi benim gibi hoş zannetme![]()
"bırakmak" yazmışsınyok yok sen yanlış anladın abi![]()
demek istediğim rölantide başında beklemek yani
bizim buralarda 2 dakika boş bırakmaya gelmez
NS200 sıvı soğutmaydı abi, kışın 3 dk rölanti çalıştırıp işe gidiyodum, akşamda tekrar 3 dk çalıştırıp gene gazlıyodum toplam 15 km.
en fazla akü oturur aküyü değiştirmek zorunda kalırsın. dostum yanlış anlama lütfen akünün sıfır ne kadar ;? değiştirsen nolur değiştirmesen nolur lürtfen dert etmeyin bu kadar bunları sen motosikletini korumaya al için rahat etsin gerisi halledilir.Gerçekten soruyorum branda altında kitledim, sokakta. Hava kötü. Ne sıklıkta çalıştırmak lazım. 3 ay hiç dokunmasam sorun olur mu?
Honda Forza mutlu yıllar diler.