son kısımlar ne alakaa..Renk, model,tip tercihlerinin büyük çoğunluğunun adı sürü psikolojisidir.
Bazıları beğeni diyorlar
Çevrenizde en çok hangi rengi görüyorsanız, nesneyle bağdaştırdığınız renk de öyle oluyor.
ybr'nin ilk çıktığı zamanlarda çevremde hep kırmızı rengi vardı ama ben mavi aldım ozamana dek kimsede görmediğim halde..ozaman bendekide çoban pisikolojisimi oluyor acaba
Sonra gidip herkesin aldığı rengi, herkesin beğendiği tipi beğenmeye başlıyorsunuz.
bunu yapanlarda var elbette
(Aslında direkt koyun diyecektim ama yukarıdaki gibi yazınca daha kibar oluyor.) evet çok kibar hatta nezaket abidesi bir ifade olmuş
Daha sonra biraz olgunlaştıkça nasıl bir koyun kıvamına geldiğinizin idraki içerisinde yaptığınız saçmalığa kılıf aramaya başlıyorsunuz.kendin böylemi hissediyorsun?
En güzel kılıf ise burada olduğu gibi renklere bir anlam yüklemek oluyor.
Yok siyah asildir.
Yok kırmızı saldırgandır vs.
renklerin yaptığı çağrışımları reddemezsin bunlar artık üniversitelerde ders olarak veriliyor
Renklerin tabii bundan bir haberi yok.
Yani aslında renk diye bir şey yok.ne diyebilirizki aslında yoğurdun rengide siyah
Siz olmayan bir şeye asil, uysal vs gibi anlamlar yüklüyorsunuz.
Bu da insanın yaptığı koyunluklara mazereti oluyor.Rahatlıyor ve amma asil bir adamım diye etrafa caka satıyoruz.sen böyle hissetmiş olmalısın
Eeee?
Herkeste siyah olduğununa göre, demek ki memleket asalet timsali insanlardan geçilmiyor.Bu asaletimizi her yerde gösterdiğimizden, üzerinde tartışmaya bile gerek yok.
Örneğin gidin bir futbol maçına.
Asalet görün....Ya da çıkın trafiğe,
asil insanlarla dolu bir trafikte motosiklet sürmek çok keyifli olur eminim.:wiinkk:
son olarak şunu ekleyim;zevk,beğeni ve hisleri olmayan ve/veya kalmayanlar odunlaşıyor ve konuştuklarıda odunca oluyor...
Son düzenleme: