Motosiklete neden soldan binilir ?

en iyisi Cüneyt ARKIN gibi kaleden yada balkondan vb gibi yerlerden atlıyıp binmek :queen:

ouz

ama dur yazıcam
motorum olup da aradaki farkı anladığım zaman:pP

solak olanlar sağdan biner sağ ayağını kullananlar ise soldanbiner.hocam bu tamamen kişinin içgüdüsel olarak kullandığı bir yetenek

çok doğrudur arvasi hocamın dediği.bu tamamen insan beyninin çalışma sistemiyle alakalı.sağ lob sol lob yani. hangi taraf daha çok çalışıyorsa beyin o yönü emreder otomatik olarak

yazmadan edemicim,önce motora ıslık çalıp istediğim yere gelsin,direk üstüne zıplayacağım,aa bide iki motorun arasında gitme fantazim var,o olursa birine sağdan öbürüne soldan binmiş olucam,sonra yer değişirler hiç bir tarafın hatrı kalmaz :queen:

Eklemeyi unuttum ben çocukken ayaklığı bozuk bir mopede sağdan binmeye çalışmıştım düşmüştü.Sümük salya kaçmıştım:) Ondan bu topic beni uyuz etti:salut:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bazı arabalar sağ direksiyon bazıları sol bizim arabalara soldan biniliyo sağdan binilenide vardır bence ingilterede felan :sunny: saçmaladım biliyorum:queen:

motora soldan binilir çünkü yan sehpa soldadır.. evet ama bunun altında şöyle bir açıklama var. motora binmeden sehpayı kapatmalısınız harekete geçtiğinizde açık olmaması için. önce sehpayı kapatıp sonra motora binebilmeniz içinde motora sehpanın olduğu taraftan yani soldan binmelisiniz. eğer sağdan binersiniz ancak motora bindikten sonra yan sehpayı kapatabilirsinz.

yani motora soldan binilir çünkü önce yan sehpa kapatılır sonra motora binilir çünkü yan sehpa soldadır.

ilnapoli' Alıntı:
motora soldan binilir çünkü yan sehpa soldadır.. evet ama bunun altında şöyle bir açıklama var. motora binmeden sehpayı kapatmalısınız harekete geçtiğinizde açık olmaması için. önce sehpayı kapatıp sonra motora binebilmeniz içinde motora sehpanın olduğu taraftan yani soldan binmelisiniz. eğer sağdan binersiniz ancak motora bindikten sonra yan sehpayı kapatabilirsinz.

yani motora soldan binilir çünkü önce yan sehpa kapatılır sonra motora binilir çünkü yan sehpa soldadır.

Hayır , ben motora bindikten sonra yan ayağı kapatıyorum.
O zaman motoru doğrultup sağdan binipte ayağı kapatabilirdik
ama yapmıyoruz soldan biniyoruz.

Nasılım ama açtığım topic 3 sayfa oldu ... :queen: :queen: :queen:

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
bizde adet ve töreler böyle.şimdiye kadar böyle gelmiş.bundan sonrada böyle gider.elbet vardır bi kerameti:p
ya usta olsada binsek.sağdan yada soldan farketmez.

yok abi inat deilmi.ben alınca motoru ya yan ayağı sağa aldırıcam,yada önce ayağı kapatıp motorun sağına dolaşıp ordan binecem:queen:

işte yanlış yapııyorsun yan sehpayı motora binmeden önce kapatmak lazım. yani önce yan sehpayı kapatıcaksın sonra motora bineceksin bunu yapabilmen içinde motora soldan binmen gerek. neden bunu yapmıyoruz ama soldan biniyoruz dersen doğrusu bu olduğu için herkes motora soldan binilir diyor ama motora bindikten sonra yan sehpayı kapatıyor.

benim motorun egzostu sagda ondan soldan biniyorum :) yanılmıosam sol dan biniş ingiltere ile ilgili bi olay şu sag dan direksion olayı gbi.sol taraf kaldırıma denk gelio cunku

ne saaı ne solu yaaa amuda kalkıyoruuummm parendemi atıyorum ve hooooppp motorun üstündeyim yönü farketmiyo ne tarafa denk gelirsem o anda:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar