Motosikletde Neden SİYAH Tercih Edilir..

Renk, model,tip tercihlerinin büyük çoğunluğunun adı sürü psikolojisidir.
Bazıları beğeni diyorlar

Çevrenizde en çok hangi rengi görüyorsanız, nesneyle bağdaştırdığınız renk de öyle oluyor.
ybr'nin ilk çıktığı zamanlarda çevremde hep kırmızı rengi vardı ama ben mavi aldım ozamana dek kimsede görmediğim halde..ozaman bendekide çoban pisikolojisimi oluyor acaba :p

Sonra gidip herkesin aldığı rengi, herkesin beğendiği tipi beğenmeye başlıyorsunuz.

bunu yapanlarda var elbette

(Aslında direkt koyun diyecektim ama yukarıdaki gibi yazınca daha kibar oluyor.:p) evet çok kibar hatta nezaket abidesi bir ifade olmuş

Daha sonra biraz olgunlaştıkça nasıl bir koyun kıvamına geldiğinizin idraki içerisinde yaptığınız saçmalığa kılıf aramaya başlıyorsunuz.kendin böylemi hissediyorsun?

En güzel kılıf ise burada olduğu gibi renklere bir anlam yüklemek oluyor.
Yok siyah asildir.
Yok kırmızı saldırgandır vs.
renklerin yaptığı çağrışımları reddemezsin bunlar artık üniversitelerde ders olarak veriliyor

Renklerin tabii bundan bir haberi yok.
Yani aslında renk diye bir şey yok.ne diyebilirizki aslında yoğurdun rengide siyah :p
Siz olmayan bir şeye asil, uysal vs gibi anlamlar yüklüyorsunuz.

Bu da insanın yaptığı koyunluklara mazereti oluyor.Rahatlıyor ve amma asil bir adamım diye etrafa caka satıyoruz.sen böyle hissetmiş olmalısın

Eeee?

Herkeste siyah olduğununa göre, demek ki memleket asalet timsali insanlardan geçilmiyor.Bu asaletimizi her yerde gösterdiğimizden, üzerinde tartışmaya bile gerek yok.
Örneğin gidin bir futbol maçına.
Asalet görün....Ya da çıkın trafiğe,
asil insanlarla dolu bir trafikte motosiklet sürmek çok keyifli olur eminim.:wiinkk:
son kısımlar ne alakaa..
son olarak şunu ekleyim;zevk,beğeni ve hisleri olmayan ve/veya kalmayanlar odunlaşıyor ve konuştuklarıda odunca oluyor...
:p

Son düzenleme:
benim motırın biri mavi boncuk,diğeri siyah, niyemi siyah boyaması daha kolay ve ucuz bana göre, paslanan yeri oldumu siyah sprey boya ile halediyorum

Güzel bir konu açmışsın abi...
KIRMIZI: Güçlü, canlılığı uyaran, fiziksel cesaret veren, uyarıcı, görsel etki bırakabilen, gerginlik ve saldırganlık yaratabilen bir renktir. "Savaş ya da kaç" içgüdüsünün aktif hale gelmesi ile ilişkilidir.
Kırmızı: En uzun dalga boyuna sahip olan kırmızı, özellikle de koyu bir arka fonla birlikte kullanıldığında öyle şiddetlidir ki, bir görüntüde yer alan küçücük kırmızı bir leke bile görüntünün her yerini etkiler.

Ben de ilk başlarda mavi veya siyah üzerinde düşünüyordum... Fakat kırmızı alınca insan başka bir etkileniyor...
Kırmızı rengin insanlar üzerinde çarpıcı etkileri olduğu bilimadamları tarafından gözlenmiş... Kırmızı renk gerçekten çok etkileyici bir renk... Zaten çoğu firma da kırmızıyı bunun için seçer. Mesela Ferrari , mesela Corvette veya bir Ducati... Veya bir örnek de şudur... UYARI! yazıları çoğunlukla kırmızı olur... çünkü dikkat çeker.
Yine motor alsam benim tercihim kırmızı üzerine olur :)
n735803720_180201_4607.jpg

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim motırın biri mavi boncuk,diğeri siyah, niyemi siyah boyaması daha kolay ve ucuz bana göre, paslanan yeri oldumu siyah sprey boya ile halediyorum

vauv dr 800big kullnanan bi kullanıcımı varmış vaybe bayada eski üyeymiş hocam bana öm den şu efsane enduroyla ilgili yorumlarını aktarırımısın gücü performansı yakıtı vs.

valla benim özellikle istediğim bir renk değildi siyah.ama gri ve mavisini beğenmeyince en çok hoşuma giden siyahı aldım.he kırmızısı olsaydı türkiyede herşey daha farklı olabilirdi:)

üç kuruş fazla olsun kırmızı olsun :)

bi daha alırsam kırmızı alacam gri de neymiş:p

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Şu asalete bakar mısınız!

Bu yüzden illa ki Siyah.:cat:

sanırım herkesın tersı bı zevkım var benım comet sarı renkte ılk motorum da suankı motorumda sarı acık renk nekadar kırlensede motoru canlı gosterıyo bence

Ben miyim sorunlu :cyclopsan

yav pembiş bir TRANSALP sahabı olmak isteyen biri bana göre biraz sorunludur...küçükken başa gelen bi hal falan belki...menenjit falan gibi...:queen:

mete hocam siyah yakışır motora

OOoo baba sana herşey yakışır be...sen uğrarmıydın bize...başım üzerinde yerin var...:wiinkk:

metehancım otomobilde renk alışılagelmişliği vardır ama motorda böyle bişey olduğunu sanmıyorum hele siyaha özenti yoktur bence

noldu kuzum neyin var senin canın mı sıkkın nerden çıktı bu konu yokmu memleketin başka tartışılacak meselesi

olm daha motorun bile yok ama car car yazıyon forumda malak herif...:queen:

Yaw admiralim sen ne güzel konular aciyorsun:rendeer:
ellerine saglik valla,

fena açarım...:p

hankı dosta cevap yazayım şaşırdım...kusura bakmayın...normalde ben hepinize laf yetiştirirdim...:p:wiinkk:saygılar...

En güzel mavi de benim mavimdir :p

Suzukinin mavisi diğer hiç bi markada yok ve çok tatlı duruyo bence :)

Bence de sence...

Ayrıca Gri, Siyah, Beyaz gibi renkler hep kişiliksiz gelmiştir bana. Sokaklar askeri araç gibi metalik gri arabalarla dolu. Renksiz kişilikler.. Bir de kasıntı siyahları saymalıyız tabii. Hele içinde sıkmabaşlar olanlar çok sevimli :)

bu da benım kendı yorumum siyah ayrıntıları daha çok belli eder onun için body building ciler müsabakaya cıkmadan önce solaryuma girip bronzlaşır :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar