Gereksiz ortalığı bulandırmaya gerek yok. Ruhsatınızda 1 kişi istihap haddi olarak belirtilen siz harici yanınızdaki yolcuyu temsil etmektedir. Arabalarda bu 4 olarak yazar. Ama arabaların (büyün olanlar en azından) artık çoğu arkada 3 yolcu başlığı ile üretilir ve onlarda da 4 kişi yazar. Bugüne kadar arkaya 3 kişi bindi diye ceza yiyen bir araç gördünüz mü ? Arkaya sele yapılan ve artçı için ayaklıkları olan bir motora arkasında yolcu var diye ceza kesilmesi kadar mantıksız birşeyi kafanız alabiliyor mu ki bu soruyu soruyorsunuz. Ha kimi motorlar var, Rune gibi. Tek kişilik selesi var. Ona binersem adam noluyor diyebilir. Ama harici durumlarda böyle saçma birşeyi bir polisin de söyleyeceğini sanmıyorum.
Not: Onur, benim yolcu nakli kısmında da x var.. Ben şimdi artçı alamayacak mıyım yani ? Böyle bir uygulama hiçbir yerde olmaz yani.. Sanırım o ticari yolcu nakli tazında birşey anlamına geliyor yada minibüs otobüs tipi araçlar için açık olan bir seçenek olabilir. Arabamın ruhsat şu anda torpidoda ama ona da bakıp daha net bir cevap vereceğim.