Motosikleti bırakmak kararı

8 sene evvel hayatımda aldığım en mantıklı karardı. Halen de severek sürüyorum ama son dönemlerde arkadaşlarım da evlendi ve arabaya döndüler. Neyse dedim zaten tektim motor üstünde. Ama son dönemlerde soğuktu, ekipmanın aldığı zamandı derken biraz bıkmış; hepsinden önce eski zindeliği ve enerjimi yitirmiş hissediyorum.

Ne ola ki bu? Sona mı yaklaşıyorum yoksa? Henüz tracerlı yurtdışı seyahati bile yapamadan takatim tükenmiş vaziyette. İstanbul Muğla arası gece yarısı motor süren ve hiç mola vermeden giden ben; şimdi 100 km olmada 30 dk mola vermeye başladım. Yaşlılıktan mı yoksa benden geçiyor mu?

Yaş 31 ve 8 sene evvel '40 yaşında bu mereti halen süreceğim, dayı niye bıraktınız be hehe' diye gülerdim. Dayılar da geçti artık bizden derdi. Ne oluyor bütün bunlar bilemedim ama sormaktan vazgeçmedim, fikirlerinizi merak ediyorum.

Arada motosikleti bırakma hissi banada geliyor fakat yaşattıkları şeyleri hatırlayınca daha çok sıkı sarılıyorum. Eğer sıkıldıysanız belli bir süre binmeyin ve ona göre karar vermek en doğru sonuç olacaktır.

10 yillik surucuyum,biraktim arabaya dondum,trafik cilesinden sonra tekrar basladim.
birakilmiyor meret :) bigun gene bineceksin ,,

Yaş 35 yağmurlu havada bile zevkle sürüyorum. Bir gün bana da gelir mi o his bilmiyorum ama uzun süre daha öyle hissedeceğimi zannetmiyorum. Umarım kazasız belasız uzun yıllar sürerim.

8 sene evvel hayatımda aldığım en mantıklı karardı. Halen de severek sürüyorum ama son dönemlerde arkadaşlarım da evlendi ve arabaya döndüler. Neyse dedim zaten tektim motor üstünde. Ama son dönemlerde soğuktu, ekipmanın aldığı zamandı derken biraz bıkmış; hepsinden önce eski zindeliği ve enerjimi yitirmiş hissediyorum.

Ne ola ki bu? Sona mı yaklaşıyorum yoksa? Henüz tracerlı yurtdışı seyahati bile yapamadan takatim tükenmiş vaziyette. İstanbul Muğla arası gece yarısı motor süren ve hiç mola vermeden giden ben; şimdi 100 km olmada 30 dk mola vermeye başladım. Yaşlılıktan mı yoksa benden geçiyor mu?

Yaş 31 ve 8 sene evvel '40 yaşında bu mereti halen süreceğim, dayı niye bıraktınız be hehe' diye gülerdim. Dayılar da geçti artık bizden derdi. Ne oluyor bütün bunlar bilemedim ama sormaktan vazgeçmedim, fikirlerinizi merak ediyorum.
Yaşınız ve enerjiniz değil bence sorun. İçinizde istek kalmamış olabilir. Bir süre için bıraksanız bile tekrar başlarsınız bence. Yaş ve enerji konusundan benim gibi yetmişe merdiven dayamış olanlar şikayet etse anlaşılır

12 senedir devam bırakmaya niyetim yok ama zamanında kışın kar yağmur çamur demeden kullandığım motosikleti artık soğuklarda kullanmaz oldum belki yaş geçtikçe konfor alanından çıkamıyoruz bilemiyorum
Ekleme yapayım bugün 50cc bir skuter kullandım ufak falan demeden ondan bile keyif alıyorum halen bence siz biraz kendinizi rölantiye alın 2 haftaya heves geri gelir

bole seylerın bırakması başlamasımı olurkı sıgara degılkı bu.
ıhtıyacın varsa surersın,ıhtıyacın yoksa sürmezsin.hayattakı herşeye bır duygu katmak gerekmez.
ben şahsen seviyorum benım ıhtıyacım oluyor motorsıklete.park sorunun yok kaldırıma bıle bırak,200 metre ılerıde ısınmı var hemen kontagı cevır gıt gel,acil bır yere gıtmen lazım hemen motorla gıt gel.
az yakıyor hızlı gıdıyor istanbul gıbı bır megakentte daha ne ısteyebılırsınkıi.
eskıden arabacıydım 10 sene araba soforlugu yaptım ama motora geçince araba hamallık gıbı gelmeye basladı.
tek sorun kendını ıyı korucaksın trafıkte hep diken üstündesin cunku.

Alttan alttan geliyor aslında o his. Çok kısa sürede çok uzun kmler yaptım, tamir bakımına kadar öğrendim işi. Ama artık yıkamaya zincir yağlamaya bakıma bile heves etmiyorum, önceden hevesle zevkle yapardım.

Fakat öte yandan bıraksam komple arabaya dönsem trafik 2x, bakım yakıt giderleri 3x, zaman kaybı en az 2x yapacak, hayatımda kafamı boşaltabildiğim tek şeyi kaybedeceğim. Zaten bıraksam bile uzun süreli olmayacağını hissediyorum.

Bunlar hep ülkenin genel durumundan kaynaklı aslında. Ölene kadar binerim diyen şahsım bile bu işten soğumaya başladıysa biyerlerde bişeyler yanlış gidiyo demektir. Motor güzel evet ama kesinlikle yanında bi araba olmalı, hiç arabam olmadığı için yaz kış motorla devam ediyorum, biraz bu yüzden de oluyo sanırım. Kışın sadece ulaşım için kullandığım için soğuktan yağıştan hayatı sorgulatıyo bazen.

Biniş rutininizi kontrol edin; sürekli binmeye calısmak yerine keyfi sürüşler yapın.

pazar günü 3 kere eve gelip 3 kere motorlarla hazırlanıp evden cıktım yeminle yorulmuştum

Kendi adıma konuşmak gerekirse İstanbul'da motosikletsiz yaşanmaz. Geçen kar yağdı diye topu taşıma kullandım, vebalının birinden hastalık bulaştı, 1 hafta süründüm. İzole seyahat edebilmek büyük lüks. He araba ile de aynı işi görürsün ama 2,5-3 km'lik yolu 50 dakikada katetmek de eziyet. Motorla 8-10 dakika. Bahsettiğiniz yorgunluk bende de oluyor ama marşa basınca geçiyor o his.

52 yaşımdayım. 30 yılı aşkın süredir İstanbul trafiğinde araba kullandım/kullanıyorum. Artık mümkün olduğu kadar arabadan uzak duruyorum, mecburiyet dışında sadece motor kullanıyorum. Motoru şimdilik bırakacağımı sanmıyorum ama önünde sonunda Scooter a geçeceğim gibi geliyor.

Hayatın evreleri var zaman zaman bu evreler de insanın değişikliğe de ihtiyacı var, kendimden bahsedersem tek motor sahibi biri olarak motor büyüse de İstanbul trafiğinde yaz kış büyük motorla gayet keyif alarak gezdim, şehir dışı da yaptım hatta sizin tracer'lı yurtdışını da Bulgar'a giderek yapmıştım, geçen sene motoru istediğim seviyeye getirdim, hatta onu şehir içinde yormamak için bir de scooter yanına ekledim, aklımda bazı planlar gelişti malum yaş 47 ve 19 senedir motor kullanıyorum, artık sağlam geziler yaparım düşüncesini taşırken hayat bazen durduruyor, koca yazı bazı sıkıntılar ve işyerimi taşıma sebebiyle gezemeden bitirdim sorun değil seneye ilk fırsatta yaparım dedim ancak çok yakın zamanda çok büyük bir kayıp yaşadım hayatımda, şu an hayatımda motor ile ilgili hiçbir plan program kalmadı, hatta satmayı bile aklımdan ara ara geçiriyorum, bir yanım çok seviyor ama mental ve fiziksel olarak bu dönem beni değiştirmiş bile olabilir diye düşünüyorum, ancak motor benim sevdiğim bir iki faaliyet gibi aynı zamanda terapim de, bu yüzden bırakırsam bana yararı mı zararı mı dokunur düşünüyorum, bırakınca geri de dönülebilir, önemli olan doğru kararı verecek kadar kendini iyi hissetmek, ayrıca dönüp arkana bakmayacaksın, belki 10 sene sonra daha zinde ve istekli geri dönebilirsin, önemli olan bu dönemin ya da vereceğin bu kararın sana mental olarak iyi gelmesi, yoksa motosiklet sadece bir meta..

Mola vermeden Muğlaya... Anladım. 😜🤣🤣 Madem okudum, kamu spotunu yabıştırayım. Motor ve seyahat kısa vadeli planlarla yürür. Salt hız, salt fiziksel enerji işi değildir. Seyahat de böyle... Planlar, üzerinde çalışır, dinlenir, duygularınızı yontar ve devam edersiniz. Uçmalı kaçmalı motor serüveni üç yerde görülür. Yarış pistinde, film sahnesinde, taziye evinde. Kaskınızı takmadan aklınızı kontrol ediniz. Motora kırkında başlayanlar var. (Kimse onlar) Ayaklar yere bassın, akıl makule varsın kafi efem. Esenlikler.

Özellikle ülkemiz trafiği ve insan kalitesi açısından söylüyorum. Motosiklet büyük risk ve içinizde en ufak bir kuşku, en ufak bir yılgınlık varsa ve motosikletle hayatınızı kazanmıyorsanız bence bırakmak en doğru karar.Bu şartlarda sadece tutku varsa kullanılır bu meret.

2006 yilinda oglumun dogdugu sene ilk motorsiklet serüvenim basladi. Yaklasik 10 sene kadar sürdü. En son motorsiklet sürerken yoldan gelen bir tas ile on far kirilinca düsünmeye basladim. Bu tas bana gelmis olsa ne olurdu diye düsünmeye basladim. Akabinde motorumu satip Off Road bir cip aldim, sonrasinda da onuda satip bir tekne aldim. Tekrardan motor sürme istegi olustu ve yine bir tane aldim ama eskisi kadar keyif almadigimi görünce onu da sattim. 7 senedir Almanya'dayim. Cok güzel motor sürülecek parkurlar var. Motorlar uygun fiyatlarda ama hic baslama istegim yok.

Mola vermeden Muğlaya... Anladım. 😜🤣🤣 Madem okudum, kamu spotunu yabıştırayım. Motor ve seyahat kısa vadeli planlarla yürür. Salt hız, salt fiziksel enerji işi değildir. Seyahat de böyle... Planlar, üzerinde çalışır, dinlenir, duygularınızı yontar ve devam edersiniz. Uçmalı kaçmalı motor serüveni üç yerde görülür. Yarış pistinde, film sahnesinde, taziye evinde. Kaskınızı takmadan aklınızı kontrol ediniz. Motora kırkında başlayanlar var. (Kimse onlar) Ayaklar yere bassın, akıl makule varsın kafi efem. Esenlikler.
Mola vermedim evet. Daha doğrusu yazarken çok yorgundum. Bir düzeltme yapayım.

İstanbul Ümraniyeden çıktım yola 23:30'da mola vermeden sabah 09:30'da Alaçatı'daydım. Yolda hiç mola vermedim. Tüm gece sürüş yaptım. 4 kere yakıt almak için indim sadece ama motorun üstünden inmedim. Yakıt bitince de yola koyuldum. 250 cc cross bir makine hava soğutmalı, fabrika çıkış lastik ve aküyle gittim. Büyük aptal cesareti değildi; cahildim. Farkında olsam asla yapmam ya da böyle planlasam olmaz derdim.

Alaçatıdan da 3 gün sonra Muğla ya gittim o yolda da mola vermedim hiç. Yakıt için 1 kez durdum sadece. 3,5 saat sürmüştü.

Not: birkaç yıl oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2006 yilinda oglumun dogdugu sene ilk motorsiklet serüvenim basladi. Yaklasik 10 sene kadar sürdü. En son motorsiklet sürerken yoldan gelen bir tas ile on far kirilinca düsünmeye basladim. Bu tas bana gelmis olsa ne olurdu diye düsünmeye basladim. Akabinde motorumu satip Off Road bir cip aldim, sonrasinda da onuda satip bir tekne aldim. Tekrardan motor sürme istegi olustu ve yine bir tane aldim ama eskisi kadar keyif almadigimi görünce onu da sattim. 7 senedir Almanya'dayim. Cok güzel motor sürülecek parkurlar var. Motorlar uygun fiyatlarda ama hic baslama istegim yok.
güzel günler dilerim
Bu durumda ben gecenin 4 ü 5 iyim :d

Yaş 49
Bırakma isteği ve düşüncem hiç olmadı.Binme isteğim hiç azalmadı.
Ama yaş ilerledikçe fark ettiğim motoru dahada büyütme veya değiştirme isteğim azaldı.
Allah ömür,sağlık ve güç verdiği sürece binmek isterim.
Daha çok hayalim var emekli olunca yurt dışı turları gibi.

36 yaşındayım; sanırım son zamanlarda mental yorgunluk fiziki olarak da yaşlandırmaya başladı.

Şu an D400'e biniyorum; tahmini 4 sene falan binerim bu motora.

40 oldugum zaman muhtemel çift silindir 600cc civarı bir motor alırım , onunla da bir 5 sene geçiririm.

45 oldugumda düzgün bir cruiser alacak gücüm ve param olursa cruiser'a döneceğim. Eğer yoksa sadece ulaşım amaclı düşük cc bir scooter alıp motor sektöründen çıkacagım.

Su an planım bu yönde; sonra nasıl olur bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar