Motosiklete (flaş gibi çakan lamba) eklenmesi

Merhaba, bazen yolda gördüğüm motorlarda ya farın içine entegre edilmiş ya da motorun ön kısmına iliştirilmiş aparatlar görüyorum. polis lambası ya da ambulans ışığı gibi çakıp duruyorlar. bunları nasıl temin edebiliriz? aküye bağlamadan etmeden (örn. 9v pil ile) bunları çalıştırmak gibi bir şey olabilir mi? Bilgi verirseniz sevinirim. herkese iyi ve kazasız günler...

Bağlayın arkadaşım.Bunu da bağlayın..Pavyon gibi olsun iyice motosikletler..Takın ki serseriliğimize serserilik katalım..

pavyonculuğun nasıl olduğunu sormamış kimseye...ama herkes pavyon işletmecisi gibi yazmış bişiyler...bide adamın sorusuna cvp veren olsa ne güzel olur...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yasak onlar ismide "çakar"
pavyon gibi olacağını bilmediği icin soruo demekki, arkadaşlarda akıl vermişler :wiinkk:

ne pavyonu ne gazinosu? saçma sapan cevaplar, sırf cevap yazmak için bişiler yazmak nasıl bir mantık? Anlamak mümkün değil.

gece yolculugunda görünmek için yapılmış bir sistem bu bir kere görmüştüm. pavyon mavyon diyorlar ama çok faydalı oldugu kesin... adam akıllı cevap veren olursa ben de düşünmüyor değilim..

13813021_sah.jpg

http://www.sahibinden.com/cakar_far_ici_flas_lamba-49WQQaXQQ13813021WQQpXQQdisplayitem

ne pavyonu ne gazinosu? saçma sapan cevaplar, sırf cevap yazmak için bişiler yazmak nasıl bir mantık? Anlamak mümkün değil.

Asıl o saçma sapan ve YASAK olan şeyleri motosiklete takmak nasıl bir mantık onu sorman lazım kendine..
Geçenlerde bir scooter gece vakti karşı şeritten geliyor ama farkedebilmek mümkün değil çünkü arkadaş farı söküp yerine mor bir ışık takmış. Aklı sıra şekil yapmış ama ne önünü görüyor ne de kimse onu görebiliyor.

Motosikleti
Hyosung GT 250 Comet, Aprilia Scarabeo 200ie
Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu "çakar" özellikle geceleyin trafikte sizi farketmeyen kişilerin dikkatini çekmek için kullanılması amacıyla arkadaşımız tarafından bilgi edinme amaçlı sorulmuş. "Pavyon" türü benzetmeleri nasıl bir alaka kurarak yaptığınızı cidden anlayamadım (o zaman bu çakarları kullanan motosikletli polislere de aynı gözle mi bakıyorsunuz?), birbirimize anlayışsızlık olarak bu kadar mı keskiniz? Ondan sonra da yana yakıla motorcuları bilmem ne görüyorlar, bizi iplemiyorlar falan diyorsunuz; iyi de siz kendinizden olan birine karşı bile anlayışsızlığın uç örneklerini gösteriyorsunuz. Adam gibi cevap yazmak çok mu zor?
Soruyu soran arkadaşa cevap olması için yazıyorum;
Arkadaşım her ne kadar gece farkedilmek için son derece kullanışlı aletler olsalar da bildiğim kadarıyla bu "çakar" denilen aletlerin normal sürücüler tarafından kullanılması yasak. Daha önce de forumda bu konuda yazıldığını hatırlıyorum, istersen forumda bir arama yaptır.. Bu arada kullanım açısından serbestleşmişse sanırım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar sana istediğin cevabı vereceklerdir. Rüzgarın bol olsun..

benim gördüğüm motosikletin ön ve arkasına takılın 3-5 küçük led lambadan olusan basit bir sistem. fara takılan böyle kompleks bir şey değildi...

Moderatör
Çakar lambalar şu sıralar 10 TL arasında satılıyor.
Pavyon gibi dolaşan çok piyasada, fakat çakar lamba çok farklı bir kategoride bence. Keşke yasak olmasa.

Evet gör görül hayatta kal olayını tamamlayabilir ama banakalırsa polisle çok başın derde girer çünkü yasal olmadığını düşünüyorum...poliste siren çalıyor sende tak bakalım neler olacak

alta ışık takmayla pavyon oluyosa benim motorun teşhisini siz koyun allta vani ışık ön davlumbazın yani çamurluğun arkasındaki yerde komple ışık ön tarafta prof. çakar lamba arka grenajın altında ışık yan taraflarda ışık işte bi ara resmini çekip koyuyım pavyon görün koltuğun altında da 300watt motosiklet amp. 80 watt subbass(12") isteyen pavyon desin ne derse desin bence çok güzel:)

ekleme: benim motorda siren de var ambülans gibi bağırıyor :cherry:

Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu "çakar" özellikle geceleyin trafikte sizi farketmeyen kişilerin dikkatini çekmek için kullanılması amacıyla arkadaşımız tarafından bilgi edinme amaçlı sorulmuş. "Pavyon" türü benzetmeleri nasıl bir alaka kurarak yaptığınızı cidden anlayamadım (o zaman bu çakarları kullanan motosikletli polislere de aynı gözle mi bakıyorsunuz?), birbirimize anlayışsızlık olarak bu kadar mı keskiniz? Ondan sonra da yana yakıla motorcuları bilmem ne görüyorlar, bizi iplemiyorlar falan diyorsunuz; iyi de siz kendinizden olan birine karşı bile anlayışsızlığın uç örneklerini gösteriyorsunuz. Adam gibi cevap yazmak çok mu zor?
Soruyu soran arkadaşa cevap olması için yazıyorum;
Arkadaşım her ne kadar gece farkedilmek için son derece kullanışlı aletler olsalar da bildiğim kadarıyla bu "çakar" denilen aletlerin normal sürücüler tarafından kullanılması yasak. Daha önce de forumda bu konuda yazıldığını hatırlıyorum, istersen forumda bir arama yaptır.. Bu arada kullanım açısından serbestleşmişse sanırım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar sana istediğin cevabı vereceklerdir. Rüzgarın bol olsun..
::plus1::........

pavyonculuğun nasıl olduğunu sormamış kimseye...ama herkes pavyon işletmecisi gibi yazmış bişiyler...bide adamın sorusuna cvp veren olsa ne güzel olur...

Far ve Arka Aydınlatmanın içine takılan türlerini kast ederek diyorum ki;
A) Pavyona benzeyeceği kesin.Nedense hep bu benzetme yapılır:)
B) Gerek otomobil gerekse motosiklet hiç birinin fabrikasyon aydınlatmalarına eklenti ya da eksiklik yapılamaz. Bu değişikliklerin kanunlara aykırı olduğu gibi Trafik polisi tarafından cezalandırılmakta.
C) Bisiklet ya da Motosikletin dışında bir yere takılan '' Flaşör '' tabir ettiklerimize tabiki Poliste bir şey demiyor hatta kendileride kullanıyorlar...ne kadar iyi görülebilirsek o kadar iyi değil mi.
D) Daha az bilgili kardeşlerimize örnek olalım ve daha doğru yolları gösterelim mümkünse:bounce: Eleştirenleri eleştirmeyelim:wiinkk:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar