Motosiklete Yüksek Amper Akü Takmak

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
12 volt 9 amper olan akü yerine en az 20 amper akü taksam şarj sorunu olurmu ?

Kesinlikle sorun olur. İnt te Aku nasil sarz edilir gibi konulara bir goz atarsan anlayacaksindir.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Konjektörün ve şarj dinamosunun uyumlu olması lazım.

"-"

yetersiz(motosiklet az kullanılmıyorsa) şarj olmayacaksa
bağlayacagın akünün, kendi kendine deşarj değeri kötü değilse
sorun olmaz

Ben arabanın aküsünü bağladım sıkıntı yok.. (ciddiyim)

üstad, oto aküsü dedigin nerden baksan 60 lik tir, aku sarzi icin zaman/amper desek iş bayaği bir uzun sürer. Bir süre sonra azalan verim eğrisi sifir a dayanir ve disaridan şarz desteği şart olur. Ben neyi atladim.. Nasil yaptin hocam. Araliksiz en az 10 saat yol yapsan anca doldurur. İlave dinamo mu ekledin.

Akü kutusuna nasıl sığdıracaksınız bilmem ama..
10 Amper akü yerine 30 Amper akü bağlamanın zararı olmaz. Üretici motosikletin tükettiğini hesaplanarak alternatör, regülatör ve akü koymuştur.
Siz marşa basıp akü kapasitesinden XX miktar tükettiniz. Alternatör ve regülatör bunu tamamlar.
Far ampulü gibi motora uygun tüketicileri alternatör devamlı besliyor zaten.
Ama şunu yapamazsınız; Alternatör kapasitesi belli, diyelim 250Watt. siz "ben aküyü 3 katına nasıl olsa çıkardım" diyerek mesela 35Watt ampul yerine 100Watt,
elcik ısıtma, sis farı, ıvır zıvır takamazsınız. Alternatör, regülatörünüz yetersiz hale gelecektir.

üstad, oto aküsü dedigin nerden baksan 60 lik tir, aku sarzi icin zaman/amper desek iş bayaği bir uzun sürer. Bir süre sonra azalan verim eğrisi sifir a dayanir ve disaridan şarz desteği şart olur. Ben neyi atladim.. Nasil yaptin hocam. Araliksiz en az 10 saat yol yapsan anca doldurur. İlave dinamo mu ekledin.

Düşünmedim değil hani yeterli şarj etmediğinden ya akü ölecek dedim (3-4 aylık akü pek kullanılmadıda) ya da bir süre sonraq boşlayacak dedim..10 gündür kullanıyorum bakalım..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şöyle düşün miden 10 litre su alabiliyor ama sen 20 litre su içtin olmadı?

şarj dinamosu ve konjektör sargı neyse artık 9 amper den sonra gücü kesecek ama akü çekmeey devam edecek fabrika verileri neyse riayet etmenizi tavsiye ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar