su soğutmalı ve enjeksiyonlu motorlara LPG uygulaması daha kolay yapılabilir.
karbüratörlü motorda hava-yakıt oranını tutturana kadar uğraşıp durursunuz. sabah mükemmel çalışan motorunuz akşam boğulur, ertesi gün marşı almaz, bezdirici derecede eziyet çekersiniz.
lpg tankını arka çantaya takmayı emniyetli bulmuyorum. scooter alıp sele altındaki bölmeye montaj yapmak daha güvenli olur.
ruhsata işletmeyi unutun. yapacağınız iş ne yasal, ne yasak -arada bir şey- olacak. otomobillere lpg dönüşümü mevzuatı yayınlanmadan önce yapılan dönüşümler gibi, idare edeceksiniz.
motor ömrüne olumsuz etkisi olur mu? "benim motorum lpg ile benzinde gittiğinden daha iyi gidiyor" yarıştırmasına girerseniz motor ömründen yersiniz. dönüşümde lpg ayarlarını biraz kısık tutmalarını ister ve birazcık performans kaybına katlanırsanız, devir kesiciye girene kadar gaza abanmazsanız güle güle kullanırsanız.
son söz; yapılamayacak bir işlem değildir. sonuçta uzaya roket göndermiyoruz. bilinen ve benzerleri yüzbinlerce arabada bulunan bir sistemi motosiklete uyarlayacaklar. lakin esnaf zihniyetli ustalarımız bu zahmetli işle uğraşmak istemez. o sürede 2-3 arabanın dönüşüm işini yapıp daha fazla kazanmaya bakar.
1. ben kafaya koydum, bu işi yapacağım diyorsanız
2. bu işi kafasına koymuş, ilk 5-10 uygulamayı araştırıp öğrenmek amacıyla yapacak, bu işten para kazanmayı sonraya erteleyecek bir de usta bulursanız ben teorik destek veririm.