Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu "çakar" özellikle geceleyin trafikte sizi farketmeyen kişilerin dikkatini çekmek için kullanılması amacıyla arkadaşımız tarafından bilgi edinme amaçlı sorulmuş. "Pavyon" türü benzetmeleri nasıl bir alaka kurarak yaptığınızı cidden anlayamadım (o zaman bu çakarları kullanan motosikletli polislere de aynı gözle mi bakıyorsunuz?), birbirimize anlayışsızlık olarak bu kadar mı keskiniz? Ondan sonra da yana yakıla motorcuları bilmem ne görüyorlar, bizi iplemiyorlar falan diyorsunuz; iyi de siz kendinizden olan birine karşı bile anlayışsızlığın uç örneklerini gösteriyorsunuz. Adam gibi cevap yazmak çok mu zor?
Soruyu soran arkadaşa cevap olması için yazıyorum;
Arkadaşım her ne kadar gece farkedilmek için son derece kullanışlı aletler olsalar da bildiğim kadarıyla bu "çakar" denilen aletlerin normal sürücüler tarafından kullanılması yasak. Daha önce de forumda bu konuda yazıldığını hatırlıyorum, istersen forumda bir arama yaptır.. Bu arada kullanım açısından serbestleşmişse sanırım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar sana istediğin cevabı vereceklerdir. Rüzgarın bol olsun..