motosiklete yeni başlayanlar için yardımcı olabılırmısınız?

Merhabalar ben uzun zamandır motora merak saldım. Ilk olarak ıse ehliyetten başladım. Asıl sorunum şu; daha önce hıc motora bınmedım ve araştırmalarıma göre hemen hemen herkes başlangıç motoru olarak yamaha honda motor öneriyor. Benım ılgımı ceken motor ıse chopper/crusıer çok kafan karıştı yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürlm ederim

Yeni başladığınız için o motorlar size fazla gelir, boyunuz ve kilonuzda önemli..Başlagıç için kontrolu en basit model Ybr'dir..

Yamaha,Honda güvenilir ve parçası ucuz,bol olduğu için önerilir.

Yeni başlayanların parça bilgisi olmadığı için mantıklı da.

Ahmet abinin dediği gibi.

Ybr-Cbf:pl:

Chopperlar hakkında hiçbir fikrim yok.

Suan icin chopper alma dıyorsunuz. O halde chopper'a gecıste bir sıkıntı yasarmıyım?

1. cbf 150
2. ybr 125
3. kuba kh 150 12d

para senın

ama sen bi scooter al aliş biraz ikinci el
eWOjOQ.jpg
[/url][/IMG]

hiç motosiklet tecrüben yoksa cbf-ybr-apache üçlüsünden biriyle başlayıp biraz kullanıp 250 cc bir chopper a geçebilirsin

Suan icin chopper alma dıyorsunuz. O halde chopper'a gecıste bir sıkıntı yasarmıyım?

Ybr-cbf ile birkaç gün debriyaj-fren çalıştıktan sonra chopper alınabilir. Alıcak chopper 25hp üstü değilse 10-15hp commuter ile vakit kaybetmeye gerek yok. Az bir çalışma yeterli olacaktır.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Ybr-cbf ile birkaç gün debriyaj-fren çalıştıktan sonra chopper alınabilir. Alıcak chopper 25hp üstü değilse 10-15hp commuter ile vakit kaybetmeye gerek yok. Az bir çalışma yeterli olacaktır.

25 üstü derken gv yi kastettiğini biliyorum abi :pl:

Suan icin yamaha ve honda en sağlıklı benim için. Cok tesekkur ederim.

150 veya 250 cc bir chopper size fazla gelmez motor bu bisiklet değil.
Herkes ybr-cbf-apache ile başlamak zorunda değil ki apacheyle başlamak bence 150 cc bir chopper ile başlamaktan daha tehlikeli.
Chopperin amacı hız yapmak değil güzel bir eğitimden sonra 250cc ve daha düşük cc li bir motorla başlanabilir.
Korumalıklarının da tam olması kaydı ile.
Bu arada kimde ne marka motor varsa onla başlanması tavsiye edilmesi de ayrı bir durum :D

DEĞERLİ KARDEŞİM.
Bizzat yaşadıklarım, gördüklerim ve gözlemlediklerimden yola çıkıyorum:
1- Git mutlaka bir temel sürüş eğitimi al!
2- (eğitim Hocamın dediğidir direk) trafikteki iki ayaklı hayvanları tanımak için 4 teker üstünde hatrı sayılır bir yol yapmadan trafiğe çıkma!!

2. dediğim için Soner Hocam bana 10 bin kilometre için söz verdirmişti. Hala mahalle arası dışında motor kullanmaktan kaçınıyorum.
Herkes bu konu hakkında birşey bilir. Hatta kimileri sana motor seçenekleri de sunar. SİL AT ONLARI. Git hayatını seviyorsan ve arkandan ağlayacakları düşünüyorsan bu işi bir ustasından öğrenip yap :) Sana bu sevdada kazasız belasız ve bol eğlenceli sürüşler :) :cat:

Ayrıca motor kullanınca göreceksin chopper sandığın gibi birşey değil ben bir manyaktım bu konuda ki hala benim için vtx1300 hayali bir başkadır ama eğitim alıp tüm motorları deneyince chopper motorun sadece zevk işi olduğunu bir o kadarda zor olduğunu göreceksin :) motor almadan önce tüm motorları bi denemeye çalış benim gibi bir chopper manyağı bile ilk motorunu naked yada supermoto almayı seçtiyse bunda bir hikmet vardır diye düşünüyorum :)

Son düzenleme:
hiç motor ve trafik tecrübesi olmayan biri 250 cc bir cruıser ile trafikte rahat manevralar,dönüşler yapabilir mi,o kadar ağır motoru rahatça kontrol edebilir mi ? zorluğu sadece hız yönünden bakmayın.

Bnce cruiser la baslama sürüşü daha kolay motorlarla başlaman geleceğin için de iyi olur

scooter alma da ne alırsan al. Hem sıkıcı hem yetersiz güç, hem ufak olduğun için üzerine kıran hayvanlar, ufak lastikler, scooterden uzak dur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar